REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Afacerea statului cu taberele de copii, sabotată din interior?

Afacerea statului cu taberele de copii, sabotată din interior?

Replica API 11 august 2011 | 00:00 96

Elevi din Călăraşi, transferaţi "misterios" la o unitate particulară din Costineşti

Elevi din Călăraşi, transferaţi "misterios" la o unitate particulară din Costineşti

Statul român nu are noroc la afaceri. Instituţia care manageriază taberele de copii din Eforie şi 2 Mai, mai exact Direcţia de Tineret şi Sport Constanţa a pierdut, dintr-un foc, o serie de clienţi. Motivul: concurenţa, fie ea şi la particular, le-a părut mai atractivă profesorilor şi copiilor. Există însă comentarii cum că la situaţia creată ar fi contribuit chiar surse din interior, care ar fi dezinformat clienţii, îndrumându-i către o tabără particulară, în detrimentul Centrului de agrement New Paradise din Eforie Sud- aflat în subordinea direcţiei mai-sus menţionată. Cu siguranţă însă, până nu se vor face verificări - dacă se vor face - nu putem şti sigur de ce elevi programaţi să ajungă la Eforie au decis, brusc, să meargă la Costineşti, fără un preaviz.

Aşadar, mai mulţi copii care trebuiau să ajungă în Centrul de agrement New Paradise din Eforie Sud au fost transferaţi la o tabără privată din Costineşti, fără preaviz, fără nici un fel de discuţie între profesorii care îi însoţeau şi cei de la Direcţia de Tineret. Cu alte cuvinte, au fost blocate mai multe locuri în tabără, au fost pregătite cele necesare gurii... iar elevii nu au mai apărut! "Săptămâna trecută am primit din Călăraşi o adresă de confirmare, prin care eram anunţaţi că trebuie să ne vină duminică, 7 august, în jur de 80 de copii, plus cadre didactice", a declarat şeful Direcţiei de Tineret şi Sport Constanţa, Elena Frâncu. Ea a mai spus că a trimis pe cineva care să-i întâmpine la sosirea în Centrul de agrement New Paradise de la Eforie Sud, însă nu mică le-a fost surpriza când au remarcat că nu-s copiii. "Nu ştim ce s-a întâmplat cu ei, dacă au fost duşi sau nu în altă parte. Am încercat să luăm legătura cu colegii din Călăraşi, cu profesorii, cu inspectoratul, însă nu au putut da de ei", a completat Frâncu. Se pare că, între timp, elevii au fost duşi la o tabără privată din Costineşti. La acest moment nu se ştie încă de ce au fost transferaţi copiii într-o altă locaţie şi o altă staţiune, desigur. O sursă apropiată direcţiei ne-a declarat însă că: "Se pare că profesorii din Călăraşi au fost informaţi că tabăra nu mai are locuri şi au fost îndrumaţi spre Costineşti, la o tabără particulară, probabil afacerea cuiva care avea interes să-şi facă rost de clienţi".

Mirabela PANFIL, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218