REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Adrian Nicolaescu a fost investit în funcţia de prefect

Adrian Nicolaescu a fost investit în funcţia de prefect

Replica API 4 martie 2016 | 23:45 272

Revenit la Constanţa după 8 ani

Revenit la Constanţa după 8 ani

Adrian Nicolaescu, fost subprefect în perioada premierului Tăriceanu şi inspector guvernamental al Secretariatului General al Guvernului Ponta, a fost învestit în funcţie joi, 3 martie a.c., în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenţi şefii serviciilor publice deconcentrate Daniel Petrov, şeful ISU Dobrogea, Constantin Dima, şeful IJJ Constanţa, Bogdna Guiu, din cadrul Gărzii de Coastă, Adrian Rapotan, comandantul IPJ Constanţa. Nicolaescu s-a declarat optimist şi conştient în ceea ce priveşte funcţia pe care a acceptat-o.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat, după depunerea jurământului, că este conştient de responsabilităţile acestei funcţii. „Am luat un prim contact cu prefectura, cu problemele din instituţie. Am discutat cu fostul prefect şi am înţeles că sunt activităţi în derulare. Ne vom face datoria, aşa cum am mai spus. Aceasta este funcţia, am acceptat-o. Priorităţile sunt toate pentru mine pentru că am venit acum într-un moment în care activităţi sunt deja în derulare”, a declarat noul prefect. De asemenea, Adrian Nicolaescu şi-a stabilit un plan de acţiuni pe care Prefectura intenţionează să-l desfăşoare în perioada următoare. „Aşteptăm o întâlnire cu serviciile deconcentrate, cu directorii ca să putem să ne punem de acord asupra obiectivelor pe care dânşii le au în derulare, să vedem unde putem intervene şi noi ca instituţie, să-i ajutăm, să-i sprijinim şi probabil următoare va fi cu primarii”, a adăugat prefectul. De asemenea, acesta consideră că actualmente Constanţa are atât aspecte pozitive, cât şi negative, în comparaţie cu situaţia de acum opt ani, atunci când a ocupat funcţia de subprefect. „Am revenit în Constanţa după opt ani. Am regăsit oraşul mult mai bine ca înainte pentru că într-adevăr lucrurile au evoluat. A evoluat şi legislaţia, au evoluat şi oamenii. Problemele în schimb s-au adunat, sunt din ce în ce mai complexe. Dar tot oamenii le vor rezolva. La nivelul Prefecturii, atât cât ne permite competenţa, noi ne vom implica. Interesul nostru este ca în judeţul Constanţa toate serviciile deconcentrate să funcţioneze la turaţie maximă”, a conchis Nicolaescu. Reamintim că Adrian Nicolaescu îl înlocuieşte pe Constantin Ion, care a fost schimbat de funcţie miercuri, de prim minustrul Cioloş, în şedinţa de Guvern, în timp ce participa la un eveniment organizat de Universitatea Andrei Şaguna, la care invitat de onoare a fost Emil Hurezeanu. Ion a fost prefect timp de un an, mai exact din ianuarie 2015, când l-a înlocuit pe Radu Volcinshi, după ce acesta din urmă a fost demis, ca urmare a coordonarii defectuoase a interventiei pentru salvarea echipajului zborului SMURD, când au murit patru oameni. Alte trei judeţe au completat miercuri lista celor demişi, şi anume Bacău, Neamţ şi Sălaj. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a explicat că noii prefecţi sunt experţi guvernamentali.

Diana NEAŢĂ, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614