REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Administratorul unui magazin din Piaţa Ovidiu acuză că a fost AMENDAT pentru două dale din beton

Administratorul unui magazin din Piaţa Ovidiu acuză că a fost AMENDAT pentru două dale din beton

Replica API 15 decembrie 2015 | 00:00 426

Primăria spune că sancţiunea are legătură cu altceva!

Primăria spune că sancţiunea are legătură cu altceva!

Situaţiile în care sunt implicate şi administraţiile locale, de multe ori, sunt fără ieşire. Spre exemplu, în 2009, mai mulţi locuitori ai comunei sucevene Marginea, disperaţi că autorităţile nu au reuşit să ridice un pod în mai multe luni de zile, au pus mână de la mână şi l-au ridicat ei. Numai că s-au trezit cu amendă şi cu dosar penal întrucât au construit fără autorizaţii. La Constanţa nu s-a ajuns până aici, însă administratorul unui magazin din Piaţa Ovidiu este nemulţumit de faptul că a fost amendat doar pentru că a vrut să protejeze mobilierul urban. De partea cealaltă, reprezentanţii Primăriei Constanţa spun că nu este adevărat.

Zona Peninsulară a căpătat o nouă faţă de când lucrările de reabilitare au fost finalizate. Comercianţii au primit cu zâmbetul pe buze schimbările, mai ales că a crescut şi valoarea zonei cu această ocazie. Însă, iată că din peisaj nu lipsesc nici nemulţumirile. Administratorul magazinului Tomis Antiques, situat pe strada Traian din centrul vechi, a relatat cum s-a trezit cu o amendă în valoare de 1.500 de lei întrucât a pus două dale în faţa spaţiului comercial.

„Acum câteva luni am pus două dale din beton în faţa magazinului pentru a proteja coşul de gunoi şi scrumiera, montate de către Primărie. Primăria a venit şi mi-a dat 1.500 lei amendă (750 de lei achitabil în 24 de ore) pentru că am pus dalele alea fără permisiunea lor, deşi erau acolo să protejeze mobilierul urban de şoferii neatenţi. Am plătit banii pentru că mi-a păsat de ambientul oraşului meu. Se pare că două străzi mai sus nu este problemă. E frumos în ţara mea...”, a precizat reprezentantul Tomis Antiques. Numai că, odată cu scoaterea dalelor, problema nu s-a rezolvat, susţine acesta.

Din contră, am putea spune: „Scrumiera nu mai este de a doua zi de când am mutat dalele. În şuruburile rămase în pământ am văzut 5 maşini făcând pană. Am auzit şi înjurături la adresa mea cum că am pus şuruburile că să facă lumea pană. Coşul a fost lovit de mai mult de 20 de ori (doar ce am văzut eu). Stă să cadă din fundaţie”, a mai spus el. De partea cealaltă, reprezentanţii Primăriei Constanţa susţin că nu este adevărat şi că sunt doar nişte invenţii ale respectivului administrator.

„Nu are nici o legătură amenda cu ceea ce spune dumnealui. Este vorba despre documentul cu programul de lucru, pe care nu-l avea. În urma unui control s-a depistat această neregulă şi a fost sancţionat. Ce dale, nu există nici o legătură”, au spus reprezentanţii Primăriei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369