REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

AEC reclamă condiţii „improprii” de susţinere a examenului de Bacalaureat

AEC reclamă condiţii „improprii” de susţinere a examenului de Bacalaureat

Replica API 30 iunie 2017 | 00:00 295

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) reclamă condițiile din majoritatea centrelor de examen, ca fiind improprii pentru desfășurarea examenului de Bacalaureat. În această perioadă, în majoritatea zonelor țării temperatura este de peste 30 de grade Celsius, iar majoritatea unităților de învațământ nu dispun în baza materială de aparate de aer condiționat, căldura excesivă afectând astfel condițiile de derulare a examenului.

Perioada calendaristică de desfășurare a examenului de Bacalaureat este una improprie pentru candidați, având în vedere caracteristicile climatice ale țării noastre. Temperatura excesivă, coroborată cu lipsa din unitățile de învățământ a aparatelor de aer condiționat, duce la o scădere a capacității de concentrare a absolvenților de învățământ liceal, care susțin zilele acestea examenul de Bacalaureat.

Având în vedere aceste considerente, AEC va solicita autorităților locale din județul Constanța, pe raza cărora, de regulă, sunt amplasate centrele de examen, să elaboreze o analiză și să demareze procedura în vederea dotării acestora cu aparate de aer condiționat. De asemenea, în acest sens, AEC va formula o propunere în acest sens și către asociațiile de comune, orașe și municipii.

Totodată, Asociația Elevilor din Constanța va propune Ministerului Educației Naționale, în marja discuțiilor pe metodologia și calendarul examenului de Bacalaureat pentru anul 2018, ca probele de competențe să fie susținute în timpul anului școlar, astfel încât probele scrise să poată fi programate mai devreme.

“Mai mulți elevi ne-au sesizat faptul că în majoritatea centrelor de examene condițiile sunt dificile pentru susținerea examenului, temperaturile ridicate și lipsa aparatelor de aer condiționat afectându-le capacitatea de concentrare. Este de datoria autorităților locale să se asigure că bazele materiale ale unităților de învățământ sunt respectă și sunt pliate pe nevoile acestora. De asemenea, ministerul educației trebuie să ia în considerare susținerea mai devreme a probelor scrise, în vederea creării unor condiții optime.” a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367