rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ADMITERE ONLINE la cea mai MARE instituție de ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR din ROMÂNIA

• 3 programe de Licență și 4 programe de Masterat fac parte din oferta educațională pentru anul 2020 – 2021 a Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret.

Până la data de 30 septembrie 2020, are loc la Universitatea Spiru Haret, cu respectarea restricțiilor instituite de autoritățile compentente, admiterea on-line pentru studiile de Licență și Masterat.

La Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice de la Constanța de la Universitatea Spiru Haret, programele de studii organizate pentru anul 2020 – 2021 sunt la Licență: Management, Management cu predare în limba engleză, Drept, iar la Masterat: Științe Penale, Management Organizațional și Antreprenoriat, Management Organizațional și Antreprenoriat cu predare în limba engleză, Contabilitate, Expertiză și Audit. Toate aceste programe au un grad sporit de relevanță practică, rezultat dintr-o intensă colaborare între reprezentanții facultății și angajatori din județul Constanța.

Viitorii studenți ai Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța își pot manifesta interesul de a deveni studenții facultății accesând pagina on-line a facultății https://sjse-ct.spiruharet.ro/, secțiunea Admitere și completând informațiile privind datele de contact. În timp foarte scurt vor fi contactați de personalul facultății care îi va consilia și îi va îndruma pe parcursul întregului proces de înscriere la facultate. Toate documentele vor fi trimise în format electronic la secretariatul facultății, la adresa de e-mail admitere_sject@spiruharet.ro. Copiile scanate care trebuie depuse la dosar, în format on-line, sunt diploma de Bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta sau adeverință eliberată de liceu, pentru candidații care au promovat examenul de Bacalaureat în anul curent, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie (dacă este cazul), adeverință medicală tip, buletinul/cartea de identitate care să cuprindă codul numeric personal, dovada plății taxei de admitere în valoare de 130 de lei sau dovada încadrării în una dintre categoriile scutite de la plata taxei, fișă chestionar, completată și semnată.

Indiferent de programele de studii la care sunt înscriși, studenții facultății sunt încântați de buna colaborare și de comunicarea pe care o au cu cadrele didactice. În cadrul facultății se promovează o relație de parteneriat atât între studenți și cadre didactice, cât și între studenți și managementul facultății, iar această mentalitate se manifestă zi de zi în cadrul activităților derulate în facultate. Majoritatea examenelor se derulează pe bază de studii de caz, elaborare de proiecte care se desfășoară pe parcursul întregului semestru și pe care studenții le realizează ca studiu individual și sub coordonarea cadrelor didactice, ulterior încărcând aceste materiale în platforma educațională Blackboard. Universitatea Spiru Haret folosește platforma Blackboard încă din 2006, liderul indisputabil în domeniul E-learning dezvoltată de cea mai puternică instituție mondială, în domeniul serviciilor și tehnologiei educaționale, cu peste 100 de milioane de utilizatori globali. În acești ani, aproape 100 000 de utilizatori au accesat peste 10 000 de cursuri publicate de către cadrele didactice ale universității. “Doresc să subliniez că un învățământ de calitate on-line, nu înseamnă comunicarea prin e-mail, ci o platformă educațională pe care cadrul didactic o utilizează pentru a îndruma studentul de-a lungul procesului de studiu. Astfel, este deja o obișnuință pentru studenții facultății noastre să aibă un spațiu virtual al lor, unde, de pe orice dispozitiv conectat la Internet, să acceseze toate cursurile, să parcurgă teste de autoevaluare, să își încarce referate, teme sau alte materialele solicitate de cadrele didactice, să își susțină examenele și să își verifice situația notelor, comunicând cu cadrele didactice și colaborând cu colegii lor. Prin intermediul platformei Blackboard, studenții noștri beneficiază de avantajele pe care tehnologia modernă ni le oferă, asigurând desfășurarea neîntreruptă a procesului educațional și în condițiile în care cadrele didactice și studenții nu au posiblitatea să se întâlnească în mod direct”, declară prof. univ. dr. Mihnea Claudiu Drumea, Decanul Faculății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret.

În cadrul facultății se organizează, cu regularitate, diverse evenimente ce presupun prezența reprezentanților mediului de afaceri din Constanța, cursuri practice susținute prin colaborarea între cadrele didactice și reprezentanți ai pieței muncii, interviuri simulate de angajare în cadrul cărora studenții au oportunitatea de a afla despre așteptările pe care le au angajatorii de la viitorii angajați și chiar de a-și găsi un loc de muncă.Totodată, facultatea are încheiate parteneriate cu instituții reprezentative din Constanța pentru colaborarea în vederea formulării de propuneri de perfecționare a curriculumului universitar în spiritul adaptării la cerințele pieței muncii.

Activități de practică, premiate cu 2000 de lei/student

Începând cu anul 2010, Facultatea de de Științe Juridice și Științe Economice de la Constanța a accesat fonduri europene destinate organizării de activități de practică și consiliere profesională pentru studenții facultății, în vederea integrării pe piața muncii. Până în prezent s-au derulat nouă astfel de proiecte cu o valoare totală ce depășește 5 milioane de euro, bani care au fost investiți în organizarea de stagii de practică la angajatori relevanți din județ, dar și în cadrul întreprinderilor simulate care funcționează în facultate. Mai mult, pentru a face și mai atractivă implicarea studenților în astfel de activități, studenților li s-au acordat premii și subvenții cu valori între 500 – 1.500 lei.

În anul universitar 2020 – 2021, toți studenții facultății, inclusiv cei din anul I, vor participa la activități de practică organizate în medii de muncă reale, derulate în cadrul celui de al zecelea proiect finanțat din fonduri europene și implementat de facultate. Pentru o astfel de participare și pentru bunele rezultate obținute în derularea activității de practică, studenții vor fi recompensați cu un premiu în valoare de 2.000 lei/student.

Studenții facultății haretiste sunt, în cea mai mare parte, persoane care au luat contact cu piața muncii și care decid să devină studenți fie pentru a se specializa în contextul unei cariere profesionale pe care o urmează deja, fie pentru a se reorienta profesional. Pe de altă parte, sunt și studenți proaspăt absolvenți ai studiilor liceale care doresc să se pregătească pentru o carieră în domeniul științelor economice sau juridice. De asemenea, studenții facultății sunt atât locuitori ai orașului Constanța, cât și ai altor localități din județ, dar și ai altor județe, distanța nefiind un inconvenient atât timp cât în cadrul facultății funcționează platformă educațională on-line, Blackboard, care asigură comunicarea și asistarea facilă a procesului educațional pe tot parcursul derulării sale, de la momentul înscrierii până la momentul absolvirii.

Pentru detalii despre toate programele de Licență și Masterat de la Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret puteți accesa:

https://www.admitere.spiruharet.ro/licenta/constanta

sau

https://www.admitere.spiruharet.ro/masterat/constanta.

Te așteptăm să fii student la USH de la 1 octombrie 2020!

Despre Universitatea Spiru Haret

La 19 ianuarie 1991 a luat fiinţă Fundaţia România de Mâine, instituţie social-umanistă de cultură, ştiinţă şi învăţământ cu caracter nonprofit, potrivit prevederilor Legii pentru persoanele juridice nr. 21/1924 şi, în cadrul acesteia, Universitatea Spiru Haret.

• Peste 325.000 de români au absolvit Universitatea Spiru Haret

• 3 din 4 absolvenţi USH sunt angajaţi în domeniul pe care l-au urmat pe perioada studiilor

• 5 centre universitare proprii în București, Brașov, Câmpulung Muscel, Constanța și Craiova

• 14 facultăţi

• 32 programe de studii universitare de Licenţă

• 28 programe de Masterat

• 45 programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă acreditate sau autorizate să funcţioneze în conformitate cu prevederile legale

• 402 de cadre didactice ce dețin titluri universitare și doctorate în domeniu.

- Universitatea Spiru Haret -

miercuri, 7 octombrie 202010673
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Replica
16 iun 00:35ReplicaBUNURILE din MAMAIA ale lui Cristi BORCEA, din nou sub SECHESTRU

Nu e un secret că afacerile imobiliare ale lui Cristi Borcea s-au dus pe apa sâmbetei, după ce a fost condamnat...398

16 iun 00:34ReplicaFirma care ÎNCASEAZĂ CHIRIA de la Primăria Constanța, la un pas de FALIMENT231
16 iun 00:32ReplicaATENŢIE! METODA PANDORA, prin care se FURĂ MAŞINILE de LUX, face RAVAGII! VIDEO494
16 iun 00:31ReplicaATENȚIE la contract! Ce trebuie să știi pentru a încheia un parteneriat AVANTAJOS cu furnizorul de ENERGIE

V-ați decis să schimbați contractul de furnizare a energiei electrice sau chiar și furnizorul? Dacă da, atunci este...222

16 iun 00:30ReplicaVALENTINO, CONDAMNAT cu EXECUTARE în DOSARUL SCANDALULUI din TRAFIC476
16 iun 21:20ReplicaCASA de DISCURI din Costinești a INNEI, obligată să plătească DAUNE189
16 iun 00:03ReplicaCe CULORI ale PANTOFILOR pentru femei sunt la MODĂ anul acesta?

Toate fashionistele dependente de modă trebuie să se pregătească anul acesta, deoarece mai ales sezonul estival, se...141

16 iun 00:26ReplicaFosta șefă a Căminului de Bătrâni, Maria Roșu, ar putea reveni pe funcție141
16 iun 21:19ReplicaUn TÂNĂR din MEDGIDIA a făcut CIRC în fața unui BAR din CEHIA167
16 iun 00:23ReplicaSe cere ÎNFIINȚAREA unei companii de transport maritim, după modelul Navrom

Constructorii de nave cer Guvernului să înființeze o companie națională de transport maritim, după modelul Navrom...180

16 iun 00:03ReplicaȘOFERUL unui MERCEDES, DEPĂȘIRE PERICULOASĂ pe CONTRASENS. Video162
16 iun 00:21ReplicaO CASĂ de PARIURI vrea să câștige BANI și de la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă181
Vremea
16.7°16.7° - 17.5° miercuri, 16 iunie 2021
ConstanțaUmiditate: 88%
Vânt: 9.01 m/s
Presiune: 1006 milibari

Loto
6/4937255383010
5/4011036163719
joker19341831618
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 iun 00:00SportFranța vs Germania 1-0 / Autogolul lui Mats Hummels, decisiv la Munchen

Jucătorii Franței au trimis de două ori mingea în poarta lui Manuel Neuer, dar reprezentativa pregătită de Didier...58

16 iun 00:00SportUEFA: Juventus, FC Barcelona și Real Madrid vor putea participa în Champions League

UEFA a anunţat, marţi, că a suspendat procedurile disciplinare împotriva celor trei cluburi fondatoare ale...58

16 iun 23:54SportValoarea acțiunilor Coca-Cola a scăzut cu 4 miliarde de dolari, după un gest al lui Ronaldo. VIDEO

Valoarea de piață a companiei Coca Cola a scăzut în jur de patru miliarde de dolari, după ce fotbalistul Cristiano...254

16 iun 23:48SportFotbal - EURO 2020: Portugalia, campioana en titre, victorie conturată greu în faţa Ungariei

Echipa de fotbal a Portugaliei, campioana europeană en titre, a învins naţionala Ungariei cu 3-0 (0-0), marţi seara,...110

Local
16 iun 00:05LocalBoris PARPALĂ, dus de POLIȚIȘTI la Penitenciarul Poarta ALBĂ!

Polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, la data de 14 iunie a.c., au identificat un bărbat, de 56...2983

16 iun 22:46LocalElevii care iau 10 la BAC, acces gratuit la Untold

Organizatorii Untold și Neversea au pregătit o serie de surprize pentru elevii care termină liceul în 2021. Tinderii...231

16 iun 22:47LocalOperatorii economicii pot depune cereri pentru amplasamente în Constanța. Vezi zonele!

357

16 iun 22:46LocalVergil Chițac, întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri din sectorul turistic

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu și directorul executiv adjunct al Direcției...264

16 iun 22:46LocalBEŢI şi FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat, la data de 14 iunie a.c., în jurul orei 07.40,...244

16 iun 22:47LocalRECIDIVISTUL CONDAMNAT pentru TENTATIVĂ de OMOR, SĂLTAT la MEDGIDIA

Ismail Denis, recidivistul pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 6 ani și...346

16 iun 22:47LocalCOVID-19: DOAR 3 CAZURI NOI de INFECTARE la Constanţa

Pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.879 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID –...318

16 iun 22:48LocalTAXIMETRIȘTII, o nouă întâlnire cu viceprimarul IONUȚ RUSU

Primăria Municipiului Constanța organizează joi, 17.06.2021, începând cu ora 10:00, în sala de conferințe a...380

16 iun 00:05LocalAfaceristul care a CUMPĂRAT Casa Teleorman, a fostului vicepreședinte CJC, a primit AVIZ NEGATIV de la Primărie

3098

Politică
Interviuri
10 iun 09:38InterviuriVideo! INTERVIU cu Gheorghe Donţu, consilier județean, proaspăt exclus din PSD

Consilierul județean Gheorghe Donțu, proaspăt exclus din PSD, după ce a votat proiectul inițiat de șeful CJ,...1682

9 iun 00:06InterviuriNicoleta PLOSCARU: S-au TREZIT în FUNCȚII și HABAR nu au de NIMIC

Nicoleta Ploscaru, fondatorul Asociației ,,Constanța, dragostea mea”, a acordat un interviu ziarului Replica în...3523

4 iun 00:12InterviuriMihai LUPU: În CONSILIUL Județean era HAOS pe vremea PSD! Video

2647

28 mai 00:18InterviuriAurelian Marin, fost consilier local PSD: FĂGĂDĂU a PIERDUT mandatul din prima zi în care a fost ales PRIMAR! Video

Relaxarea restricțiilor a venit ca o gură de oxigen pentru domeniul HORECA, care a suferit pierderi foarte mari din...2765

15 mai 00:32InterviuriSĂNĂTATEA, preocuparea consilierului local PNL Adriana CÂMPEANU!

Adriana Câmpeanu (PNL) se află la cel de-al doilea mandat în Consiliul Local Municipal Constanța. Continuă drumul...1751

14 mai 00:33InterviuriLucian LUNGOCI, deputat PSD: Nu credeam că o să ajungem să DEPĂȘIM numărul orelor de AMBUTEIAJE din București

2363

Monden
16 iun 00:00MondenSezonul vechilor poveşti de dragoste: La ce fost soţ acasă a fost văzută noaptea Angelina Jolie

Anul asta s-au aliniat astrele pentru fostele iubiri. O surpriză de acest gen vine şi din partea celebrei Angelina...67

16 iun 00:00MondenJean-Claude Van Damme revine în sala de karate la 60 de ani. Se laudă că încă face șpagatul pe scaune

Jean-Claude Van Damme a revenit la antrenamente, în sala de karate, la vârsta de 60 de ani. Actorul din ”Dublu...58

16 iun 00:00MondenJennifer Lopez şi Ben Affleck, fotografiaţi în timp ce se sărutau în Los Angeles

54

16 iun 00:00MondenAntonio Banderas va juca într-un thriller cu gangsteri filmat în oraşul Salonic

Antonio Banderas va juca în thrillerul cu gangsteri "Barracuda", care va fi filmat în oraşul grecesc Salonic, unde va...47

16 iun 13:39MondenBillie Eilish va prezenta piese de pe noul ei album într-un concert online difuzat de Amazon. VIDEO

Cântăreaţa americană Billie Eilish va prezenta piese extrase de pe cel de-al doilea album de studio al ei, "Happier...45

16 iun 13:42MondenRusia interzice filmul românesc „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc“ pe motiv de pornografie

992

Mapamond
16 iun 00:00MapamondOMS: Problemele de contaminare a vaccinurilor Johnson &Johnson nu afectează distribuirea lor globală

Problemele de contaminare detectate la o unitate de producţie de vaccinuri anti-COVID-19 din SUA, care au determinat...51

16 iun 00:00MapamondUn raport al autorităţilor germane privind clima indică efectele majore ale încălzirii globale

Efectele încălzirii globale în Germania vor provoca daune majore naturii, infrastructurii şi sistemelor economice,...45

16 iun 00:00MapamondVaccinare masivă într-un oraș din Brazilia pentru a testa eficacitatea unei singure doze de AstraZeneca

45

Sănătate
16 iun 00:00SănătateDieta cu căpșuni: cum te ajută aceste fructe delicioase să slăbești?

Căpșunile sunt acele fructe deosebit de aromate, la care e imposibil să nu poftești și de la care nu are sens să...46

16 iun 00:00SănătateCum îți îmbunătățești respirația pentru o stare mai bună de sănătate?

Deși inspirăm și expirăm tot timpul fără să ne gândim prea mult la această acțiune, o respirație conștientă...45

16 iun 00:00SănătateDeficiența de bor: simptome, diagnostic, tratament

44

16 iun 00:00SănătateDurerea de picioare - Simptome, cauze și tratament

Durerea de picioare - de la șold până la călcâi - poate fi constantă sau intermitență, se poate dezvolta subit...43

16 iun 12:54SănătateCât de des ne autoexaminăm alunițele și cât de des mergem la dermatolog?

Ai mai mult de 50 de alunițe pe corp, în special pe mâini și picioare, iar unele dintre ele sunt în relief?...50

16 iun 00:00SănătateBeneficiile ceaiului de tei: aromat și sănătos

Teiul ne încânta cu aromă lui plăcută la fiecare sfârșit de primăvară și început de vara și, cel mai...46

16 iun 00:00SănătateNe amintim mai bine informațiile citite pe hârtie sau pe un ecran?

Reținem mai bine dacă citim pe hârtie sau pe un ecran? Ascultarea și vizualizarea unui conținut de informații sunt...47

16 iun 00:00SănătateCursurile de mindfulness ajută copiii să fie mai rezistenți emoțional

Programele de mindfulness pot îmbunătăți sănătatea mintală a copiilor de vârstă școlară și îi pot ajuta să...46

16 iun 00:00SănătateBeneficiile pentru sănătate ale consumului de tocotrienol

49

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT