REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Adriana Oprea, demisă de la ISJ de Răducu Popescu. Reacţia inspectorului: "S-a dorit un securist de valoare"

Adriana Oprea, demisă de la ISJ de Răducu Popescu. Reacţia inspectorului: "S-a dorit un securist de valoare"

Replica API 4 iulie 2014 | 00:00 330

Inspectorul şcolar general adjunct, Adriana Oprea, a fost demisă din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, de directorul Răducu Popescu. Vestea a căzut ca un trăsnet pe Oprea, care se străduieşte acum să se adune şi să înţeleagă ce se întâmplă. "Eu nu am primit nimic de la domnul "general", probabil că se confirmă. Nu m-a anunţat, mi-a zis că o să vină o hârtie de la Bucureşti, dar poate hârtia era să mă numească "general", nu să mă demită (râde). M-a lăudat foarte tare într-o emisiune şi probabil că de acolo mi se trage, că m-a lăudat prea mult. Probabil că, eu fiind nominalizată de PNL, am fost demisă. Asta poate fi, apoi o reclamaţie pe care eu am prezentat-o că e un şantaj ordinar mediatic, e un şantaj din partea unei învăţătoare care a distrus vreo trei generaţii de copii şi m-am apucat să-mi pun mintea. (...) Dânsul este cel supărat, eu nu sunt deloc supărată. Sunt singura care a atras atenţia la modul cum cere demisiile în Inspectorat şi cum face o presiune psihică foarte puternică pe oameni şi cum foloseşte cuvântul DNA, Procuratură, Poliţie, cu foarte multă uşurinţă. Este cel mai grav lucru pe care pot să-l spun. La şedinţele cu directorii, sub ce formă vorbeşte, dânsul probabil s-a dorit un securist de valoare sau şi-a dorit aşa ceva, n-a reuşit şi îşi trăieşte frustrările pe aşa ceva", a precizat Oprea, pentru Replica.

Despre situaţia fostului inspector, directorul ISJ, Răducu Popescu, nu a dorit să ofere clarificări suplimentare. "Sunt în ultima zi de probă de bacalaureat, despre situaţia doamnei Oprea, discutaţi cu doamna Oprea", a precizat Popescu.

În locul lui Oprea, Popescu a nominalizat-o pe Irinela Nicolae, fost inspector pentru învăţământul preşcolar.

M.F.V.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614