REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Afaceristul care a obţinut şpaga de 1 milion de euro pentru şefii APIA, asociat cu ultimul director ARO

Afaceristul care a obţinut şpaga de 1 milion de euro pentru şefii APIA, asociat cu ultimul director ARO

Replica API 16 august 2013 | 00:00 2826

Firma intermediară este deţinută de un director de spital şi se ocupă de căminele de bătrâni

Firma intermediară este deţinută de un director de spital şi se ocupă de căminele de bătrâni

George Mugur Voinea, membrul PC care a obţinut şpaga de 1 milion de euro pentru directorul adjunct al APIA, Aurel Pană, este un tânăr afacerist din Piteşti cu o serie de conexiuni foarte interesante la activ. În primul rând, atrage atenţia un amănunt inedit: firma Evalserv Standard SRL, prin intermediul căreia a fost virată o parte din mita de 1,2 milioane de euro, are ca domeniu de activitate serviciile de consultanţă şi... activităţi ale căminelor de bătrâni. Mai mult, Evalserv Standard SRL din Piteşti, la care şpăgarul Voinea este director, are ca unic asociat şi administrator un personaj cvasi-necunocut, dar care pare cât se poate de respectabil- Răzvan Petrişor Anghel, de 44 de ani, director administrativ al Spitalului de Geriatrie şi Boli Cronice "Constantin Bălăceanu Stolnici" Ştefăneşti, firma fiind atestată şi de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap.

În vârstă de 35 de ani, George Mugur Voinea deţine mai multe firme din Argeş, în care este asociat, printre alţii, şi cu ultimii şefi ai defunctului producător auto ARO Câmpulung. Astfel, în Euroconstruct Team 2000 SRL din Câmpulung, Voinea este partener cu Iustinian Preoteasa, de 59 de ani, unul din cei mai bogaţi argeşeni şi ultimul director general al fabricii ARO. De asemenea, în Trustul de Construcţii Muscel SRL, conservatorul Voinea este asociat cu Ion Cotescu, de 60 de ani, fostul lider de sindicat de la ARO. Anterior cooptării lui Cotescu în firmă, asociatul lui George Mugur Voinea în Trustul de Construcţii Muscel SRL a fost Paul Vişan, de 48 de ani, cunoscut om de afaceri argeşean şi patron de presă. Intermediarul şpăgii de 1,2 milioane euro pentru adjunctul Aurel Pană de la APIA mai deţine Black Caffe Rinivo SRL din Costeşti, alături de Bogdan Alexandru Rizu, de 27 de ani, administratora firmei fiind soţia lui Voinea, Andreea Cristina, de 34 de ani. PC-istul Voinea activează şi pe piaţa activităţilor de investigaţii, prin Discret Spy 007 SRL din Piteşti, firmă pe care o controlează alături de Ioan Ungureanu, de 61 de ani, din Braşov, Gabriel Marius Lungu, de 34 de ani, Liviu Aurelian Roşu, de 51 de ani şi Marius Eugen Ionescu, de 55 de ani, toţi din Piteşti. În fine, George Mugur Voinea este unic asociat şi administrator la Daricons SRL Piteşti. Şi SMH Trans Internaţional SRL, firmă, de asemenea, implicată în cazul şpăgii de 1,2 milioane de euro de la APIA, are legături strânse cu PC. Astfel, societatea prin care Voinea a impus conducerii Argus să transporte uleiul ce făcea parte din contractul cu APIA (deşi firma constănţeană are propria societate de transport), este deţinută de Maria Hârş, de 62 de ani, din comuna giurgiuveană Hotarele, administrator fiind Silvian Hârş, de 40 de ani, candidat în 2012 la funcţia de primar în Hotarele din partea PC.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218