rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ADMITERE ONLINE la cea mai MARE instituție de ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR din ROMÂNIA

• 3 programe de Licență și 4 programe de Masterat fac parte din oferta educațională pentru anul 2020 – 2021 a Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret.

Până la data de 30 septembrie 2020, are loc la Universitatea Spiru Haret, cu respectarea restricțiilor instituite de autoritățile compentente, admiterea on-line pentru studiile de Licență și Masterat.

La Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice de la Constanța de la Universitatea Spiru Haret, programele de studii organizate pentru anul 2020 – 2021 sunt la Licență: Management, Management cu predare în limba engleză, Drept, iar la Masterat: Științe Penale, Management Organizațional și Antreprenoriat, Management Organizațional și Antreprenoriat cu predare în limba engleză, Contabilitate, Expertiză și Audit. Toate aceste programe au un grad sporit de relevanță practică, rezultat dintr-o intensă colaborare între reprezentanții facultății și angajatori din județul Constanța.

Viitorii studenți ai Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța își pot manifesta interesul de a deveni studenții facultății accesând pagina on-line a facultății https://sjse-ct.spiruharet.ro/, secțiunea Admitere și completând informațiile privind datele de contact. În timp foarte scurt vor fi contactați de personalul facultății care îi va consilia și îi va îndruma pe parcursul întregului proces de înscriere la facultate. Toate documentele vor fi trimise în format electronic la secretariatul facultății, la adresa de e-mail admitere_sject@spiruharet.ro. Copiile scanate care trebuie depuse la dosar, în format on-line, sunt diploma de Bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta sau adeverință eliberată de liceu, pentru candidații care au promovat examenul de Bacalaureat în anul curent, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie (dacă este cazul), adeverință medicală tip, buletinul/cartea de identitate care să cuprindă codul numeric personal, dovada plății taxei de admitere în valoare de 130 de lei sau dovada încadrării în una dintre categoriile scutite de la plata taxei, fișă chestionar, completată și semnată.

Indiferent de programele de studii la care sunt înscriși, studenții facultății sunt încântați de buna colaborare și de comunicarea pe care o au cu cadrele didactice. În cadrul facultății se promovează o relație de parteneriat atât între studenți și cadre didactice, cât și între studenți și managementul facultății, iar această mentalitate se manifestă zi de zi în cadrul activităților derulate în facultate. Majoritatea examenelor se derulează pe bază de studii de caz, elaborare de proiecte care se desfășoară pe parcursul întregului semestru și pe care studenții le realizează ca studiu individual și sub coordonarea cadrelor didactice, ulterior încărcând aceste materiale în platforma educațională Blackboard. Universitatea Spiru Haret folosește platforma Blackboard încă din 2006, liderul indisputabil în domeniul E-learning dezvoltată de cea mai puternică instituție mondială, în domeniul serviciilor și tehnologiei educaționale, cu peste 100 de milioane de utilizatori globali. În acești ani, aproape 100 000 de utilizatori au accesat peste 10 000 de cursuri publicate de către cadrele didactice ale universității. “Doresc să subliniez că un învățământ de calitate on-line, nu înseamnă comunicarea prin e-mail, ci o platformă educațională pe care cadrul didactic o utilizează pentru a îndruma studentul de-a lungul procesului de studiu. Astfel, este deja o obișnuință pentru studenții facultății noastre să aibă un spațiu virtual al lor, unde, de pe orice dispozitiv conectat la Internet, să acceseze toate cursurile, să parcurgă teste de autoevaluare, să își încarce referate, teme sau alte materialele solicitate de cadrele didactice, să își susțină examenele și să își verifice situația notelor, comunicând cu cadrele didactice și colaborând cu colegii lor. Prin intermediul platformei Blackboard, studenții noștri beneficiază de avantajele pe care tehnologia modernă ni le oferă, asigurând desfășurarea neîntreruptă a procesului educațional și în condițiile în care cadrele didactice și studenții nu au posiblitatea să se întâlnească în mod direct”, declară prof. univ. dr. Mihnea Claudiu Drumea, Decanul Faculății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret.

În cadrul facultății se organizează, cu regularitate, diverse evenimente ce presupun prezența reprezentanților mediului de afaceri din Constanța, cursuri practice susținute prin colaborarea între cadrele didactice și reprezentanți ai pieței muncii, interviuri simulate de angajare în cadrul cărora studenții au oportunitatea de a afla despre așteptările pe care le au angajatorii de la viitorii angajați și chiar de a-și găsi un loc de muncă.Totodată, facultatea are încheiate parteneriate cu instituții reprezentative din Constanța pentru colaborarea în vederea formulării de propuneri de perfecționare a curriculumului universitar în spiritul adaptării la cerințele pieței muncii.

Activități de practică, premiate cu 2000 de lei/student

Începând cu anul 2010, Facultatea de de Științe Juridice și Științe Economice de la Constanța a accesat fonduri europene destinate organizării de activități de practică și consiliere profesională pentru studenții facultății, în vederea integrării pe piața muncii. Până în prezent s-au derulat nouă astfel de proiecte cu o valoare totală ce depășește 5 milioane de euro, bani care au fost investiți în organizarea de stagii de practică la angajatori relevanți din județ, dar și în cadrul întreprinderilor simulate care funcționează în facultate. Mai mult, pentru a face și mai atractivă implicarea studenților în astfel de activități, studenților li s-au acordat premii și subvenții cu valori între 500 – 1.500 lei.

În anul universitar 2020 – 2021, toți studenții facultății, inclusiv cei din anul I, vor participa la activități de practică organizate în medii de muncă reale, derulate în cadrul celui de al zecelea proiect finanțat din fonduri europene și implementat de facultate. Pentru o astfel de participare și pentru bunele rezultate obținute în derularea activității de practică, studenții vor fi recompensați cu un premiu în valoare de 2.000 lei/student.

Studenții facultății haretiste sunt, în cea mai mare parte, persoane care au luat contact cu piața muncii și care decid să devină studenți fie pentru a se specializa în contextul unei cariere profesionale pe care o urmează deja, fie pentru a se reorienta profesional. Pe de altă parte, sunt și studenți proaspăt absolvenți ai studiilor liceale care doresc să se pregătească pentru o carieră în domeniul științelor economice sau juridice. De asemenea, studenții facultății sunt atât locuitori ai orașului Constanța, cât și ai altor localități din județ, dar și ai altor județe, distanța nefiind un inconvenient atât timp cât în cadrul facultății funcționează platformă educațională on-line, Blackboard, care asigură comunicarea și asistarea facilă a procesului educațional pe tot parcursul derulării sale, de la momentul înscrierii până la momentul absolvirii.

Pentru detalii despre toate programele de Licență și Masterat de la Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret puteți accesa:

https://www.admitere.spiruharet.ro/licenta/constanta

sau

https://www.admitere.spiruharet.ro/masterat/constanta.

Te așteptăm să fii student la USH de la 1 octombrie 2020!

Despre Universitatea Spiru Haret

La 19 ianuarie 1991 a luat fiinţă Fundaţia România de Mâine, instituţie social-umanistă de cultură, ştiinţă şi învăţământ cu caracter nonprofit, potrivit prevederilor Legii pentru persoanele juridice nr. 21/1924 şi, în cadrul acesteia, Universitatea Spiru Haret.

• Peste 325.000 de români au absolvit Universitatea Spiru Haret

• 3 din 4 absolvenţi USH sunt angajaţi în domeniul pe care l-au urmat pe perioada studiilor

• 5 centre universitare proprii în București, Brașov, Câmpulung Muscel, Constanța și Craiova

• 14 facultăţi

• 32 programe de studii universitare de Licenţă

• 28 programe de Masterat

• 45 programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă acreditate sau autorizate să funcţioneze în conformitate cu prevederile legale

• 402 de cadre didactice ce dețin titluri universitare și doctorate în domeniu.

- Universitatea Spiru Haret -

miercuri, 7 octombrie 202010432
mai mult...Replica
25 ian 20:56ReplicaPRIMĂRIA Constanța a CONVOCAT Comandamentul de iarnă!

După ce luni, 25 ianuarie, Constanța s-a aflat sub atenționare de cod galben de vânt, meteorologii Centrului...1478

26 ian 00:20ReplicaEXCLUSIV! 45 de milioane de lei, PREJUDICIU la Confort Urban. ANAF a sesizat PROCURORII706
26 ian 00:30ReplicaO FIRMĂ judecată pentru ÎNȘELĂCIUNE, implicată în RESTAURAREA bisericii Adormirea Maicii Domnului374
26 ian 00:28ReplicaUn medic de la EUROMATERNA, DAT în JUDECATĂ pentru MALPRAXIS

Claudia P., din Constanţa, a chemat în judecată pe medicul Mirela Paraschiv şi Spitalul Privat Euromaterna pentru...902

26 ian 23:12ReplicaGAȘCA BĂNCUȚĂ vrea să RESTAUREZE TEMELIA CLANULUI!672
26 ian 23:11ReplicaMIȘU de la SABROSO își mai face o TERASĂ în MAMAIA447
26 ian 23:10ReplicaFostul ȘEF al POLIȚIEI EFORIE a TRECUT la ”munca de jos”

Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, nu scapă de controlul judiciar, judecătorii respingându-i cererea...407

26 ian 00:23ReplicaÎNFLORESC AFACERILE cu CLINICILE MEDICALE private523
26 ian 00:22ReplicaPe strada RĂSCOALEI, cetăţenii sunt OBLIGAŢI să traverseze NEREGULAMENTAR. VIDEO!241
26 ian 23:06ReplicaVenirea IERNII a SPERIAT conducerea RAJDP: ÎNCHIRIAZĂ utilaje pentru DESZĂPEZIRE

Venirea zăpezilor în a doua jumătate a lunii ianuarie, anunţată de către meteorologi, a speriat puţin conducerea...242

26 ian 00:15ReplicaUn HOŢ de SEIFURI, prins pe baza PROBELOR BIOLOGICE, după ce s-a tăiat la MÂNĂ233
26 ian 00:12ReplicaUn DROGAT și-a BĂTUT și sechestrat mama!334
Vremea
4.2°4.2° - 7.6° marţi, 26 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 82%
Vânt: 8.38 m/s
Presiune: 1006 milibari

Loto
6/4912271593344
5/4031342137
joker403523192819
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 ian 00:00SportCu Răzvan Marin integralist, Cagliari a pierdut cu Genoa

Cagliari, formație la care Răzvan Marin a fost integralist, a pierdut, scor 1-0, meciul disputat pe terenul celor de...330

25 ian 00:00SportFranța, Norvegia, Suedia și Egipt s-au calificat în sferturile de finală (Rezultatele zilei)

Reprezentativele Franței, Norvegiei, Suediei și Egiptului au obținut calificarea în sferturile de finală ale...401

25 ian 00:00SportLa Liga: FC Barcelona a revenit pe podium (2-0 vs Elche)

FC Barcelona a urcat pe poziția a treia în clasament, după ce a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0,...343

25 ian 00:00SportLiga I: FC Botoşani - Dinamo 4-0

FC Botoşani a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 4-0 (3-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci...350

Local
26 ian 23:39LocalPSD-istul FÂNTÂNĂ și-a dat DEMISIA din Consiliul de Administrație al RAEDPP

Ionuţ Fântână, PSD, a demisionat din Consiliul de Administraţie al RAEDPP Constanța. Demisia sa a fost...852

26 ian 23:39LocalLocal din Piața Cireșica, sancționat de polițiștii constănțeni

Polițiști de ordine publică și investigații criminale din cadrul Secției 2 au desfășurat, la data de 24 ianuarie...1685

26 ian 23:39LocalA CRESCUT uşor INCIDENȚA cazurilor de COVID din municipiu

1011

26 ian 23:39LocalDe la 1 februarie, numărul de Whatsapp al Poliției Locale nu mai este valabil

În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea cerințelor Regulamentului general privind protecția...552

26 ian 23:40LocalRADARE în CASCADĂ și CONTROALE în TRAFIC!

La data de 24 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și cei ai...858

26 ian 23:40LocalBunuri CONTRAFĂCUTE descoperite de polițiștii de frontieră

452

Politică
26 ian 00:00PoliticăBugetul Senatului pe acest an, aprobat de plen

Plenul Senatului a adoptat luni, în sesiune extraordinară, o hotărâre prin care bugetul instituţiei pe anul 2021...159

26 ian 23:55PoliticăOamenii USR-PLUS împânzesc ministerele şi instituţiile din subordine

Negocierile din coaliţia de guvernare vizează, în această perioadă, pe lângă funcţiile de prefect, şi numeroase...679

26 ian 20:07PoliticăFlorin Cîțu vine cu VEȘTI PROASTE pentru bugetari: SPORURILE ar putea fi ELIMINATE

1041

26 ian 20:06PoliticăFlorin Cîțu anunță schimbare legii salarizării! Toți bugetarii sunt vizați

Premierul României, Florin Cîțu, susține că legea salarizării trebuie rediscutată astfel încât bugetarii să...907

26 ian 20:06PoliticăKlaus Iohannis a SEMNAT: procurorul care a CLASAT dosarul 10 august se PENSIONEAZĂ

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 25 ianuarie a.c., mai multe decrete. Mai exact, este vorba...489

26 ian 20:05PoliticăȘtampila, ELIMINATĂ din semnăturile oficiale, la nivelul Ministerului Dezvoltării

400

Interviuri
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...1957

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1946

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

4796

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3952

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3463

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

3391

Monden
26 ian 00:00MondenPisicile Aristocrate, Peter Pan şi Dumbo eliminate de Disney din grila pentru copiii sub 7 ani, pe motiv de discriminare

Generații întregi de copii s-au bucurat de povestea lui Peter Pan, de aventurile lui Dumbo sau ale Pisicilor...158

26 ian 00:00MondenAudrey Hepburn, fiica unei baronese care n-o iubea. În timpul războiului, actriţa mânca bulbi de lalea

“Foarte implicată, foarte deşteaptă, talentată şi ambiţioasă.” Acestea au fost cuvintele regizorului William...148

26 ian 00:00MondenGigi Hadid a anunțat cum o cheamă pe fiica ei

158

Mapamond
26 ian 00:00MapamondTurcia a primit 6,5 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 produs de Sinovac

Turcia a primit luni 6,5 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 produse de compania...150

26 ian 00:00MapamondSituaţia legată de COVID-19 în Franţa este îngrijorătoare, afirmă un înalt oficial medical

Situaţia legată de COVID-19 în Franţa este îngrijorătoare, a declarat luni, la postul de radio France Inter,...150

26 ian 00:00MapamondOlanda: A fost arestat Tse Chi Lop, unul dintre cei mai căutaţi narcotraficanţi

155

26 ian 18:44MapamondItalia permite debarcarea a 373 de migranţi de pe nava Ocean Viking

Un număr de 373 de migranţi salvaţi în ultimele zile în apropierea coastelor Libiei de nava Ocean Viking a ONG-ului...140

26 ian 18:41MapamondConsilier guvernamental francez: Apariţia mutaţiilor coronavirusului echivalează cu o nouă epidemie

Franţa are probabil nevoie de un nou lockdown din cauza transmiterii comunitare a mutaţiilor mai contagioase ale...156

26 ian 00:00MapamondCoronavirus: varianta sud-africană, detectată în Noua Zeelandă

137

Sănătate
26 ian 00:00SănătateTensiune mare dimineața: de ce apare și ce consecințe poate avea?

Mulți oameni au o tensiune anormal de mare dimineața, ceea ce le crește riscul de evenimente cardiovasculare cu...143

26 ian 00:00SănătateOvulele vaginale: când este nevoie de ele?

Ovulele vaginale pot fi de mai multe feluri și au ca principale indicații tratarea infecțiilor la nivelul vaginului...142

26 ian 17:48SănătateViitoarele epidemii de gripă, potențate de schimbările climatice?

129

26 ian 00:00SănătateSepsisul neonatal: simptome, diagnostic, prognostic

Sepsisul neonatal se referă la septicemia, infecția sângelui, la nou-născuți. Sepsisul neonatal rămâne o cauză...148

26 ian 17:54SănătateTusea convulsivă: tratament și remedii naturiste

Tusea convulsivă, cunoscută sub denumirea de tuse măgărească sau Pertussis, este o boală respiratorie extrem de...142

26 ian 00:00SănătateHameiul, util în tratarea insomniei?

Deși este cunoscut ca fiind un ingredient prezent în bere, se pare că hameiul are multe beneficii pentru sănătate...136

26 ian 00:00SănătateVitamina K, asociată cu o viață mai lungă

Cercetări recente sugerează că vitamina K previne depunerile de calciu pe artere și îmbunătățește sănătatea...133

26 ian 00:00SănătateCalitatea aerului influențează dezvoltarea timpurie a creierului

Calitatea aerului pe care îl respirăm are un impact major asupra sănătății, mai ales atunci când ne referim la...137

26 ian 00:00SănătateProbiotice, prebiotice, sinbiotice: diferențe și indicații de administrare

128

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT