REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

AEC: CJC are șansa de a intra în legalitate, aprobând reducerile de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți!

AEC: CJC are șansa de a intra în legalitate, aprobând reducerile de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți!

Replica API 17 august 2018 | 02:18 369

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) și Asociația Studenților din Constanța (ASC), optimiste în ceea ce privește subvenționarea transportului intrajudețean pentru elevii constănțeni!

”Asociația Elevilor din Constanța (AEC) și Asociația Studenților din Constanța (ASC) au purtat, pe parcursul ultimului an de zile, discuții cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța pentru punerea în aplicare a alin. (1) și (2) ale art. 84 și alin. (2) al art. 205 din Legea 1/2011 care stabilesc reducerile la transportul județean pentru elevi și studenți, solicitând ca în proxima ședință de consiliu să se adopte un proiect de hotărâre pentru intrarea în legalitate.

Discuțiile au început acum un an și din cauza faptului că demersurile efectuate nu au condus la rezolvarea problemei, AEC și ASC au trimis o adresă în data de 27 iunie 2018 către Consiliul Județean, prin care solicitam respectarea legii și acordarea reducerilor, anexând, de asemenea, un model de proiect de hotărâre pentru acest lucru. Ulterior, reprezentanții AEC au purtat discuții atât cu secretarul județului, cât și cu președintele Consiliului Județean, domnul Marius-Horia Țuțuianu, fără un rezultat concret, acesta neaflându-se pe ordinea de zi la ședința din luna iulie, fiind motivat prin lipsa rapoartelor comisiilor de specialitate. Ședința de Consiliu Județean de luna aceasta a fost convocată pentru data de 22 august, iar pe ordinea de zi se regăsește proiectul formulat și susținut de AEC și ASC, urmând a fi supus spre vot consilierilor județeni.

„Sunt foarte mulți elevi care pot fi influențați de aprobarea acestui proiect, care intră în direct contact, zilnic, cu încălcarea legii, neputând beneficia de dreptul lor la abonamente reduse cu 50% la transportul județean. Miercuri se va lua o decizie ce le poate afecta în mod direct viitorul an școlar, pentru unii chiar să facă diferența între continuarea studiilor și abandonul școlar, motiv pentru care vom face tot posibilul ca rezultatul să fie unul pozitiv.” a declarat Mihai Tănase, președintele AEC

Pe această cale, solicităm public consilierilor locali să voteze responsabil acest proiect, întrucât legea este deja încălcată de 7 ani, iar orice zi în plus în care elevii și studenții nu pot să beneficieze de dreptul lor va atrage răspunderea lor directă, alături de creșterea ratei de abandon școlar și a absenteismului.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacodarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016)”, se arată într-un comunicat.

Reamintim că discuţia pe acest proiect a avut loc şi la o şedinţă anterioară, mai exact atunci când consilierul Bogdan Bola a reproşat că iniţiativa nu este luată în seamă. A fost momentul când preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, dar şi secretarul judeţului, Mariana Belu, au explicat că nu există nici bază legală, nici studiu de impact asupra bugetului. La rândul său, vicepreşedintele CJC, Claudiu Palaz, i-a acuzat pe liberali că au intrat în campania electorală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta e opozitia din constanta si voi dati vina pe pensionari ca il voteaza pe fagadau!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614