REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

AEC: 'Guvernul dă dovadă de iresponsabilitate înainte de începerea anului școlar'

AEC: 'Guvernul dă dovadă de iresponsabilitate înainte de începerea anului școlar'

Replica API 23 august 2020 | 10:06 981

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă declarația vicepremierului Raluca Turcan și susțin că Guvernul trebuie să asigure măști tuturor elevilor.

Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC

Sâmbătă, 22 august a.c., vicepremierul Raluca Turcan, a afirmat faptul că este imposibil ca Guvernul să asigure măști de protecție pentru toți copiii și profesorii și că sprijinul va merge către categoriile dezavantajate sau se vor folosi în cazul în care elevul uită masca de protecție acasă.

Reprezentanții elevilor consideră că, în contextul desfășurării orelor de curs în format fizic, este imperios necesar ca autoritățile să aloce fonduri necesare în vederea asigurării măștilor de protecție pentru toți elevii și profesorii, astfel încât începând cu 14 septembrie un număr suficient de măști să existe la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Amintim faptul că în luna aprilie Guvernul și-a asumat obligativitatea de a asigura măști printr-o declarație făcută de Ludovic Orban, iar acum cu mai puțin de o lună înainte să înceapă școala, decidenții dau dovada de nepăsare față de siguranța și sănătatea elevilor.

Guvernul României are obligația de a pune la dispoziție toate fondurile necesare pentru a face posibilă asigurarea măștilor și pentru a arăta că sănătatea populației este prioritară. În acest caz este necesară o achiziție publică pentru a asigura măștile de protecție.

Pe aceasta cale, AEC solicită ferm ca Guvernul României să nu pună în pericol sănătatea elevilor și să își îndeplinească astfel datoria morală pe care o are față de cetățeni, punând la dispoziție măști de protecție pentru fiecare elev. “Este obligatoriu ca statul să asigure măști fiecărui elev, așa cum de altfel a și promis în luna aprilie. Veți spune că o mască nu estescumpă, dar într-o familie cu venit mediu, unde mai mulți copii merg ma școală, costurile pentru a asigura 2-3 măști pe zi ajung să fie mari. Nu ar trebui ca familiile să facă eforturi pentru a-și putea trimite în siguranță elevii la școală. Mai mult de atât, cum vrea Guvernul să stabilească cine primește masca de protecție? Ne jucăm cu siguranța elevilor, profesorilor și a personalului din unitatea de învățământ!” spune Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC

"Este inadmisibil ca în prag de început de an școlar să avem un Guvern care nu își poate asuma răspunderea pentru achiziționarea de măști tuturor elevilor și profesorilor. O asemenea iresponsabilitate nu poate fi acceptată întrucât Guvernul a avut tot timpul din lume la dispoziție pentru a demara și finaliza achizițiile pentru materialele igienico-sanitare. Solicităm pe această cale să fie luate de îndată măsuri, altfel, anul școlar nu poate începe."-Alexandru-Nicolae Rădulescu, președinte AEBI.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asistam la un joc de glezne din partea guvernului toate planurile sunt pentru online dar se face dezbatere publica sa nu aiba lumea impresia ca nu ne baga nimeni in seama.
2
0
Sa de dea guvernul cat mai mult la elevii bogati care nu stiu sa mature clasa sau sa stearga tabla adica 2elevi de servici pe clasa si cate 2elevi de servici pe etaj adica elevi de servici pe scoala! Oare toti cei bogati merita note maxime? Extemporale sau lucrari de control mai exista? teze exista inca.
2
2
s-a lovit careva de o astfel de problema pana acum ca sa constate iresponsabilitatea guvernarii, ce criterii au de se pot pronunta- sa fim seriosi, nimeni, dar absolut nimeni nu poate pronostica evolutia acestei pandemii atata timp cat noi insine nu ne protejam si luam in calcul dezinformarile aruncate cu nonsalanta de unii binevoitori care invoca inexistenta acestui virus. Are cine sau este cineva ferm convins ca fostul guvern ai caror sefi de partid au trecut prin inchisoare, detine adevarul absolut? Ce usor este sa arunci cu noroi atunci cand nu te implici .'' e usor a scrie versuri, cand
1
6
Acelora care coboara din mertane cu telefoane de 2000 euroi? Sau doar astora? Amaratii aia care nu au nici ce manca, oricum nu au nevoie de masca, nu?
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614