REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Adriana Săftoiu iese la atac după propunerea Ecaterinei Andronescu

Adriana Săftoiu iese la atac după propunerea Ecaterinei Andronescu

Replica API 18 februarie 2019 | 06:12 516

Adriana Săftoiu, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, a anunțat că va cere audierea în comisie a Ecaterinei Andronescu, ministru al Educației, după ce aceasta a anunțat că elevii cu nevoi speciale ar trebui să aibă clase speciale.

"Andronescu. Ecaterina Andronescu. Vrea clase speciale pentru copiii cu cerinte educationale speciale. Este una dintre cele mai revoltătoare inițiative. Sunt zeci de ani de când in tările model in sistemul educațional efortul e pentru ca acesti copii să fie integrați în învățământul de masă, iar învățământul special să fie o excepție. În loc să găsescă soluții pentru ca acesti copii să aibă profesori de sprijin, integrați în învățământul de masă, Andronescu se scuză lamentabil si propune o măsură aberantă, nedreaptă, lipsită de orice responsabilitate față de acești copii", scrie Adriana Săftoiu, pe Facebook.

"Doar pentru asta și merită o moțiune! Și apoi să speri că, odată plecată, nimănui nu îi va mai trece prin cap să o numească ministru al Educației. PS: Până la moțiune, voi cere marți, în Comisia pentru Drepturile Omului, audierea lui Andronescu. Prea grav ce vrea să facă", a mai precizat parlamentarul.

Ecaterina Andronescu a declarat, pentru Digi 24, că elevii cu dificultăți de învățare se află acum integrați fie în școli speciale, fie în sistemul normal, dar fără profesori dedicați, motiv pentru care o variantă ar fi înființarea claselor separate pentru acești copii, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copiii cu nevoi speciale trebuie sa invete separat de ceilalti copii, asa cum erau inainte "scoli ajutatoare". Acolo invata alfabetul si sa citeasca in 4 ani.
1
0
Ce intrebare stupida! Pai ce vrei tu, academicieni la 30-40 de ani? Destul ca avem doctori precum Kovesi, Ponta sau Oprea. Daca taceai, aveai sansa sa pari mai desteapta...Ai "vorbit" insa si ai dovedit contrariul. Nu-i nimic, nu esti prima si nici nu se moare din asta...
2
2
Saftoiu asta a lucrat in invatamint de vine ea si-si da importanta? Nici asta n-a facut nimic in viata si da cu gura pe lucruri de cara nu stie !
4
1
Totul este contrafacut la noi. Respectul se mimeaza,o mare majoritate de fapt nici nu merita respect. societatea se face din ce in ce mai toxica pentru ea insasi,tineretul se educa dupa modele improprii civilizatiei moderne. Vom fi medievali posesori de telefoane inteligente,nespalati si inculti rupti in cur natiune sinucigasa. Deja ne alegem presedinti cu dorinte dictatoriale,cantam in coruri de batausi cu bale la gura slava criminalilor din justitie,scuipam valorile reale. Nu exista respect decat in cartile necitite azi de nimeni.
3
3
Dna.Saftoiu, daca ati avea un copil cu nevoi speciale v-ati simti confortabil vazindu-l alaturi de colegi performanti.Nu mai politizati tot timpul .
3
0
Desi Andronescu mi se pare o mare proasta, faptul ca si-a dat seama ca este foarte bine sa infiinteze clase speciale o consider o sclipire a inteligentei. Asa cum este in prezent exista o discriminare...
4
1
Scolile pentru copii cu nevoi speciale nu erau o aberatie. Este greu sa desfasori cu succes demersul didactic , la clasele unde ai astfel de elevi ,in lipsa profesorului de sprijin.
6
1
sa spuna androneasca de fisu figurant ca si nastase mare vanator... cum se sparge in figuri cu un portbajaj plin de pusti si cum se trag sforile sa o duca bine odorul... ipocriti si demagogi...
5
3
Se visa prima duamna in cabinet, dar a aparut elena69 si i-a luat stiuletele din bot. De-atunci traieste o depresie continua saraca. Acum ca bate si menopauza la usa e si mai rau.
7
5
Citi academicieni a creat sistemul actual de inv ?--Niciunul !-numai analfabeti cu 12 clase --si vinzatori cu facultate !
6
0
Pariez ca lucrezi la salubritate. N-ai nicio treaba cu invatamantul, asta nu e fotbal, ca sa-si dea cu parerea pana si vidanjorii...
6
2
Intr-o clasa sunt copii oarecum diferiti ca nivel de dezvoltare dar nu este imposibil pentru ca un singur cadru didactic bun sa le ridice la Toti din clasa nivelul...ma refer la inv. primar, numai VOCATIA pentru asa ceva ii trebuie, nici macar bani in plus! Sunt anumite profesii pentru care chiar trebuie sa ai vocatie!! In ce privesc copiii cu nevoi speciale acestia chiar este necesar sa fie educati in clase si cu programe adecvate.
4
6
Ne mai miram oare ca in sistemul public pe bani multi sunt sot -sotie, si tot astfel de legaturi de rubefenie ? Cum sa ai oameni valorosi in conditiile astea ? Toti politicienii sunt mafioti si fac orice sa intretina sistemul
9
4
pai tanti saftoiu are copchiii la scoli private si habar nu are ce vorbeste
8
3
habar nu are ce vorbeste daca ar avea copilul in clasa cu un copil care a avea stfel de probleme ar vedea si ea ca la clasa aia nu se mai poate face nimic, invatatorul nu se poate dubla intr-o ora sa explice pentru fiecare caz in parte si astfel pierd si unii si altii! Acei copii ar trebui institutionalizati sepatrta pana la aducerea lor pe fagasul normal! La teorie se pricep toti
12
5
Katy are dreptate!! Toti handicapatii la propriu vor sa faca aceleasi activitati ca un om normal! Este imposibil si contrar oricaror legi ale firii!
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614