REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Aeroportul Kogălniceanu îşi propune profit zero. Salariul mediu al angajaţilor este uriaş

Aeroportul Kogălniceanu îşi propune profit zero. Salariul mediu al angajaţilor este uriaş

Replica API 3 aprilie 2017 | 00:00 490

Trăieşte doar din subvenţii de stat

Trăieşte doar din subvenţii de stat

Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu SA Constanţa şi-a propus şi pentru anul acesta profit zero, ceea ce înseamnă că statul va continua să subvenţioneze aproape integral funcţionarea acestuia din banii publici, din considerente care ţin de obligaţiile asumate de România faţă de NATO şi SUA. Numărul angajaţilor va rămâne acelaşi, iar ce atrage atenţia este salariul mediu uriaş de pe aeroport.

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu are prevăzute pentru 2017 venituri totale de 29,96 milioane lei, o sumă similară fiind alocată şi pentru cheltuieli, conform proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli elaborat de Ministerul Transporturilor. Pentru cheltuieli cu personalul, Ministerul Transporturilor propune un buget de 18,88 milioane lei, din care 13,68 milioane lei cheltuieli de natură salarială. Numărul de personal prognozat la finele anului este de 290 angajaţi, iar câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este de 4.014,75 lei. Creanţele restante sunt stabilite la 297.000 lei, iar plăţile restante la 10.000 lei. De remarcat aici salariul mediu uriaş, de peste 4.000 lei, inaccesibil imensei majorităţi a românilor.

Activitatea comercială, sacrificată de dragul americanilor

Este ştiut deja faptul că aeroportul constănţean şi-a sacrificat activitatea comercială civilă în beneficiul armatei americane. Aeroportul Kogălniceanu a raportat la 30.06.2016 venituri totale de 12.849.950 lei şi cheltuieli de 13.315.110 lei, ceea ce înseamnă o pierdere de 465.160 lei. În primul semestru al anului trecut, aeroportul a beneficiat de compensaţii de la stat, pentru serviciul de interes economic general suma de 8.938.990 lei. Subvenţiile de la stat sunt explicate prin rolul strategic jucat de aeroport în relaţia cu SUA.

Astfel, „AIMK a asigurat ducerea la îndeplinire a obligaţiilor de suport civilo-militare necesare instruirii, asigurării prepoziţionării echipamentelor şi dislocării forţelor privind Sprijinul Naţiunii Gazdă (HNS) şi a dezvoltării infrastructurii strategice aeroportuare în conformitate cu HCSAT. La nivelul AIMK, conducerea executivă şi cea admiistrativă au înţeles şi aplicat corect conceptul NATO privind Sprijinul Naţiunii Gazdă (HNS) respectiv au participat decizional cu forţe proprii la ajutorul civil, acordat pe timp de pace, de către AIMK/România forţelor aliate- SUA amplasate, active sau aflate în trecere pe teritoriul României.

Un asemenea sprijin are ca fundament acordurile bilaterale sau multilaterale convenite între autorităţile competente ale naţiunii gazdă/România şi NATO/SUA. Pe baza acestor acorduri, AIMK a dat un răspuns adecvat cerinţelor operaţionale ale armatei SUA, prin realizarea protejării forţelor, asigurarea suportului logistic şi a infrastructurii necesare recepţionării, deplasării şi angajării acestora, astfel s-a creat un cadru esenţial pentru capacitatea de susţinere a dislocării forţelor şi echipamentelor”, se arătă într-un material întocmit de CA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti cei de acolo merita un salariu cat mai mare, ca sa recupereze spaga pe care au dat-o sa se angajeze acolo. Eu vreau doar sa se schimbe doar numele aeroportului in Autogara Privata Constanta. E greu de numit si asa, ca arata mai mult a cocina.
0
0
ia mai citeste si vezi ca scrie "castigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala este de 4.014,75 lei"
0
0
scrie acolo ca e vorba despre castigul mediu lunar determinat pe baza cheltuielilor salariale prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli al societatii. nu spune nimeni, nicaieri, nicicum ca ar f vorba despre salariul angajatului, in mana. te rog, fii pretios cu prostii tai, nu cu aia ce stiu ce citesc.
0
0
Daca tu ai 2 neuroni si o piatra are zero,inseamna dupa calculele tale ca aveti in medie cate 1 neuron,nu? ce piatra desteapta....cum poti sa imparti cheltuielile salariale la nr de angajati? ca doar femeia de serviciu nu are acelasi salariu ca directorul...cautati stiri de senzatie dar nu ganditi ce scrieti...click-ul sa mearga ...cred ca mai bine citesc stirile scrise de piatra aia, ca tot are un neuron ca si tine, dar macar ea e speciala
2
1
Au salarii mari, prime uriase si stau toata ziua...
3
1
ce boierie ! ce munca grea . . .
3
1
timpul trece leafa merge.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218