REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Adriana Oprea, demisă din funcţie, susţine că Răducu Popescu a instaurat teroarea în Inspectoratul Şcolar

Adriana Oprea, demisă din funcţie, susţine că Răducu Popescu a instaurat teroarea în Inspectoratul Şcolar

Replica API 5 iulie 2014 | 00:00 179

Fostul inspector general pune decizia "generalului" pe seama "comportamentului bipolar"

Fostul inspector general pune decizia "generalului" pe seama "comportamentului bipolar"

Inspectorul şcolar general adjunct, Adriana Oprea, a fost demisă din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, de "generalul" Răducu Popescu. Vestea a căzut ca un trăsnet pe Oprea, care se străduieşte să se adune şi să înţeleagă ce şi, mai ales, de ce se întâmplă.

"Eu nu am primit nimic de la domnul "general", da, probabil că se confirmă. Nu m-a anunţat, mi-a zis că o să vină o hârtie de la Bucureşti, dar poate hârtia era să mă numească "general", nu să mă demită (râde). M-a lăudat foarte tare într-o emisiune şi probabil că de acolo mi se trage, că m-a lăudat prea mult. A spus că a avut o colaborare extraordinară. Probabil că eu, fiind nominalizată de PNL, am fost demisă. Asta poate fi. Apoi, o reclamaţie pe care eu am prezentat-o că e un şantaj ordinar mediatic, bine, e un şantaj din partea unei învăţătoare care a distrus vreo trei generaţii de copii şi m-am apucat să-mi pun mintea. S-ar putea să fie şi aceasta. Spun aşa, aleator...", a precizat Oprea, pentru Replica. Lăsăm vina pe seama nervilor, însă, printre rânduri, Oprea dezvăluie şi neregulile care au loc la ISJ Constanţa. După perioada de tăcere, în care a fost în funcţie, Oprea şi-a dat drumul la gură şi a spus vrute şi nevrute despre Răducu Popescu, ajungând chiar să susţină că ar avea afinităţi securiste. "De multă laudă ce mi-a dat şi de multă colaborare şi de multe afirmaţii pozitive la adresa mea, m-am trezit că s-a dus şi mi-a cerut demisia. Dar, la dânsul, din păcate, probabil că e un comportament bipolar, uită ce spune repede sau are o problemă, într-adevăr, de atitudine. Chiar sunt şi eu curioasă ce spune. Bănuiesc că şi-a văzut visul cu ochii (râde) şi lăsaţi-l să-şi savureze momentul. Dar, ştiţi cum este, am pierdut o bătălie, nu şi războiul. Lăsând la o parte orice discuţie, dânsul este cel supărat, eu nu sunt deloc supărată. Dânsul e supărat că sunt singura care am atras atenţia la modul cum cere demisiile în Inspectorat şi cum le-a cerut la ceilalţi şi cum face o presiune psihică foarte puternică pe oameni şi cum foloseşte cuvântul DNA, Procuratură, Poliţie cu foarte multă uşurinţă şi eu niciodată n-am crezut şi l-am citit în ochi. Deci, acesta este cel mai grav lucru pe care pot să-l spun. Întrebaţi directorii, la şedinţele cu directorii sub ce formă vorbeşte. Deci, dânsul probabil că s-a dorit un securist de valoare sau şi-a dorit aşa ceva, n-a reuşit şi atunci îşi trăieşte frustrările pe aşa ceva", a menţionat Oprea, pentru "Replica". De partea cealaltă, Răducu Popescu s-a dat, ca de obicei, lovit. A pretins preocupările ultimei probe la examenul de bacalaureat şi a refuzat să ofere declaraţii suplimentare despre situaţia Adrianei Oprea. "Despre situaţia doamnei Oprea, vorbiţi cu doamna Oprea, îmi cer scuze acum, dar sunt în examen acum, e bacalaureatul, ultima zi", a declarat Popescu.

Liberalii o sfătuiesc pe Oprea să se adreseze instanţei

Probabil, mai şocat ca Oprea, a fost preşedintele pe judeţ al PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, care îi recomandă fostului inspector să acţioneze în instanţă. Susţinută de PNL la ISJ, Oprea beneficiază şi după expedierea din instituţie de sprijinul partidului. "Nu ştiam că a fost demisă, dar eu îi voi sugera să meargă în instanţă să îşi ceară drepturile. Părerea mea e că este un abuz, nu cred că este vreo cauză, aş fi aflat, am fi aflat cu toţii, probabil că este doar plăcerea PSD-istului de a-şi îndepărta nişte oameni, care sunt profesionişti până una alta, pentru că nu sunt de ieri sau de alaltăieri în acea instituţie. Probabil că ceva se întâmplă acolo. Nu mă miră, cunoaştem comportamentul şi, sigur, te aştepţi oricând la aşa ceva. O voi sfătui să meargă în instanţă să îşi ceară drepturile şi este vorba şi de o reparaţie morală, în primul rând", a precizat Dragomir, pentru "Replica". În funcţia de inspector şcolar general adjunct, ocupat până vineri de Adriana Oprea, Răducu Popescu a nominalizat-o pe Irinela Nicolae, fost inspector pentru învăţământul preşcolar.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218