REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Adrian Țuțuianu acuză PRESIUNI în plină campanie electorală: 'Am să vă spun de Poliţie, în primul rând'

Adrian Țuțuianu acuză PRESIUNI în plină campanie electorală: 'Am să vă spun de Poliţie, în primul rând'

Replica API 14 mai 2019 | 00:56 509

Vicepreşedintele Pro România Adrian Ţuţuianu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că instituţii ale statului sunt implicate în campania electorală în Dâmboviţa, dând ca exemplu Poliţia judeţeană, care, spune el, face presiuni, îi urmăreşte pe teren şi îi filmează pe cei de la Pro România, conform stiripesurse.ro.

"Constat că instituţiile statului sunt folosite în campania electorală. Şi am să vă spun de Poliţie, în primul rând. Unde ajungem, mai ales unde ajung eu, toată Poliţia judeţeană are obligaţia să raporteze imediat.

Apar două-trei maşini care ne însoţesc pe tot traseul. Am constatat că ne şi filmează, ceea ce este ilegal. Suntem oameni paşnici, nu săvârşim infracţiuni, circulăm pe stradă şi facem campanie electorală civilizată. Nu aţi auzit că vreunul dintre noi a fost implicat în vreun scandal", spune Ţuţuianu, conform agerpres.ro.

Parlamentarul vorbeşte şi despre presiuni pe care le fac poliţiştii asupra unor oameni politici.

"De ce foloseşte Poliţia maşinile pentru supravegherea noastră e greu să înţeleg. Cred că ar trebui să ducă maşinile şi poliţiştii respectivi să se ocupe de ordine, de linişte publică, de analiza sutelor de dosare cu autori necunoscuţi, de analiza plângerilor nenumărate pe care oamenii le au şi care sunt nesoluţionate.

În al doilea rând, sunt oameni din Poliţie care fac presiuni asupra unor aleşi locali: primari, consilieri locali, consilieri judeţeni, care au anumite cauze sau plângeri înregistrate pe rolul instituţiei. Este inacceptabil", a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Acesta adaugă şi faptul că un număr mare de poliţişti sunt mobilizaţi la acţiunile PSD Dâmboviţa.

"Am constatat o participare nejustificată a Poliţiei judeţene la evenimente politice ale PSD. E suficient să vă aduc în atenţie două: conferinţa judeţeană de alegeri a PSD, au fost peste 250 de poliţişti în civil pe platoul din faţa Casei Sindicatelor, dar am putut să constat personal, pentru că am stat printre oameni, că la Nucet erau toţi şefii de Poliţie de oraşe şi de structuri teritoriale şi peste 200 de poliţişti în civil printre oameni. Este inacceptabil.

În primul rând că Poliţia nu are sarcini de protecţie a vreunui demnitar, acolo e SPP, este Jandarmeria. Dar să scoţi din program 250 de poliţişti să îi duci în curtea Mănăstirii Nucet unde oamenii au venit la rugăciune, mi se pare o mizerie pe care o promovează actuala conducere a IPJ Dâmboviţa", a susţinut Ţuţuianu.

Vicepreşedintele Pro România anunţă că, dacă aceste acţiuni vor continua, va sesiza ministrul de Interne, precum şi IGPR-ul.

"Dacă toate lucrurile acestea vor continua nu am să ezit să sesizez, nu pe doamna Carmen Dan sau o sesizez ca să rămână sesizarea, dar voi sesiza şi conducerea IGPR şi voi veni cu dovezi concrete cu privire la lucrurile care se întâmplă în judeţ.

Nu cred că un profesionist al Poliţiei poate să desfăşoare activităţi de poliţie politică doar pentru a fi numit sau renumit într-o funcţie de conducere. Este un avertisment public pe care îl dau în calitate de senator celor care conduc IPJ Dâmboviţa", a afirmat Ţuţuianu.

Acesta a mai spus că instituţii publice din Dâmboviţa îşi trimit angajaţii la mitingurile organizate de PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sa mai crezi vreodata in vorbele unora ca Tutuianu, cand acum cateva luni totul era perfect in ceea ce facea PSD? Inca o javra in lunga lista a tradatorilor...
0
0
Cand erai la PSD-eu era super bine, acum cauti ciolanul in alta parte. In primul rand, militienii au voie sa te filmeze pe domeniul public, asa cum si tu, civilule, ai voie sa-i filmezi pe domeniul public, chiar daca militienii iti cer actele imediat de cum ii filmezi. Prezinta-le buletinul, dar filmeaza-i in continuare, fiindca legea iti permite acest lucru. Poti filma si o sectie de politie din exterior, chiar daca militianul te ameninta cu amenda. Te ameninta, fa-i sesizare la Parchetul Militar. Totul e simplu. Conteaza sa nu fi prost! Vrei sa filmezi, filmeaza!
1
0
ramai pe afara ? daca nu esti cuminte , ai halit un ou fierbinte !
0
3
Este clar ca mafia Psd se bazeaza exclusiv pe electoratul lor stabil, clasa mafiota care are de profitat de pe urma unei guvernari banditesti, si lumea fara pic de minte care nu argumenteaza in niciun fel votul...pur si simplu atata pot bietii oameni, se lasa usor influentati sau chiar sunt amenintati daca nu voteaza mafia Psd. Insa ce trebuie sa faca romanii ...este sa iasa la vot. Locul acestui partid mafiot este la cosul de gunoi al istoriei iar cei care au incalcat legea-la puscarie.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920