REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Administratorul unei firme din dosarul lui Babinciuc s-a prezentat la DNA şi apoi şi-a recunoscut vina!

Administratorul unei firme din dosarul lui Babinciuc s-a prezentat la DNA şi apoi şi-a recunoscut vina!

Replica API 7 februarie 2017 | 13:27 828

S-a terminat “şmecheria”

S-a terminat “şmecheria”

Steluţa Cătălina Covaciu s-a prezentat la sediul DNA Constanța pentru a încheia un acord de recunoaștere a vinovăției. Sesizarea a ajuns la Tribunalul Constanța, fiind înregistrată pe 3 februarie, termenul fiind stabilit pe 22 februarie anul curent. Precizăm că Steluța Cătălina Covaciu apare ca asociat în firma Trident Grup SRL, societate trimisă în judecată în dosarul afaceristului Babinciuc.

Mai exact, afaceristul Andi Sergiu Babinciuc a fost trimis în judecată pentru spălare de bani, alături de Mirela Camelia Mihalcea, Iuga Cosmin, Virgiliu Conoro, Ionela Daniela Bălan şi Maria Petre. De asemenea, trimise în judecată au fost şi: S.C Gold Consult S.A., SC Perun Solution SRL, SC Trident Grup SA, SC Eo Stamp SRL, SC Romanian Village Development- Smart Solutions SA şi SC Grup Media Sud Holding SRL, SC Sibelius Business SRL.

Din ordonanţa întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora: „În cursul anului 2012, un grup de firme controlate de către inculpatul Babinciuc Andi Sergiu au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer a acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor respective.

Într-unul dintre cazuri, inculpatul a stabilit cu rea credinţă cuantumul taxei pe valoare adăugată, aferentă unei achiziţii aparent efectuată de către una dintre firmele sale de tip “fantomă” şi ulterior a obţinut în mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 lei. De asemenea, în acelaşi context, inculpatul Andi Sergiu Babinciuc a retras din contul aceleiaşi societăţi suma totală de 1.575.735 lei, despre care ştia că provenea din săvârşirea unor infracţiuni, utilizând în acest scop aparenţa mincinoasă privind existenţa unor contracte de împrumut din care rezulta că anterior îşi creditase propria firmă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DNA ul ar trebui sa le faca o "vizita" celor de la Maestro SPRL. Toate firmele lu babinciuc sunt in insolventa la ei, de ce oare?
0
0
acest contrabandist nenorocit din fundul moldovei a reusit performanta sa-si bage copilul in puscarie. sper ca fratii livadaru si costache sa nu faca asemenea greseli
0
0
Numai din 2012? Dar anii din urma cand se faceau facturi pe banda rulanta de la o firma la alta, toate din acelasi grup? Cred ca nu mai stiu nici ei cate au avut inchise-deschise pe banda rulanta.
6
0
hotel laguna se intilnesc cu radu mazare intre liniute si lizeta haralambie si fetele -pestele?
8
0
Moartea pe roti!Nu respecta nici o regula din contractul cu Prinaria Constanta.Cine ai tolereaza?
11
0
de vina sant si cei de la anaf care fac rabursari cu usurinta la oamenii cu bani
7
1
Ar face asta propriului sau fiu? Putea sa il faca sa renunte la droguri si altfel, nu trebuia sa se foloseasca de slabiciunea asta ca sa il arunci in puscarie si el sa traiasca bine-mersi cu curva aia. Sergiule noi te iubim mama, fii tare!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367