REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Administrator al contului de Facebook "PARCHEZ CA UN BOU", mesaj DUR pentru "nesimţiţii" de la supermarketuri!

Administrator al contului de Facebook "PARCHEZ CA UN BOU", mesaj DUR pentru "nesimţiţii" de la supermarketuri!

Replica API 6 aprilie 2017 | 15:44 602

Problema locurilor de parcare de la supermarketuri, mai exact locurile din parcări ce sunt rezervate persoanelor cu dizabilităţi, a suscitat o vie polemică. Există constănţeni care bat obrazul celor care parchează pe locurile rezervate, deşi nu prezintă vreun handicap, dar există şi şoferi cărora nu li se pare normal să fie fotografiaţi, postaţi pe Internet, pe site-uri de socializare, cu eticheta “parchez ca un bou”.

„Într-o ţară fără locuri de parcare sunt prea multe locuri pentru persoanele care suferă de un handicap! Consider că ajung trei locuri într-o parcare a unui mare magazin”, a fost opinia unui un cititor al ziarului „Replica”.„Este necesitate, nu nesimţire, asta cu parcările pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi. Câţi din cei care, din nefericire, suferă de un handicap merg cu maşina? Să fim serioşi, în schimb cei cât de cât întregi trebuie să se lupte cu aglomeraţia ca să-şi plătească taxele, în timp ce locurile de parcare stau goale că poate vine să parcheze o persoană cu dizabilităţi”, a declarat un alt constănţean. „Nu vreau să par rău, dar se exagerează cu eticheta asta “parchează ca un bou”! Vreţi voi să îmi spuneţi mie că, în timp ce eu fac 20 de minute piaţa, apare cineva cu dizabilităţi la supermarket şi n-are loc de mine?! Sunt reglementări stupide, amenzi la fel de stupide... cum să îmi dea amendă în parcarea unui magazin?! Păi mă mai duc să cumpăr eu ceva de acolo?”, a comentat un alt constănţean. Facem precizarea că şoferii care parchează în locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi din parcările hipermarketurilor din municipiul Constanţa sunt sancţionaţi numai în condiţiile în care patronul magazinului sesizează organele competente în acest sens.

Declaraţiile anterioare au fost publicate de “Replica” în articolul care poate fi consultat AICI

Evident, a venit şi replica celor care se străduiesc să “educe” şoferii, după cum susţin ei. Ne referim la unul dintre administratorii contului de Facebook “Parchez ca un Bou”, acolo unde sunt postate, zilnic mostre de “nesimţire”, parcări nereuşite ori parcări ale unor persoane perfect sănătoase pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilităţi! Ei bine, administratorul acestei pagini de Facebook a fost tranşant, când a făcut referire la şoferii sănătoşi surprinşi cu maşinile pe locurile rezervate celor cu handicap: „Sunt nesimţiţi. Şi din păcate e prea puţin spus. De acord, avem o problemăcu locurile de parcare din oraş, dar la spaţiile comerciale singura problemă este că nu sunt TOATE locurile sunt lîngă uşă. În lumea civilizată există nişte norme. Dacă le respectăm, suntem civilizaţi. Dacă nu ..... căutăm scuze”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai din momen ce ala oricum e handilau si merge cu carutu, sa puna locurile de handila in pl ca tot aia. pe mine macar ma dor picioarele, pe ala ce.l doare?
0
1
Ar trebui sa puneti niste filtre la comentarii. Sunt atat de multe cuvinte vulgare. Niste mizerii.
2
1
Rusine celor care parcheaza pe locurile rezervate persoaneler cu dizabilitati!!! Se gasesc locuri in parcarile supermarketurilor doar ca va cad voua picioarele daca mergeti cativa metri pe jos si daca nu gasesti loc de parcare astepti pana se elibereaza unul ca doar nu stati in apa!
4
0
Eu niciodata nu gasesc loc de parcare,trebuie sa astept pana se elibereaza un loc...
2
0
Dreptatea este de ambele parti, dar legea este lege. Buna sau rea, este lege. Cat despre educatie, se vede dupa cum se exprima fiecare in aceste comentarii... Nimic mai mult de spus!
7
1
asta care semnezi AC! Unde poola noastra ai vazut tu in lege ca sanctiunile se dau numai la solicitarea patronului? A dracu lege, este la cheremul unora! Nu mai dezinforma, sanctiunile se aplica ori de cate ori vine cate un militian prin zona si verifica existenta cardului legitimatie, cum scrie la lege. Si daca are si chef de munca, ca de multe ori se face ca nu vede. si nu in ultimul rand, ar trebui sa le ridice rablele, atunci sa vezi ce vor respecta regula!!!!
4
0
Un sconcs cu niscava parale ca tine ajunge sa se simta jignit? Pai ma bogatule daca te dai cu sange nobil incearca sa o demonstrezi! Insa daca te caut tu nu ai sangele albastru ci gingiile!
3
0
Nu se putea o poza mai edificatoare! Mai cocalar de atat nu poti sa fii! Putorile dracului, dupa ce ca sunteti niste obezi fatalai si retardati nu vreti sa mergeti pe jos catva metri!! Parca-mi-as poola in gura voastra!!!!
15
0
Sti cumva mai bine vana suli din cur vine?
3
9
Fapt real: fiind operat, avand asupra mea un " dren ", trebuia sa merg la schimbat pansamentul in ambulatoriul SJCta. Am ametit in cautarea unui loc! Epuizat am incercat in parcarea supraetajata , prin care am trecut de doua ori. La parter erau sase locuri libere , In final am oprit la trecerea nr.trei si am incercat sa explic situatia, in speranta ca pentru 20 min. ar intelege. Nu, legea este lege ! Deacord, dar cei care tin motocicletele acolo, nu este lege ?
11
1
Suji pila, tu si Dan Voiculescu
9
14
Poate iti fac eu un Donald Duck pe buci cu cutitul dupa ce iti rup poponeata. Parcheaza in pula mea unde trebuie nu te mai da tartan prost.
28
8
un gunoi care ii voi face niste mickey mouse pe masina!! am adresa lui si numaru
10
32

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102