REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Adolf Bâclea CUMPĂRĂ trei terenuri în zona Casa Căsătoriilor

Adolf Bâclea CUMPĂRĂ trei terenuri în zona Casa Căsătoriilor

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:35 8737

Unul dintre cei mai discreți afaceriști din Constanța investește lângă Casa Căsătoriilor. După ce a plătit chirie, aproape 20 de ani, către RAEDPP pentru terenurile situate pe strada Decebal numărul 4, Adolf Bâclea a decis să le cumpere. Vorbim de trei suprafețe de teren, pentru care plătea modica sumă de … 5 lei pe an.

Sursa foto medalion: constantareala.ro

Adolf Bâclea, patronul firmei Cosena, unul dintre bogații Constanței, dar și cel mai discret, vrea să cumpere de la Primăria Constanța 3 suprafețe de teren pe strada Decebal, numărul 4, loturi diferite. Concret, este vorba despre suprafețele 14,77 mp,-lot 1, aproximativ 47 mp- lot 2, zona Colegiul Carol, și 39,56 mp, lot 3. În zonă, regimul maxim de înălțime este de două etaje. Bâclea va scoate din buzunar pentru primul lot-8.126 euro, pentru lot 25.820 mp 21.765 euro, lot 3.

Precizăm că afaceristul deține aici pe aceste terenuri imobile, pe care le-a achiziționat, cu ani în urmă, tot de la primărie, având destinaţia de casă şi garaj. Potrivit unor surse, afaceristul intenționează să demoleze clădirile și să ridice altceva în loc, probabil vreo minunăție de vilă.

Chiriile pe terenurile primăriei, exagerat de mici

În prezent, Adolf Bâclea plătește chirie la RAEDPP pe terenurile în cauză. Potrivit lui Florin Gheorghe, șeful de la RAEDPP, cuantumul acesteia este undeva la 5 lei pe an.

Acesta încurajează astfel de tranzacții, în condițiile în care administrația locală nu câștigă din contractele de închiriere, având în vedere sumele infime pe care chiriașii trebuie să le plătească. De exemplu, pentru un teren în centrul Constanței, de 1000 de euro, chiriașii plătesc nu mai mult de 11 lei pe an.

Cine este Adrian Bâclea!

Adolf Bâclea are afaceri în domeniul portuar și a shipping-ului, deține mai multe vapoare. Este fondatorul companiei Cosena, specializată în transport maritim și activități portuare. Acționar la ROCA, Romcargo maritim alături de frații Pavăl de la Dedeman, și alții.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adunate aceste terenuri dau cam 100mp.Ce constructie poti ridica pe aceasta suprafata ca sa respecti un cut , pot ,?Parca era vorba de o suprafata minima de vreo 200mp ca sa se poata construi ceva...platim degeaba pug uri si venim cu tot felul de inginerii care nu respecta acele reglementari,.
2
1
prezervativ al strainilor
3
0
De ce sa vanda primaria terenurule?Are nevoie primaria de bani?Rusine.
3
0
Cand o sa fie cazat acolo sa vina cei din Constanta sa se pise pe mausoleumul lui pentru faptul ca a platit 5 lei chirie pe an. HOT gainar ,
9
0
Are locuinta in zona de zeci de ani,are sau avea vecini implicati in shipping,Samara,Caraiani. Luase vreo patru vapoare de la Petromin cu un dolar bucata,chipurile bare-boat. Avea si alte proprietati,in Mamaia,Brasov,in C-ta langa Cazino.Flota Romaniei au praduit-o de-alde astia!
24
4
Alt hot de vapoare dar trebuie sa recunoastem mai discret si stilat decat majoritatea celor care au devalizat Navromul. De frica si-a mutat afacerile si vapoarele la Livorno si nu a prea calcat prin Constanta.
32
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367