REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Afaceri imobiliare în Mamaia Sat: viitoarea şosea de promenadă creşte preţurile în zona Kazeboo

Afaceri imobiliare în Mamaia Sat: viitoarea şosea de promenadă creşte preţurile în zona Kazeboo

Replica API 4 martie 2013 | 00:00 988

Ce se mai vinde

Ce se mai vinde

15.000 de metri pătraţi! Aceasta este suprafaţa pusă la bătaie de către afacerişti, în zona Kazeboo din Mamaia Sat. Însă, pentru cei care vor să-şi construiască o casă de vacanţă la câţiva paşi de valurile mării, îi avertizăm că preţurile nu sunt deloc de neglijat. Mai exact, compania Euroclas Real Estate încearcă să vândă un teren intravilan de 15.000 mp, împărţit în 24 de loturi începând de la 500 mp, cu utilităţi asigurate de către proprietar, potrivit unui anunţ al companiei. "Avem loturi disponibile, doar cele marcate cu roşu nu mai sunt valabile. Depinde foarte mult de poziţia terenului, de exemplu dacă acesta este cu vedere la mare, preţul este de 225 euro. Am negociat cu cineva zilele astea, în primul rând la mare. Actele sunt în ordine, în sensul că există documente de proprietate, cadastru, intabulare. În zona litoralului nu se dă voie în timpul sezonului estival să se construiască, se permite doar după 15 septembrie", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, unul dintre agenţii imobiliari care se ocupă de vânzarea loturilor de teren. Potrivit agentului, în faţa terenului, începând cu prima linie de la mare, va fi realizată şoseaua de promenadă. "Trebuie să înceapă cât de curând. Se va lucra un timp până la începerea sezonului, de la Năvodari până la hotarul cu Mamaia", a precizat acesta.

Iată ofertele pentru cei care nu-şi permit un petec de teren

De când criza economică a afectat piaţa imobiliară, situaţia a devenit critică şi la Constanţa. Însă, potrivit declaraţiilor agenţilor imobiliari, totul pare că începe să intre pe un făgaş cât de cât normal. Ca atare, cum preţurile apartamentelor au scăzut, urbea noastră fiind fruntaşă la acest capitol, vânzările au început să mişte, cele mai căutate fiind apartamentele cu două camere. Conform statisticilor, ocupăm primul loc în topul scăderilor de preţ la nivel naţional, cu un minus de 7,6%, preţul mediu ajungând la finele anului 2012 la 856 de euro pe metru pătrat util. Apartamentele vechi din Constanţa s-au ieftinit cu 7,3% anul trecut, la 854 de euro pe metrul pătrat util, iar locuinţele noi au înregistrat un recul de 8,7%, la 864 de euro pe metrul pătrat util. În această perioadă, cu 50.000 de euro poate fi achiziţionat un apartament nou cu trei camere, de 60 mp, în centrul oraşului.

În zona Inel II preţurile sunt la fel, un apartament cu 3 camere de 54 mp. decomandat se vinde cu 44.900 de euro. Preţul la apartamente urcă foarte mult prin zonele rezidenţiale ale oraşului cum ar fi: Mamaia, Trocadero, Faleză Nord, Dacia şi Casa de Cultură. De exemplu în staţiunea Mamaia, un apartament de 90 mp cu 3 camere, ajunge şi până la 180.000 de euro. Cele mai accesibile apartamente noi cu două-trei camere, rămân în zonele Inel I, Inel II, şi Poarta 6. Cele mai ieftine apartamente se găsesc în zona CET, Kilometrul 4-5, Tomis III şi în Năvodari, unde preţul la un apartament cu două camere se învârte în jur de 25.000 euro.

Criză de oferte la garsoniere

Anunţurile la apartamente cresc văzând cu ochii. De când cu scăderile de preţuri la apartamente, piaţa s-a schimbat. "Apartamentele cu două camere se vând cel mai bine, deoarece au un preţ bun, astfel vânzările sunt slabe la garsoniere, la care nu sunt nici oferte pe piaţă. În acest moment oferta a crescut la apartamentele cu trei camere care nu prea se vând", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Andrei Bălan, agent imobiliar.

Preţuri piperate în sectorul rezidenţial Mamaia Sat

Casele se vând în această perioadă, însă vânzările cele bune sunt la terenuri, situaţie ce se putea întâlni şi înainte de marea criză imobiliară. "În această perioadă cel mai bine cumpărate sunt terenurile din staţiunile Mamaia, Costineşti, Olimp chiar şi din localităţile Lazu şi Cumpăna, mai puţin în Ovidiu", a mai precizat Andrei Bălan. De pildă, o casă cu 5 camere, de 240 mp în zona Stadion, se vinde cu 240.000 euro, iar în Coiciu preţurile la case sunt cuprinse între 55.000-200.000 euro. Preţul sare desigur în sectorul rezidenţial Mamaia Sat, unde costul caselor se ridică peste 300.000 euro. Un teren intravilan de 300 mp în Eforie Nord se vinde cu 31.000 euro, în staţiunea Costineşti, un teren intravilan de 400 mp este scos la mezat cu 20 euro mp, iar în staţiunea Mamaia preţurile ajung şi până la 350 euro mp.

Tatiana BELIUŢA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108