REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Afacerişti dubioşi, cu discoteci fără autorizaţii de funcţionare, la Eforie

Afacerişti dubioşi, cu discoteci fără autorizaţii de funcţionare, la Eforie

Replica API 22 august 2013 | 00:00 303

Iată pe cine a reclamat Copos că nu i se pot odihni turiştii:

Iată pe cine a reclamat Copos că nu i se pot odihni turiştii:

Cotidianul "Replica" de Constanţa vă prezenta, ieri, în premieră, că firma controlată de omul de afaceri George Copos, Ana Hotels SA, a declarat război cluburilor din Eforie. Compania lui Copos se numără printre cei 30 de operatori de turism constituiţi în Patronatul Firmelor de Turism din Eforie Nord şi Sud, care a depus o sesizare în atenţia Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), prin care arată că turiştii nu mai suportă zgomotul excesiv provocat de funcţionarea unor discoteci. "În calitatea mea de preşedinte al Patronatului Firmelor din Turism vă semnalez faptul că, în prezent, toate investiţiile realizate în Eforie Nord se află în situaţia de a nu mai putea fi valorificate (...). În anii anteriori am semnalat autorităţilor competente această situaţie şi am avut neplăcuta surpriză de a constata că nu s-au luat măsurile necesare. Constatăm cu îngrijorare că şi în acest an starea de fapt semnalată continuă. Domnule preşedinte, din cauza nemulţumirilor clienţilor, afectaţi de gălăgia nocturnă, am primit informaţii, inclusiv de la Ana Hotels, că vor fi puşi în situaţia de a închide hoteluri, în plin sezon, şi de a periclita mii de locuri de muncă (...)", se arată în sesizarea semnată de preşedintele patronatului, Iuliana Tasie, adresată şefului ANPC. De menţionat că Ana Hotels deţine în Eforie Nord unitatea de cazare Europa.

Primarul din Eforie, declaraţii-şoc

Potrivit autorităţilor locale, turiştii cazaţi la Europa ar fi deranjaţi de zgomotul ce răzbate din cluburile Megalos şi Onix. Surprizele, în cazul acestor două cluburi, vin parcă pe bandă rulantă: faptul că George Copos le-a reclamat e o nimica toată pe lângă informaţia furnizată de primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu. Potrivit acestuia, cele două discoteci nu au autorizaţii de funcţionare! "Nu am eliberat nici o autorizaţie de funcţionare pentru ele. Poliţia Locală i-a amendat pe administratorii lor şi am sesizat Instituţia Prefectului judeţului Constanţa, pentru a transmite mai departe organelor abilitate să ia măsuri. Aşteptăm ca şi Poliţia Naţională să se implice", a declarat Ovidiu Brăiloiu.

Cluburi "călcate" de Poliţia Economică

Şeful Poliţiei Eforie, Gabriel Coteanu, a declarat că au fost amendate ambele cluburi, iar în ceea ce priveşte documentele de funcţionare, precum şi alte aspecte de natură economică, a existat, în urmă cu două săptămâni un control al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa. "Noi i-am amendat, la fel ca şi anul trecut, când tot aşa au existat probleme. Probabil că ei vor contesta în instanţă. De fapt, problema datează de când domnul George Copos, care a reclamat situaţia, era parlamentar. De atunci i-am spus dumnealui că legea nu ne ajută să facem mai mult. Nu s-a schimbat de atunci şi până acum în nici un fel legea. Au venit şi cei de la Garda de Mediu, şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică, s-au făcut măsurători privind decibelii. Ştiţi ce e prost? Că nu pot fi făcute măsurătorile dacă nu este prezent un reprezentant legal al societăţii care administrează clubul. Până vine la faţa locului acel reprezentant, logic, muzica este dată mai încet şi la măsurători nu mai reiese că poluează fonic", a explicat Gabriel Coteanu. "Turiştii reclamă că nu se pot odihni, că la cluburi muzica e ba tare, ba încet, ba iar tare, în timp ce alţii vor să meargă să se distreze în club şi tot aşa...", a mai spus Coteanu. Cine controlează cele două cluburi? Ei bine, Megalos a fost închiriat către Nae Simion, iar Onix este administrat de individ "celebru": Dan Tudor. Dan Tudor s-a făcut remarcat ca patron al discotecii Teachers din Medgidia, locul care avea să îi distrugă, acum câţiva ani, cariera politică fostului primar Dumitru Moinescu. În dosarul la care facem referire, Moinescu a fost acuzat şi condamnat că, în 2006, din postura de primar, a favorizat un grup de bătăuşi. Bătăuşii în cauză au devastat discoteca Teachers şi au tras cu pistolul, în cadrul unui conflict cu alţi indivizi. Ulterior, Moinescu ar fi intervenit în poveste, s-a oferit să achite contravaloarea pagubelor scandalului şi i-ar fi cerut patronului discotecii Teachers, Dan Tudor, să şteargă urmele distrugerilor, cu scopul de a-i favoriza pe infractori, arătau la acea vreme procurorii. Dan Tudor nu este cunoscut doar pentru faptul că a şters urmele unui teribil scandal, petrecut la Medgidia. Anul trecut, acelaşi Dan Tudor s-a făcut remarcat după ce a intrat în conflict cu Ion Melcea (de numele căruia se leagă cluburile Megalos; la Eforie însă, clubul Megalos a fost dat în administrare, aşa cum arătam mai-sus, lui Nae Simion - n.r.). Aşadar, în 2012, Dan Tudor a fost reclamat de Ion Melcea, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru ameninţări şi înşelăciune. De altfel, urmare a cercetărilor, procurorii dispuneau, la acea dată, reţinerea pentru 24 de ore a lui Dan Tudor. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/george-copos-a-chemat-protectia-consumatorilor-in-eforie-sa-inchida-sonorul-cluburilor-130903/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614