REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

AEC, reacție privind accesul elevilor cu febră la examenele naționale

AEC, reacție privind accesul elevilor cu febră la examenele naționale

Replica API 29 mai 2020 | 00:01 1149

Asociațiile elevilor din Constanța, București și Ilfov, Maramureș și Vâlcea solicită Ministerului Educației și Cercetării retragerea ordinului emis de Ministerul Educației Naționale, împreună cu Ministerul Sănătății, ce privește accesul interzis al elevilor cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius în centrele de examinare.

Elevii spun că este o măsură discriminatorie

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) atrag atenția privind măsura prin care elevilor cu temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius nu li se va permite accesul în centrele de examinare în care se vor susține examenele naționale. Ministerul Educației Naționale a emis un ordin împreună cu Ministerul Sănătății prin care sunt menționate o serie de măsuri pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, în contextul susținerii examenelor de Evaluarea Națională și Bacalaureat în unitățile de învățământ preuniversitar dinRomânia. Asociațiile reprezentative susțin că măsura prin care accesul elevilor cu temperatura corporală de peste 37,3 grade Celsius este interzis poate fi discriminatorie și va afecta în mod negativ performanțele celor ce urmează să susțină probele scrise ale examenelor. Menționăm că există alte cauze medicale ce pot determina o temperatura ridicată a corpului, care să nuindice în mod obligatoriu infectarea cu COVID-19, cum ar fi: sinuzite, infecții dentare, viroze, ciclumenstrual, precum și cauze psihologice: emoții, stres sau temperatura ridicată din perioada verii ce poateduce la o supraîncălzire din mediul exterior.

Asociațiile elevilor mai punctează faptul că temperatura este fluctuantă, mai ales în sezonul cald, și că atât copiii, cât și adulți, spre deosebire de persoanele vârstnice,rețin mai bine căldura în corp.

Propunerea asociațiilor: Elevul depistat cu o temperatură mai mare să dea proba singur în altă sală

Asociațiile elevilor vin cu o propunere în acest sens. „Propunem ca, în cazul în care un elev este depistat cu o temperatură corporală mai mare decât pragul impus de autorități, acesta să susțină evaluarea singur, într-o altă sală de clasă, pentru a nu intra în contact cu ceilalți elevi”.

O a doua sesiune de examen la Evaluarea Națională și Bacalaureat pentru elevii cu febră

Președintele României a declarat joi, 28 aprilie, alături de anunțarea noilor măsuri de relaxare luate de la 1 iunie, că atât Evaluarea Națională, cât și Bacalaureatul vor fi prevăzute cu un scenariu special în cazul elevilor depistați cu o temperatură corporală mai mare de 37,3 grade Celsius, dar și pentru cei bolnavi de COVID-19 sau aflați în izolare la domiciliu. „Se va organiza Evaluarea Națională pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră, care sunt izolați cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau cartier în carantină, numai pentru aceștia se organizează o a doua sesiune, începând din 29 iunie. În privința bacalaureatului, cu siguranță e posibil să fie copii cu diferite probleme. Pentru a putea rezolva paușal chestiunea, se va organiza o a doua sesiune în august și acești copii vor putea să participe la a doua sesiune, în august”, a spus președintele României, Klaus Iohannis.

Citește și: Ce zice Inspectoratul Școlar despre elevii depistaţi cu o temperatură ridicată

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bola pnl sustine aceasta grupare de retarzi si curve
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614