REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Adriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI

Adriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI

Replica API 18 septembrie 2021 | 00:18 3361

Adriana Câmpeanu, directorul executiv al Direcției Medico-Sociale din cadrul DGAS Constanța se află de trei luni la conducerea instituției, după ce mai bine de 4 ani s-a aflat în Consiliul Local, în postura de consilier PNL. Câmpeanu a venit în studioul Replica și a făcut o trecere în revistă a activității sale, în cele trei luni de activitate. Cu această ocazie, au fost abordate și subiecte de ordin politic și care vizează scandalul din coaliție.

În debutul interviului, Adriana Câmpeanu a făcut un scurt bilanț al activității, de la numirea sa în funcția de director executiv al Direcției Medico-Sociale din cadrul DGAS Constanța. ”În cadrul Direcției Medico-Sociale se află Serviciul de Medicină Școlară, departamentul de Medicină Comunitară, Centrul pentru Persoane fără Adăpost ,,Sfânta Filofteia” și un birou de proiecte de prevenire și derulare a proiectelor pe sănătate. Ca și noutate în aceste trei luni, am organizat puțin serviciul de Medicină Școlară, astfel încât în fiecare unitate să se regăsească un mediu sanitar, cabinetele să fie pregătite. Erau și până acum aceste cabinete medicale, dar din cauza perioadei pandemice acestea au rămas fără cadre medicale și am făcut în așa fel încât să aducem cadrele medicale care să asigure activitatea medicală. Ne-am asigurat să existe aparatură medicală, să fie costume de protecție, dezinfectanţi, tot ce este necesar pentru începerea școlii”, a declarat Adriana Câmpeanu.

Cabinetele din școli devin centre de vaccinare

Ca și noutate, a mai spus aceasta, sunt cabinetele medicale școlare stomatologice. ”În aceste cabinete se pot adresa toți elevii din municipiul Constanța, consultații și tratamente gratuite. Important este faptul că aceste cabinete nu au arondare, programul, adresele și unitățile școlare unde sunt localizate se află pe site-ul instituției. Bineînțeles, părinții trebuie să știe că este necesar ca la prima vizită să fie prezenți pentru a-și da consimțământul. Pe de altă parte, ne pregătim ca aceste cabinete să devină centre de vaccinare. Acolo unde numărul cererilor de vaccinare va fi mare vom transforma acele cabinete școlare în centre de vaccinare”, a completat directorul.

Cu această ocazie, Adriana Câmpeanu a transmis părinților să-și dea acordul pentru vaccinarea copiilor, întrucât numărul infectărilor este în creștere, inclusiv în unitățile de învățământ. ” Îi îndemn pe părinți să nu fie sceptici și să-și vaccineze copii, pentru că în momentul acesta toți sunt la școală și deja au început să existe cazuri printre elevi și profesori. Din feedback-ul pe care îl am, copii își doresc să se vaccineze și vor să meargă în mall-uri, să relaționeze. A mai existat o astfel de campanie de vaccinare și în vară, iar numărul copiilor înscriși a fost destul de mare”, a spus Câmpeanu.

Sănătatea mintală a elevilor, importantă

Directorul executiv a punctat destul de mult și pe sănătatea mintală a elevilor, în contextul pandemic, și despre importanța educației părinților în acest sens. ”Este foarte importantă existența psihologului școlar sau a consilierului școlar însă, din păcate, foarte puține unități de învățământ beneficiază de un astfel de consilier. Nu cred că sunt suficient de mulţi, nu este apanajul nostru, ci al Inspectoratelor Școlare. Ca o noutate, trebuie să vă spun că la nivelul Direcției Medico-Sociale lucrăm la realizarea Strategiei de Sănătate pentru municipiul Constanța și în cazul întâlnirilor de lucru pe care le-am avut, cei de la Colegiul Psihologilor au venit și cu această necesitate. Copiii mici nu conștientizează singuri această nevoie. Tu, ca părinte, trebuie să conștientiezi această problemă. Trebuie educat și părintele, să-și schimbe mentalitatea că psihologul nu-ți etichetează copilul ca fiind nebun. Dacă te duci la psiholog, nu te duci la psihiatru”.

Câmpeanu: Este imposibil să aduci schimbări în 2-3 luni

Întrebată cum comentează revolta constănțenilor față de administrația locală, pentru lipsa de implicare, spun ei, Câmpeanu a explicat:

”Domnul primar a venit cu niște schimbări, iar aceste schimbări poate nu au fost atât de bine comunicate către cetățean și să fie înțelese de toată lumea. Este imposibil să aduci schimbări în 2-3 luni. Există proceduri care trebuie respectate, proceduri greoaie care întârzie obiectivul, iar efectele să văd mai târziu. Chiar dacă îți dorești să faci aceste lucruri mai repede, nu se poate din punct de vedere legal. Oamenii au așteptări și este normal, însă s-au petrecut niște lucruri care nu țin de primar. Spre exemplu, în ceea ce privește spațiile verzi, oamenii nu au înțeles că firma care se ocupa de acele spații verzi a reziliat contractul, şi atunci, cu forțe proprii, a trebuit să reluăm totul, s-au achiziționat noi utilaje, am avut nevoie de oameni, am angajat niște oameni, atunci ești într-un cerc vicios și nu este ceea ce ți-ai dori. Astfel, din perspectiva imaginii a avut numai de pierdut”, a spus Câmpeanu.

Aceasta a vorbit și despre problema parcărilor, care încă stârnește controverse: ”Din păcate, cu parcările au fost nenumărate discuții, eram încă în mandat, este foarte greu să realizezi un regulament perfect din toate punctele de vedere. Parcarea se plătește peste tot în țară și nu numai. Este normal să se plătească parcarea. Pe unii i-a mulțumit, pe alții i-a dezamăgit, nu poți să mulțumești pe toată lumea. Cu siguranță, lucrurile acestea se pot întâmpla. Orice regulament ar putea să aibă deficiențe, dar acesta se poate perfecționa”.

Câmpeanu, despre USR-iști: Sunt oameni noi în politică, mai au de învățat

La nivel local, această coaliție nu s-a rupt, acesta este considerentul meu. În permanență, colegii mei au avut grijă să aibă discuții cu cei din coaliție. Este destul de greu să comentez atitudinea lor, dar am să spun doar că sunt oameni noi în politică și mai au de învățat, iar diplomația și eticheta să învață în ani. Probabil că vor deveni mai versați și mai diplomați. Ei au fost aleși de oameni, ca și noi de altfel, să asigurăm bunul mers al municipalității, dar și al orașului. Aceste frustrări personale ale partidului ar trebuie lăsate în spate și să se gândească că sunt acolo doar pentru că cetățenii au avut încredere în ei. La nivel național este mai greu de comentat pentru că nu ești acolo și nu ai toate detaliile pentru a trage o concluzie“, a mai punctat Câmpeanu.

Întrebată care este profilul candidatului perfect pentru funcția de președinte al PNL, Adriana Câmpeanu a precizat: ”Eu nu fac parte din consiliul director, am înțeles că numărul mai mare de voturi a fost către moțiunea domnului Cîțu. Vom fi o delegație numeroasă la București. Nu există profilul candidatului prefect, există profilul omului care încearcă să unească pe toată lumea, să aducă la masa discuțiilor pe toată lumea. Lucrurile în politică sunt în dinamică, toată lumea trebuie să fie conștientă că nu poți să păstrezi o funcție pentru toată viața. Există un ciclu care se schimbă întotdeauna”.

Mai multe subiecte de interes local, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920