REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Adrian Năstase despre regele Mihai I: Aveam senzația unei eternități paralele care veghează

Adrian Năstase despre regele Mihai I: Aveam senzația unei eternități paralele care veghează

Replica API 4 martie 2016 | 00:20 386

Fostul premier Adrian Năstase s-a arătat întristat în legătură cu starea de sănătate a regelui Mihai I, despre care a subliniat că a avut o contribuție deosebită în ceea ce privește integrarea euro-atlantică a țării noastre.

"M-au întristat veștile despre starea de sănătate a Regelui Mihai. Aveam senzația unei eternități paralele, care veghează. Am uitat că și el este un om. L-am întâlnit în mai multe rânduri. Îmi aduc aminte că, în urmă cu aproape 25 de ani, cu reprezentanții săi, am pregătit, în calitate de ministru de externe, vizita regelui la București. Vizită care a avut loc în 1992. Încă din iulie 1991 însă, directorul meu de cabinet, ambasadorul Chebeleu, a mers la Versoix, unde a fost primit de Rege și unde au fost inițiate contactele pentru a reglementa relațiile sale cu noile autorități. Nu pot să uit contribuția sa deosebită la intrarea în NATO și în UE, contactele cu familiile regale din Europa pentru realizarea unor interese naționale. Îi doresc multă sănătate", a scris Năstase, pe blog.

Miercuri, Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, suveranul afirmând că este sigur că fiica sa "Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța" de a-l reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile sale publice.

"În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei", a transmis regele Mihai, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369