REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

AEP a trimis Poliţia la USR pentru folosirea de afişe în care apăreau copii

AEP a trimis Poliţia la USR pentru folosirea de afişe în care apăreau copii

Replica API 3 octombrie 2019 | 21:33 264

Președintele AEP, Constantin Buică, a declarat că Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat sprijinul poliției pentru competitorii electorali care avut pe afișe copii, la campania pentru europarlamentare. El a spus că poliția a sancționat în acest sens USR Sector 3, unde a candidat Cristian Ghinea, ales eurodeputat.

„Ca noutate, după alegerile europarlamentare și controlul efectuat de departamentul de specialitate, în unele materiale au fost identificați minori. AEP a solicitat sprijinul organelor de poliție și acestea deja au sancționat unul dintre competitorii electorali că a folosit copii pe materialele de propagandă. Pe această cale, le solicit competitorilor electorali să nu utilizeze împotriva legii copii sub vârsta de 16 ani, deoarece așa prevede legea. Noi am solicitat poliției și am sesizat poliția cu privire la firmele care au folosit acele materiale și poliția a considerat de cuviință să sancționeze competitorul electoral care a avut în materialele de campanie electorală copii minori. Este vorba despre candidatul USR Sector 3”, a declarat Costantin Buică, într-o conferință de presă susținută joi la sediul AEP, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că a fost constatat acest lucru în momentul în care AEP a verificat rambursările care trebuiau făcute către partide.

„În timpul verificării rambursării de către AEP, au fost prezentate la decontare afișe care aveau un astfel de competitor. Colegii noștri, controlorii au solicitat șefului departamentului, și singura soluție a fost să sesizeze, nefiind folosită la rambursare, dar fiind o interdicție de a fi folosite în campania electorală. Or, afișele au fost folosite în campania electorală, poliția deja a luat măsura de a sancționa un competitor electoral”, a completat Buică.

Președintele AEP a mai spus că regulile privind afișajul stradal au fost comunicate candidaților la alegerile prezidențiale.

„În ceea ce privește afișajul electoral, regulile au fost comunicate, făcute pe legea privind publicitatea stradală, iar ultima dată în care se mai desfășoară pe aceste reguli este 11 octombrie. Săptămâna viitoare începe campania electorală care se va desfășura pe regulie acestei legi, dar și cu respectarea regulilor de respectare a finanțarei campaniei electorale și desfășurare a campaniei electorale, lege care stabilește cadrul legal de urmat, în sensul în care doar materialele care sunt prezute a fi finanțate pot fi utilizate în campania electorală”, a conchis șeful Autorității Electorale Permanente.

Alegerile europarlamentare au avut loc pe 26 mai.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale pentru prezidențiale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atat de prosti sunt ca o sa dispara cum a disparut PPD.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367