REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Adrian Ilie: Fotbalul a fost pe o pantă descendentă, de acum încolo vom creşte valoric

Adrian Ilie: Fotbalul a fost pe o pantă descendentă, de acum încolo vom creşte valoric

Replica API 19 martie 2019 | 00:00 375

Fostul jucător Adrian Ilie a declarat, luni, la Arena Naţională, că fotbalul românesc s-a aflat pe o pantă descendentă şi că va creşte în perioada următoare, graţie jucătorilor tineri.

Referitor la campania de calificare la EURO 2020, fostul atacant al naţionalei României a spus că partida de debut, cu Suedia, va fi una dificilă pentru echipa pregătită de Cosmin Contra.

"Nu este uşoară această dublă, să zicem, cu Insulele Feroe va fi mai uşor, dar cu Suedia este greu. Nu avem nici o echipă foarte, foarte bună şi este în formare. Sperăm să ne calificăm, fiecare îşi doreşte să se califice. La noi fotbalul cred că a fost o perioadă pe o pantă descendentă şi de acum încolo o să creştem valoric. Important este ce se construieşte de acum încolo, chiar dacă nu ne calificăm la EURO 2020 trebuie să aducem un plus către echipa naţională", a declarat Adrian Ilie.

"Sigur va găsi Contra soluţii ca să îl înlocuiască pe Ţucudean. Depinde şi de tactica dintr-un meci. Este băiatul care joacă în Italia, şi este şi la U21, Puşcaş, care mi se pare un talent şi sper să joace din ce în ce mai bine. Ţucudean acum nu este, Ivan este o speranţă a fotbalului românesc... Sunt probleme de lot şi vor fi în continuare, dar Contra trebuie să găsească soluţia. Eu nu vreau să comentez despre jucătorii de la echipa naţională. Sigur că jucătorii de la Sub 21 vor căpăta experienţă şi mulţi vor veni la echipa mare, acum nu ştiu câţi, dar din ce am văzut, sunt jucători talentaţi care pot face chiar acum pasul la echipa mare", a mai spus fostul atacant.

În ceea ce priveşte lupta din Liga I, Adrian Ilie consideră că CFR Cluj are prima şansă la câştigarea titlului de campioană: "Depinde de cum se organizează fiecare, acum eu cred că şi Steaua şi Craiova şi CFR pot câştiga titlul, depinde de ultimele meciuri din play-off. Meciurile dintre ele vor fi decisive, bineînţeles. Acum CFR are un avantaj, dar cred că se vor lupta şi Steaua şi Craiova. Eu mă bucuram să câştige Viitorul pentru că Hagi îmi este prieten, dar cred că în momentul de faţă CFR Cluj are prima şansă".

Foştii internaţionali Adrian Ilie, Bogdan Lobonţ şi Crisitian Chivu au participat luni, la Arena Naţională la lansarea campaniei "Pentru Fotbal Adevărat", a sponsorului oficial al Cupei României, Timişoreana, în calitate de ambasadori ai evenimentului.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa te auda dumnezeu Cobro defapt asta speram toti sa avem o echipa nationala mai buna.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614