REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Adrian Năstase, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Să ne mai lase

Adrian Năstase, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Să ne mai lase

Replica API 22 septembrie 2019 | 00:00 362

Adrian Năstase, foto newsweek.ro

Fostul premier și lider al PSD, Adrian Năstase, lansează un atac extrem de dur împotriva președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a spus că ”PSD-ul a fost și este o catastrofă pentru România”. Năstase îi explică lui Iohannis că PSD a îndeplinit obiective importante din istoria României, în timp ce liberalii nu au mari realizări în perioada post-decembristă.

”Klaus Iohannis isi permite tot mai des aprecieri iresponsabile. Ieri, spre exemplu, a afirmat că „PSD-ul a fost si este o catastrofă pentru România”. Prin astfel de afirmatii, Iohannis consideră că va castiga respectul românilor si un al doilea mandat. Nu cred.

Fără indoială, ultimii ani au fost mai complicati pentru PSD si pentru guvernare. Cauzele sunt multiple. Nu le reiau aici. Poate doar să mentionez vânătoarea de vrăjitoare ce a dus la decapitarea multor lideri politici, din interese interne sau externe. Iar cel care a declansat-o a devenit el insusi victimă a acestui mecanism. Sau blocajul permanent de la Cotroceni.

Despre istoria guvernelor PSD se pot spune multe lucruri. Si rele dar multe bune. Nu vreau să mentionez eu rezultatele guvernului PSD minoritar Văcăroiu (intre altele, cine a finalizat lucrările la prima unitate de la Cernavodă?). Cunosc mai bine rezultatele guvernului PSD pe care l-am condus in perioada 2000-2004. Cea mai mare rată de crestere din Europa (8,4%), scăderea inflatiei de la 43% la 9%, adoptarea Codului fiscal, scăderea deficitului bugetar la 1,2%, (re)infiintarea a 400 000 de IMM-uri, peste un milion de noi locuri de muncă, scăderea numărului de săraci de la 8 milioane la 4 milioane, programe sociale numeroase, venitul minim pe economie, programul ANL, programul Cornul si laptele, cele 400 de săli de sport, primii 100 de km de autostradă după Revolutie, centrele de diagnostic medical, obtinerea statutului de economie functională de piată, eliminarea vizelor pentru călătorii in Europa, integrarea in NATO, finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană, etc.

Poate ar trebui să-i amintim lui Iohannis, în schimb, rezultatele guvernării de dreapta dintre 1997 si 2000 sau perioada guvernelor Tăriceanu, Boc, Ciolos…

Iohannis ar trebui să stie lucrurile astea deoarece conducea Federatia democrată a germanilor din România, cu care PSD a avut un Acord de colaborare (nerespectat la alegerile prezidentiale din 2004) iar FDGR a sprijinit, cu parlamentarul său, proiectele legislative ale PSD. Acordul stabilea si relatia cu guvernul PSD iar rezultatul a fost că multe din proiectele Sibiului au fost sprijinite de guvern, inclusiv pregătirea logistică a proiectului „Sibiu – capitală culturală europeană”, proiect pe care l-am decis cu premierul Luxembourgului de atunci, J. Cl. Juncker.

Ulterior, Iohannis a trecut la PNL si a acceptat colaborarea cu PSD, in cadrul USL. De altfel, el ar fi trebuit să facă parte din guvernul PSD/PNL.

Dincolo de aceste lucruri pe care Iohannis nu si le mai aminteste, in definitiv, ce a realizat el in mandatul său de cinci ani, ca presedinte al României? Sper ca reprezentantii PSD să facă un „inventar” al realizărilor sale. Singurul lucru ce poate fi mentionat mi se pare a fi acela că el a reusit o dezbinare a românilor chiar mai accentuată decât cea realizată de Băsescu.

Iar PNL, partidul care-l sustine pentru al doilea mandat, si care ar urma să fie sprijinit pentru a forma guvernul, cu tot respectul pentru guvernele pe care le-a format până la al doilea război mondial, ce realizări a avut, in definitiv, in acesti 30 de ani, in perioadele in care a fost la guvernare?

Asa că să ne mai lase…”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spuneti ca dancila e proasta, uite unul destept care a stiut sa va dea muie la toti!
0
0
Cine a zis ca a furat a-ti uitat de matusa Tamara?
0
1
Nastase e un tip inteligent din pacate ce a zis el in postare asta e total adevarat dar el ca om politic nu are credibilitate asa ca Adriene chiar daca ai dreptate tu esti cel care trebuie sa ne lasi pentru ca esti total compromis!
3
1
Place sau nu place cuiva Nastase a fost cel mai bun prim ministru al Romaniei in ultimi 30 de ani pe cifre si realizari a recunoscut pana si Base care l-a bagat la puscarie. Eu zic sa votam ficusul Iohanis ca sa ne faca 3-4 republici mici si sa rezolve problema.
4
0
Precis tu esti Alex Costea, marele psd-ist consilier al dir gen de la Apele Romane. Care ai furat o gramada de plaje si le-ai subunchiriat pe firma makidoancei de ma-ta. Hai siktir, prafuitule !
0
2
Politician bun!
2
2
ai furat si te-ai manjit pe gat cu glont de argint.
3
1
a vandut sondele cu teren cu tot si contractul e ..secret
2
0
bombonel ciocu mic , esti o jigodie penala
8
6
O jigodie, el si mentorul lui Iliescu! A vandut toate resursele tarii pe nimic dar si a luat spaga la greu!
7
7
Adevarat ca PSD e un partid de hoti, celelalte partide nu-s mai prejos la capitolul asta, dar impuscatu are dreptate ca au avut mai multe realizari. Cine contrazice sa vina cu argumente.
6
9
Din cauza lichelor ca tine tara asta bate pasul pe loc fmm de sugator de pl psdiste. Sa ne lase puscariasul asta cu vrajelile astea.sa nu uite ca a vrut sa se sinucida tu l n gura de vagabond. Si pe tibe la fel pisatule cu nastase si psd ul mortilor vostri de ciumati
12
7
JAVRELOR , nu va convine ca Nastase spune ADEVARUL ? Pacat , sunteti niste RATATI .
9
14
semiimpuscatul sa-si vada de averea pe care a obtinut-o prin furt, ptr trei luni de sedere intr-un lux la penitenciar, a ramas cu furtul in buzunare. Si-a plantat odraslele scolite in afara ptr ca romanica este depasita ptr astfel de capete luminate- iar tatucu are grija de fiecare. In locul tau nu asi mai ridica capul din pamant, daramite sa mai comentez
14
9
Acest borfas international suge pula psd ului non stop.Sa ne arate realizarile lui de manglitor ???
18
9

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102