REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Administratorii de la Oil Terminal şi-au anunţat demisiile, situaţia de incertitudine a societăţii continuă

Administratorii de la Oil Terminal şi-au anunţat demisiile, situaţia de incertitudine a societăţii continuă

Replica API 7 ianuarie 2015 | 23:22 284

Al treilea C.A. în decurs de doar 1 an de zile

Al treilea C.A. în decurs de doar 1 an de zile

Statul va trebui să caute alţi administratori pentru Oil Terminal SA, după ce actualii manageri şi-au anunţat oficial demisiile. În aceste condiţii, societatea constănţeană devine una din cele mai instabile din portofoliul controlat de statul român, acţionarul majoritar urmând să instaleze în această primăvară al treilea Consiliu de Administraţie (CA) în decurs de doar un an de zile.

„Societatea Oil Terminal SA informează acţionarii cu privire la faptul că în data de 05.01.2015 domnii Laurenţiu Gabriel Ciocîrlan, Mihai Cristian Chebac, Mihai Daniel Aniţei, Bogdan Daniel Marius, Ştefan Valeriu Ivan au comunicat la sediul societăţii deciziile de renunţare la calitatea de administrator, începând cu data de 21 februarie 2015, ora 17.00. Demisiile administratorilor au fost argumentate prin faptul că Planul de Administrare propus nu a fost aprobat în şedinţa Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 22.12.2014”, se arată într-un raport emis ieri de Oil Terminal. Din documentul semnat de preşedintele CA, Laurenţiu Gabriel Ciocîrlan, lipseşte administratorul de serviciu al ultimilor ani, Dan Cristian Bărbulescu, reprezentatul acţionarului minoritar Broadhurst Investments Limited, care nu se mai oboseşte să demisioneze, ştiind că oricum va face parte şi din următorul CA. Reamintim că Planul de Administrare al Oil Terminal nu a fost aprobat prin abţinerea de la vot a acţionarului majoritar, singurul care a votat pentru fiind Fondul Proprietatea. Planul întocmit de CA-al având componenţa de mai sus prevedea revitalizarea societăţii constănţene printr-o serie de măsuri foarte curajoase, considerate însă inacceptabile de către sindicalişti, întrucât prevedeau renunţarea la cel puţin 200 de angajaţi dintr-o schemă de personal excesiv de încărcată. Protestul de stradă al sindicaliştilor i-a impresionat până la lacrimi pe oficialii ministeriali, care au preferat să paseze cartoful fierbinte al salvării Oil Terminal către viitorii responsabili, dat fiind faptul că exact în această perioadă are loc şi transferul de putere, după alegerile prezidenţiale de la finele anului trecut. Viitorul CA, indiferent de componenţa sa, va prelua un Oil Terminal slei de resurse, care bifează în 2014 un al doilea an consecutiv cu profit 0, ameninţat de riscul real de a pierde în orice moment cel mai important client al său (Lukoil ar putea închide rafinăria din România, după ce în 2015 va inaugura în Bulgaria una din cele mai mari rafinării din lume) şi activând din ce în ce mai sfios pe o piaţă în continuă scădere.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367