REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ADOLESCENT din Constanța, PERICOL PUBLIC! EXMATRICULAT, DROGAT: ATACĂ lumea pe STRADĂ!

ADOLESCENT din Constanța, PERICOL PUBLIC! EXMATRICULAT, DROGAT: ATACĂ lumea pe STRADĂ!

Replica API 25 februarie 2020 | 00:00 342

Un adolescent din Constanța reprezintă un real pericol public. Acesta a fost condamnat, în trecut, pentru furt, iar acum a ajuns în atenția oamenilor legii pentru tâlhărie. Însă, din analiza efectuată asupra trecutului său, chiar dacă are doar 17 ani, s-a remarcat că este foarte violent, consumă desc băuturi alcoolice și prenadez, nu vrea să se adapteze în societate, fuge din centrul de plasament.

Sub aspect obiectiv , fapta inculpatului minor, care la data de 2.04.2018, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla împreună cu un alt adolescent, în zona Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Constanța, i-a smuls din mână unei femei o poșetă ce conținea bani, acte și un telefon mobil marca Nokia, cauzându-i acesteia un prejudiciu de 400 de lei, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de tâlhărie calificată. Magistrații au analizat și faptul că inculpatul are vârsta de 17 ani, a fost exmatriculat în cursul clasei a IX-a, din cauza numărului mare de absențe dar și a comportamentului violent, este copil instituționalizat, iar din referatul de evaluare din dosaul de fond dosar rezultă că acesta este un copil-problemă , fugind anterior în numeroase rânduri din centrul unde era instituționalizat. Ba mai mult, s-a remarcat că minorul ar fi avut condiții foarte bune de locuit chiar în sânul propriei familii. Însă, acesta avea o înclinație spre vagabondaj și consum de alcool, prenadez etc. Mama sa socială, de profesie psiholog, a arătat că minorul nu respectă prevederile măsurii de plasament, părăsește centrul fără a anunța, vagabondează, este deseori agresiv fizic și verbal cu ceilalți rezidenți ai centrului. Ba mai mult decât atât, în luna iunie a anului 2019, deci după ce executase măsura educativă neprivativă de libertate aplicată pentru o faptă de furt, fiind în stare de ebrietate, ar fi agresat fizic 3 tineri, unul dintre aceștia depunând plângere penală. Raportat la circumstanțele personale ale inculpatului dar și la antecedența sa penală, s-a apreciat că ă o măsură educativă neprivativă de libertate nu ar fi suficientă pentru a activa funcțiile de exemplaritate, constrângere și reeducare specifice unei sancțiuni penale. Astfel, i s-a aplicat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 8 luni.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Impuscat pe stadion.
1
0
a fost molestat de un unchi in copilarie copilul , are reale probleme comportamentale
0
2
La Balaceanca cu el si familia lui.
1
2
Inca este recuperabil daca s-ar implica statul. E nevoie de sprijin psihiatric si psihologic de lunga durata,supraveghere si educatie. pardon,in Suedia ar fi asa,pentru ca la noi statul inseamna o suma de ,,otoritati'' care-ti iau bani sub diverse forme de cand te nasti pana dai coltul si basta.
3
1
toti aruncati cu pietre, este mai usor sa marginalizezi si sa-l dai dracu' decat sa-l recuperezi si sa-l faci un om normal, e mai greu sa depui un efort in directia asta si din comoditate TOTI OAMENII arunca cu pietre si vorbe urate....... va e mai usor asa
5
2
La puscarie cu ei
8
1
Un element irecuperabil. Ce sa facem cu el ?
9
0
Asemenea tineri nu se corecteaza cu privare de libertate ----numai la puscarie sau i Marea Neagra
4
0
degeaba mai face umbra pe fata pamantului
13
0
ba,nu se gaseste nimeni sa tamponeze drogalaul?putin,cu patura in cap,o bataie buna!
10
2
Fagadau mazare un drogat mazare se droga si freca minore un pe seara
10
1
Cinste lui !!
4
11

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367