REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Aeroporturile franceze vor dispune de teste antigenice pentru coronavirus

Aeroporturile franceze vor dispune de teste antigenice pentru coronavirus

Replica API 17 octombrie 2020 | 00:00 1176

În aeroporturile din Franţa se vor introduce până la sfârşitul lui octombrie teste antigenice pentru coronavirus, a anunţat vineri ministrul delegat pentru transporturi, Jean-Baptiste Djebbari, citat de AFP și Agerpres.

Testele vor fi utilizate în special la plecările către anumite destinaţii, cum ar fi SUA sau Italia, şi la sosirea din zone 'roşii' din punct de vedere epidemic, astfel încât să nu mai intre în Franţa persoane din aceste zone, fără a fi testate. În clasificarea pentru restricţiile de călătorie, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) considera joi că din zona roşie fac parte 17 ţări din Uniunea Europeană, printre care şi România.

'Toate acestea au potenţialul de a deveni mai puternice odată ce sunt autorizate, fiabile, sigure şi permit ameliorarea fluidităţii şi securităţii deplasărilor', a declarat Djebbari canalului de ştiri CNews.

Obiectivul este armonizarea tuturor protocoalelor sanitare din Europa, care acum sunt puţin diferite, cu ajutorul testelor antigenice, a explicat ministrul.

Marii operatori de turism, transport aerian de pasageri, hoteluri şi restaurante au cerut miercuri guvernului de la Paris să introducă teste rapide în aeroporturi, pentru a facilita călătoriile.

Recoltarea de probe pentru teste antigenice, aprobată vineri de Înalta Autoritate Sanitară (HAS) din Franţa, se face din nări, cu ajutorul unui beţişor cu tampon, ca şi pentru testele PCR, cele mai performante la ora actuală. Pentru testele antigenice nu mai este însă nevoie de analize de laborator, iar rezultatele pot fi obţinute în 10 până la 30 de minute.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614