REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Adrian Năstase, ipoteză interesantă, după ce România a ratat aderarea la Schengen

Adrian Năstase, ipoteză interesantă, după ce România a ratat aderarea la Schengen

Mirela PASCAL 10 decembrie 2022 | 00:00 1649

Fostul premier Adrian Năstase susține că România ar trebui să își regândească liniile de politică externă, iar pentru asta ar fi nevoie de o dezbatere extrem de serioasă în Parlament. Năstase arată faptul că România se orientează mereu spre Bruxelles și către SUA, dar când vine vorba de reciprocitate, partenerul nostru strategic nu ne ajută cu nimic.

"Instituția care, în opinia mea, ar trebui în momentul de față să încerce o reformulare, resetare, e formula clasică, în primul rând a strategiilor de politică externă, ar trebui să fie Parlamentul. Şi cred că în acest moment este nevoie de o dezbatere în cadrul Parlamentului în legătură cu liniile, cu orientarea politicii externe, potrivit stiripesurse.ro

Pentru că este clar că în această perioadă practic are loc o schimbare enormă de linii geostrategice, iar România este cumva cuprinsă între zone de extindere", a spus fostul premier la Antena 3 CNN.

"Eu cred că este nevoie să ieșim din această formulă absolut școlărească de politică externă pe baza de pilot automat Bruxelles sau Statele Unite. Iată, partenerul strategic n-a putut să ne ajute cu absolut nimic în această chestiune, chiar dacă probabil că ar fi avut un cuvânt de spus, dar aveau alte teme de rezolvat", a mai spus Adrian Năstase în direct la Sinteza Zilei.

Adrian Năstase consideră că SUA ar fi avut un cuvânt de spus în poziționarea Austriei, dar parteneriatul strategic nu are un dublu sens.

"E ca în fotbal - ocaziile pierdute se răzbună și iată că am ajuns într-un moment nefavorabil. Cine se gândea că în Austria, un partid, nu știu de care, va avea o problemă de ordin intern ...acum câteva săptămâni probabil chestiunea asta n-ar fi fost discutată.

Aceste aspecte, după părerea mea, țin și de faptul că în ultimii 11 ani nu am știut să negociem aceste aspecte și este o pierdere până la urmă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pirnaiasule tradator nastase psd,ai uitat de vinzarile de tara?cine a vindut bcr,petrom???nu tu,pirnaie?
1
1
...si noi am fi scapat de tine si de parerile tale neavenite daca ai fi fost mai indemanatic cu arma aia ...
1
1
s**i de la UE si faci cărțile moscovei
4
0
Mai bine ne lamurea dumnealui : -cine raspunde de punerea pe tava Austriei a resurselor Romaniei si care a fost in octombrie 2012 decizia de respingere la intrarea in Schengen
9
1
Bombonel ii scoate vinovati pe Johanis,Bode si toti romani care au refuzat sa le mai dea austriecilor si alte avantaje economice pentru unele firme austriece din Romania in schimbul unui da al Austriei pentru intrarea Romaniei in Schengen caci asta doreau austrieci de la romani,sa ii fure si mai mult prin firmele lor de parca nu le-a dat chiar A.Nastase petrolul si B.C.Reul banca care atunci cand tu le-ai vanduto austriecilor era cea mai mare banca din Romania mai Bombonel si ce ai vandut tu subevaluat nu ai vandut la pret mic de p***t ce esti ci pentru ca ai primit spaga,caci aici se pune intrebarea:cine a facut afacerile astea paguboase pentru statul Roman a fost ori p***t,ori spagar. Iar justificarea austriecilor cu granitile nesigure Romano-Bulgare prin care vin migranti in Austria este o minciuna ieftina caci chiar europol spune altceva.
11
1
javra imputita! Mai ai tupeul sa apari si sa dai lectii?
13
1
Mă potaie tu care ai vândut Petrom, rafinăria Midia, Rafo Onești, pe o nimica toată dai lecții de moralitate, pe vremea guvernului tău sau făcut cele mai frauduloase privatizări, guvernul era pe persoană fizică Adrian Năstase, marș la groapa de gunoi al Istoriei javra drscu
16
1
Pirnaiasul nastase care a tradat tara i.a vindut petrolul,singura tara din ruropa care are petrol,mai are tupeul sa vorbeasca,???nu.ti ajung milioanele din contuti nastase???
17
1
uite cine vorbeste,bombonel
13
1
Tradatorul asta a vandut TOT Austriei(Calul Troian al Rusiei), petrol, gaze , sistem bancar, ... Autoritati veificati de unde ii provin banii!
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367