REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Aeroport Bacău, prăbuşire controlată turn

Aeroport Bacău, prăbuşire controlată turn

Replica API 14 septembrie 2018 | 00:00 196

Un turn de control al Aeroportului Internaţional ''George Enescu" din Bacău, construit în urmă cu aproximativ 50 de ani, a fost prăbuşit controlat, joi, acţiunea fiind inclusă într-un program de modernizare a aeroportului băcăuan demarat în urmă cu doi ani.

Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, în subordinea căruia funcţionează aeroportul, urmează ca în perioada imediat următoare să recurgă şi la demolarea vechii aerogări. De asemenea, CJ a semnat, joi, contractul de realizare unei parcări cu 300 de locuri, a arterei de circulaţie, cu două benzi pe fiecare sens de mers, ce lega aerogara cu municipiul, concomitent cu lucrările de execuţie a unor noi reţele apă, canalizare şi iluminat în lungul acestei străzi.

Lucrări de modernizare

"Intrăm într-o altă etapă cu aceste demolări şi putem să urgentăm finalizarea căilor de acces şi a parcării. Un alt pas important care face parte din acest complex este semnarea contractului de proiectare şi execuţiei a lucrărilor de modernizare a străzii Aeroportului. În 26 martie, ne-am asociat, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, şi de atunci am făcut toate demersurile necesare, iar azi, după finalizarea procedurii de evaluare a ofertelor şi finalizarea clarificărilor, semnăm contractul", a declarat, pentru Agerpres, preşedintele CJ, Sorin Braşoveanu.

Cele două noi investiţii urmează finalizării, în urmă cu un an şi jumătate, a platformei de îmbarcare-debarcare a pasagerilor, precum şi a platformei de staţionare a avioanelor, a noului terminal de călători devenit operaţional în primăvara acestui, a uzinei electrice, iar de mai puţin de două luni şi a noului turn de de dirijarea zborurilor aeronavelor.

Cine finanţează investiţiile

Consiliul Judeţean va acoperi 95% din costurile investiţiilor, iar Primăria Bacău, 5%. Valoarea totală a investiţiei, ce va fi realizată de societatea comercială Conextrust SA Bacău, este de 10,4 milioane de lei, din care proiectarea va costa 200.284 de lei, iar execuţia, 8,57 milioane lei.

"Obiectivul pentru care e parafat azi contractul va fi dat în folosinţă în septembrie 2019, deşi asta se putea întâmpla în iunie-iulie anul viitor dacă nu ar fi fost inerţia unor funcţionari cel puţin iresponsabili. Asta este, mergem înainte. Urmează alte proiecte care vor aşeza Aeroportul Bacău în locul pe care îl merită în Regiunea Nord-Est. Se va semna contractul de finanţare pe fonduri europene pentru pistă, se va lansa licitaţia pentru execuţia pistei, se va da în folosinţă parcarea, sper, până în 9 noiembrie, data la care se împlinesc trei ani de la ordinul de începere a lucrărilor şi va fi finalizat un intermodal de transport autobuze interurbane", a spus deputatul Dragoş Benea, prezent la evenimentul de la Bacău.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a Aeroportului Bacău este de 57 de milioane de lei. Prin noile investiţii se va putea asigura un flux de peste două milioane de călători într-un an, în 2017 acesta ridicându-se la 467.000 de pasageri.

Vezi video: https://www.dcnews.ro/aeroport-bacau--prabusire-controlata-turn--video_613091.html

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vezi baaa ca altii fac si atceva adica parcari, retele de apa, canalizare nu numai blocuri de cipani pe spatii verzi ca la Cta
0
0
Mai bine lasati turnu ca voi onstruiti din materiale ieftine sa va ramana bani sa furati si cate in 5ani cinstructia voastra de caca
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367