REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Adriana Trandafir, invitată Seri de teatru la Pontul Euxin

Adriana Trandafir, invitată Seri de teatru la Pontul Euxin

Replica API 3 august 2019 | 00:00 238

Stagiunea estivală „Seri de teatru la Pontul Euxin“ continuă, sâmbătă și duminică, la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, cu un omagiu adus Mariei Tănase, o voce de excepție, în interpretarea unei îndrăgite actrițe, Adriana Trandafir.

Sâmbătă, 3 august, pe scena din aer liber, începând cu ora 21.00, publicul va urmări spectacolul numit simplu: „Maria Tănăse“, în regia lui George Bănică, cu Adriana Trandafir, în rolul principal și cu participarea lui Ionuț Dulgheriu.

Pentru a intra în atmosfera spectacolului, iată o mică prezentare a poveștii sale: „Copil fiind, Adriana Trandafir a avut ocazia să o întâlnească pe Maria Tănase, cu prilejul unui recital susţinut de aceasta la căminul cultural din satul natal al actriţei. «Din acea clipă mi-am zis: dacă Dumnezeu mă iubeşte cu adevărat o să-mi dea şi mie măcar odată posibilitatea să fiu pe scenă, să primesc flori şi să fiu aplaudată», mărturisea Adriana Trandafir într-un interviu acordat săptămânalului Foaia Românească. În 1987, actriţa, angajată pe atunci la Teatrul „Odeon”, a conceput ceea ce avea să devină cel mai longeviv one-woman show din teatrul românesc – «Pasărea măiastră, Maria Tănase», un spectacol care prezintă viaţa personală a cântăreţei, cu aspectele mai puţin cunoscute publicului. «Este un exerciţiu», afirmă Adriana Trandafir, «pentru că nu mi-am propus să fiu nici mai bună decât ea, nici să arăt că pot să cânt mai bine»“.

Duminică, 4 august, la ora 21.00, constănțenii și turiștii sunt invitați la concertul de poezie și muzică folk, „Sub zodia Mariei“, alături de actrița Adriana Trandafir, cantautoarea Maria Gheorghiu, pianistul Radu Grațianu și Ana Maria Dumitru (proiecții video). Conceptul este semnat de Maria Gheorghiu, iar scenariul este realizat de Miron Manega.

Proiectul „Seri de teatru la Pontul Euxin“ este organizat de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Acesta se desfășoară la Amfiteatru, până pe 25 august, săptămânal, în zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică. Intrarea este liberă. Spectacolele încep de la ora 21.00.

Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie este situat în vecinătatea locului de joacă Țara Piticilor. Accesul se poate face pe poarta dinspre lac a spațiului de joacă pentru copii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369