rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ADMITERE ONLINE la cea mai MARE instituție de ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR din ROMÂNIA

• 3 programe de Licență și 4 programe de Masterat fac parte din oferta educațională pentru anul 2020 – 2021 a Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret.

Până la data de 30 septembrie 2020, are loc la Universitatea Spiru Haret, cu respectarea restricțiilor instituite de autoritățile compentente, admiterea on-line pentru studiile de Licență și Masterat.

La Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice de la Constanța de la Universitatea Spiru Haret, programele de studii organizate pentru anul 2020 – 2021 sunt la Licență: Management, Management cu predare în limba engleză, Drept, iar la Masterat: Științe Penale, Management Organizațional și Antreprenoriat, Management Organizațional și Antreprenoriat cu predare în limba engleză, Contabilitate, Expertiză și Audit. Toate aceste programe au un grad sporit de relevanță practică, rezultat dintr-o intensă colaborare între reprezentanții facultății și angajatori din județul Constanța.

Viitorii studenți ai Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța își pot manifesta interesul de a deveni studenții facultății accesând pagina on-line a facultății https://sjse-ct.spiruharet.ro/, secțiunea Admitere și completând informațiile privind datele de contact. În timp foarte scurt vor fi contactați de personalul facultății care îi va consilia și îi va îndruma pe parcursul întregului proces de înscriere la facultate. Toate documentele vor fi trimise în format electronic la secretariatul facultății, la adresa de e-mail admitere_sject@spiruharet.ro. Copiile scanate care trebuie depuse la dosar, în format on-line, sunt diploma de Bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta sau adeverință eliberată de liceu, pentru candidații care au promovat examenul de Bacalaureat în anul curent, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie (dacă este cazul), adeverință medicală tip, buletinul/cartea de identitate care să cuprindă codul numeric personal, dovada plății taxei de admitere în valoare de 130 de lei sau dovada încadrării în una dintre categoriile scutite de la plata taxei, fișă chestionar, completată și semnată.

Indiferent de programele de studii la care sunt înscriși, studenții facultății sunt încântați de buna colaborare și de comunicarea pe care o au cu cadrele didactice. În cadrul facultății se promovează o relație de parteneriat atât între studenți și cadre didactice, cât și între studenți și managementul facultății, iar această mentalitate se manifestă zi de zi în cadrul activităților derulate în facultate. Majoritatea examenelor se derulează pe bază de studii de caz, elaborare de proiecte care se desfășoară pe parcursul întregului semestru și pe care studenții le realizează ca studiu individual și sub coordonarea cadrelor didactice, ulterior încărcând aceste materiale în platforma educațională Blackboard. Universitatea Spiru Haret folosește platforma Blackboard încă din 2006, liderul indisputabil în domeniul E-learning dezvoltată de cea mai puternică instituție mondială, în domeniul serviciilor și tehnologiei educaționale, cu peste 100 de milioane de utilizatori globali. În acești ani, aproape 100 000 de utilizatori au accesat peste 10 000 de cursuri publicate de către cadrele didactice ale universității. “Doresc să subliniez că un învățământ de calitate on-line, nu înseamnă comunicarea prin e-mail, ci o platformă educațională pe care cadrul didactic o utilizează pentru a îndruma studentul de-a lungul procesului de studiu. Astfel, este deja o obișnuință pentru studenții facultății noastre să aibă un spațiu virtual al lor, unde, de pe orice dispozitiv conectat la Internet, să acceseze toate cursurile, să parcurgă teste de autoevaluare, să își încarce referate, teme sau alte materialele solicitate de cadrele didactice, să își susțină examenele și să își verifice situația notelor, comunicând cu cadrele didactice și colaborând cu colegii lor. Prin intermediul platformei Blackboard, studenții noștri beneficiază de avantajele pe care tehnologia modernă ni le oferă, asigurând desfășurarea neîntreruptă a procesului educațional și în condițiile în care cadrele didactice și studenții nu au posiblitatea să se întâlnească în mod direct”, declară prof. univ. dr. Mihnea Claudiu Drumea, Decanul Faculății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret.

În cadrul facultății se organizează, cu regularitate, diverse evenimente ce presupun prezența reprezentanților mediului de afaceri din Constanța, cursuri practice susținute prin colaborarea între cadrele didactice și reprezentanți ai pieței muncii, interviuri simulate de angajare în cadrul cărora studenții au oportunitatea de a afla despre așteptările pe care le au angajatorii de la viitorii angajați și chiar de a-și găsi un loc de muncă.Totodată, facultatea are încheiate parteneriate cu instituții reprezentative din Constanța pentru colaborarea în vederea formulării de propuneri de perfecționare a curriculumului universitar în spiritul adaptării la cerințele pieței muncii.

Activități de practică, premiate cu 2000 de lei/student

Începând cu anul 2010, Facultatea de de Științe Juridice și Științe Economice de la Constanța a accesat fonduri europene destinate organizării de activități de practică și consiliere profesională pentru studenții facultății, în vederea integrării pe piața muncii. Până în prezent s-au derulat nouă astfel de proiecte cu o valoare totală ce depășește 5 milioane de euro, bani care au fost investiți în organizarea de stagii de practică la angajatori relevanți din județ, dar și în cadrul întreprinderilor simulate care funcționează în facultate. Mai mult, pentru a face și mai atractivă implicarea studenților în astfel de activități, studenților li s-au acordat premii și subvenții cu valori între 500 – 1.500 lei.

În anul universitar 2020 – 2021, toți studenții facultății, inclusiv cei din anul I, vor participa la activități de practică organizate în medii de muncă reale, derulate în cadrul celui de al zecelea proiect finanțat din fonduri europene și implementat de facultate. Pentru o astfel de participare și pentru bunele rezultate obținute în derularea activității de practică, studenții vor fi recompensați cu un premiu în valoare de 2.000 lei/student.

Studenții facultății haretiste sunt, în cea mai mare parte, persoane care au luat contact cu piața muncii și care decid să devină studenți fie pentru a se specializa în contextul unei cariere profesionale pe care o urmează deja, fie pentru a se reorienta profesional. Pe de altă parte, sunt și studenți proaspăt absolvenți ai studiilor liceale care doresc să se pregătească pentru o carieră în domeniul științelor economice sau juridice. De asemenea, studenții facultății sunt atât locuitori ai orașului Constanța, cât și ai altor localități din județ, dar și ai altor județe, distanța nefiind un inconvenient atât timp cât în cadrul facultății funcționează platformă educațională on-line, Blackboard, care asigură comunicarea și asistarea facilă a procesului educațional pe tot parcursul derulării sale, de la momentul înscrierii până la momentul absolvirii.

Pentru detalii despre toate programele de Licență și Masterat de la Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret puteți accesa:

https://www.admitere.spiruharet.ro/licenta/constanta

sau

https://www.admitere.spiruharet.ro/masterat/constanta.

Te așteptăm să fii student la USH de la 1 octombrie 2020!

Despre Universitatea Spiru Haret

La 19 ianuarie 1991 a luat fiinţă Fundaţia România de Mâine, instituţie social-umanistă de cultură, ştiinţă şi învăţământ cu caracter nonprofit, potrivit prevederilor Legii pentru persoanele juridice nr. 21/1924 şi, în cadrul acesteia, Universitatea Spiru Haret.

• Peste 325.000 de români au absolvit Universitatea Spiru Haret

• 3 din 4 absolvenţi USH sunt angajaţi în domeniul pe care l-au urmat pe perioada studiilor

• 5 centre universitare proprii în București, Brașov, Câmpulung Muscel, Constanța și Craiova

• 14 facultăţi

• 32 programe de studii universitare de Licenţă

• 28 programe de Masterat

• 45 programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă acreditate sau autorizate să funcţioneze în conformitate cu prevederile legale

• 402 de cadre didactice ce dețin titluri universitare și doctorate în domeniu.

- Universitatea Spiru Haret -

luni, 21 septembrie 20206167
mai mult...Replica
21 sep 14:33ReplicaFoștii directori ai ANR, ACHITAȚI DEFINITIV în dosarul de ABUZ în SERVICIU

Foștii directori ai ANR, achitați definitiv! Aurelian Cazan și Gabriel Răzvan Trandafir au scăpat de dosarul penal...1433

21 sep 00:05ReplicaPUZ-ul lui ORHAN de la EXCLUSIV AUTO, 'girat' de viceprimarul BABU3515
21 sep 23:24ReplicaSTELIAN ION, despre FĂGĂDĂU: ‘MAZĂRE l-a lăsat de mânuță și s-a PIERDUT prin primărie’1376
21 sep 00:00ReplicaUn EXECUTOR JUDECĂTORESC își supraetajează IMOBILUL din Piața Ovidiu

Un executor judecătoresc constănțean își va supraetaja imobilul situat în zona Peninsulară. Mai exact, Cristian...2553

21 sep 00:44ReplicaARGOS mai BAGĂ încă o FIRMĂ în FALIMENT1786
21 sep 00:00ReplicaSuntem SPECIALIŞTI în TRAFIC de FIINŢE umane şi în BELGIA1320
21 sep 00:00ReplicaCINE s-a mai PERINDAT pe la șefia DSP Constanța

Direcția de Sănătate Publică din Constanța este subordonată Ministerului Sănătății și realizează, la nivel...1811

21 sep 00:00ReplicaATENŢIE! Grupul ‘Fără botniță’, din ce în ce mai AGRESIV! VIDEO1174
21 sep 23:09ReplicaSimona HALEP află, în câteva zile, dacă scapă de EXECUTAREA ANAF!1165
21 sep 00:00ReplicaFăgădău CUMPĂRA branşament electric pentru PLAJA Modern!

O nouă promisiune marca Făgădău intră în scenă: branșarea electrică a sectorului de plajă Modern. Valoarea...1001

21 sep 00:00ReplicaUmbrelele de pe aleea pietonală din Piaţa Ovidiu NU au rezistat... vântului931
21 sep 00:00ReplicaPe LOCURILE rezervate persoanelor cu HANDICAP parchează CINE VREA775
Vremea
18.5°18.5° - 19° luni, 21 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 57%
Vânt: 4.61 m/s
Presiune: 1021 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 sep 00:00SportFCSB a învins, cu scorul de 3-0, echipa FC Argeş

Formaţia FCSB a învins, duminică seară, la Giurgiu, cu scorul de 3-0, echipa FC Argeş, într-un meci din etapa a...321

21 sep 00:00SportLeicester City a învins pe teren propriu, cu scorul de 4-2, Burnley

Formaţia Leicester City a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-2, echipa Burnley, într-un meci...241

21 sep 00:00SportFormația lui Vlad Chiricheș, Sassuolo a remizat cu echipa lui Răzvan Marin, Cagliari, scor 1-1

Formaţia Sassuolo, la care joacă Vlad Chiricheş, a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa lui...269

21 sep 00:00SportPoli Iaşi a învins, cu scorul de 3-2, UTA Arad, într-un meci din etapa a patra a Ligii I

Formaţia Poli Iaşi a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa UTA Arad, într-un meci din etapa a...254

Local
21 sep 23:52LocalIncendiu de proporții: o magazie a ars complet

Salvatorii Stației de pompieri Babadag au fost solicitați duminică, în jurul orei 03:40, să intervină pentru...537

21 sep 23:52LocalPersoanele cu handicap vizual vor putea primi între 1.000 și 3.000 de euro

Statul român va deconta, periodic, sume de până la 3.000 de euro pentru ca persoanele cu handicap vizual să-și...954

20 sep 12:54LocalSuporterii mai au de AȘTEPTAT! Deschiderea STADIOANELOR este pera RISCANTĂ

706

21 sep 23:50LocalDezbatere electorală la Constanţa, între Comunitatea elenă Elpis Constanța, PMP, Pro România şi PPU-SL

Uniunea Elenă din România - Comunitatea elenă Elpis Constanța, Partidul Mișcarea Populară Constanța, Partidul PRO...609

21 sep 23:56LocalIncendiu de vegetație uscată în Cernavodă

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în Cernavodă, zona Campus, peste canal, acolo...646

21 sep 23:51LocalDoi români, cercetaţi pentru trafic de migranţi

Doi români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră...607

20 sep 16:18LocalToți ELEVII vor circula GRATUIT, dă ASIGURĂRI Monica ANISIE

Ministerul Educației a anunțat vineri că toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat sau autorizat...1057

19 sep 17:01LocalMAI se JUDECĂ cu Primăria MURFATLAR pentru o platformă de gunoi

Ministerul Apărării Naționale a dat în judecată Primăria Murfatlar pentru a elibera un spațiu din apropierea...889

19 sep 23:16LocalCoronavirus la Constanţa: 2.235 de persoane infectate cu SARS-CoV-2

886

Politică
Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1499

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2346

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1412

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3542

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2376

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3300

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5086

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3256

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2530

Monden
21 sep 00:00MondenDurerea artistei Marina Voica. Motivul pentru care nu a reușit să devină mamă. „Eu aș fi suferit prea tare”

Marina Voica are 84 de ani și este una dintre cele mai iubite artiste din România. De câțiva ani trăiește la...403

21 sep 00:00MondenCum a reacţionat Marlene Dietrich când a aflat că fiica ei de 13 ani a fost abuzată sexual de bonă

Avea o frumuseţe specială, emana o atracţie sexuală greu de trecut cu vederea şi era bisexuală. Marlene Dietrich...424

21 sep 00:00MondenCine o salvează pe Britney Spears? Artista trece printr-o perioadă dificilă

265

21 sep 00:00MondenEllen DeGeneres a supravieţuit agresiunii sexuale, falimentului şi pierderii primei iubite

Dar poate starul TV să-şi mai menţină imaginea imaculată şi întreaga carieră după ce a fost acuzată că a...356

21 sep 00:00MondenLiza Minnelli a supravieţuit celor trei sarcini pierdute şi depedenţei de alcool, dar era să moară din cauza unei muşcături de ţânţar

Liza Minnelli este showbiz royalty, cum spun americanii, fiind faimoasă de când încă nici nu se născuse. Tatăl ei...263

21 sep 00:00MondenMarlon Brando şi Richard Pryor erau iubiţi. Văduva comediantului confirmă

326

Mapamond
21 sep 00:00MapamondRegatul Unit: Amendă de până la 10.000 de lire în cazul nerespectării carantinei

Britanicii care nu vor respecta măsurile de autoizolare în cazul contaminării cu noul coronavirus vor fi pedepsiţi...254

21 sep 00:00MapamondGrecia: Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos s-au mutat în corturi

Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos, rămaşi fără adăpost după incendiul din lagărul Moria, s-au mutat...234

21 sep 00:00MapamondBelarus: Sute de arestări la protestele de la Minsk

231

21 sep 00:00MapamondCoronavirus: Marea Britanie ar putea intra din nou în închidere şi izolare

Marea Britanie va avea probabil nevoie, mai devreme sau mai târziu, să reintroducă unele măsuri de închidere şi...250

21 sep 00:00MapamondCoronavirus: Cel mai ridicat număr de cazuri zilnice în Germania după aprilie

Germania a înregistrat sâmbătă cel mai ridicat număr zilnic de cazuri de coronavirus din aprilie şi până acum,...254

21 sep 19:56MapamondCoronavirus: Numărul de noi infectări din Rusia depăşeşte 6.000 pentru a doua zi consecutiv

199

Sănătate
21 sep 00:00SănătateDependența de picături de nas – cum scapi de ea?

Folosirea abuzivă a picăturilor pentru desfundarea nasului poate duce la o dependență periculoasă, ce poate...286

21 sep 00:00SănătateStudiu: Un medicament pentru cancer oral, util în recuperarea pacienților cu COVID-19

Cercetătorii încearcă să afle dacă un medicament care se folosește în tratamentul cancerului oral este eficient...244

21 sep 00:00SănătateStudiu: Stresul cronic crește nivelul grelinei și poate duce la PTSD

234

21 sep 00:00SănătateAcidul Hialuronic: Ce este și ce beneficii are pentru organism

Acidul hialuronic a fost descoperit în anul 1934 și este o moleculă alcătuită din zaharuri, care se află în...262

21 sep 19:14SănătateVinul roșu încetinește procesul de îmbătrânire neuronală

Potrivit unui studiu realizat recent, ingredientele active care se regăsesc în vinul roșu (mai ales resveratrolul)...280

21 sep 19:12SănătateDependența de analgezice: simptome, complicații și tratament

Durerea este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care oamenii ajung la medic. Indiferent de cauzele durerii, se...218

21 sep 00:00SănătateMic ghid de protejare a ochilor

Ochii sănătoși sunt cei care strălucesc, au cristalinul limpede și nu prezintă simptome, precum mâncărime sau...224

21 sep 00:00SănătateApa de gură: tipuri, beneficii, utilizare

Apa de gură este de ajutor în igiena zilnică a cavității bucale, pentru că ajunge în locurile în care periuța...254

21 sep 00:00SănătateDezechilibrul generat de histamina în exces - cum îl poti regla

220

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT