REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Afaceristul constănțean Alexe, DAT pe mâna PROCURORILOR: și-a amenajat parcare pe terenul Primăriei

Afaceristul constănțean Alexe, DAT pe mâna PROCURORILOR: și-a amenajat parcare pe terenul Primăriei

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 3520

Afaceristul constănțean Alexe Stelian, ce deține localul situat pe bulevardul Aurel Vlaicu nr 125, Grand Imperial Ballroom, dar și mai multe firme de construcții și imobiliare, a ajuns în atenția procurorilor constănțeni. Poliția Locală a sesizat Parchetul Judecătoriei Constanța cu privire la faptul că investitorul a realizat lucrări de construcții pe spațiul ce aparține domeniului public. Anterior, mai exact în 2017, afaceristul a fost amendat de polițiștii locali, iar prin procesul verbal de contravenție s-a dispus stoparea lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială. Alexe Stelian nu s-ar fi resemnat, motiv pentru care, la finele anului trecut, polițiștii locali au sesizat parchetul. Investitorul se apără și spune că pe terenul în cauză au fost executate lucrări cu acordul Confort Urban.

În urma verificărilor efectuate de către o echipă de polițiști locali pe 4 iulie 2017 la imobilul teren situat pe bulevardul Aurel Vlaicu nr 125, vizavi de fabrica Integrata, s-a constatat executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire necesară, constând în platformă din piatră spartă compactată în suprafață de aproximativ 1500 mp., executare platformă betonată în suprafață de aproximativ 500 mp pe latura de nord est a terenului, pe teren aparținând domeniului public, aflat în administrarea Confort Urban.

Adresa Poliției Locale

În apropierea terenului se află localul deținut de afacerist,Grand Imperial Ballroom. Pentru acestea, investitorul a fost sancționat contravențional și s-a dispus sistarea executării lucrărilor de construcții, desființarea lucrărilor ilegal executate și aducerea terenului la starea inițială. Ulterior, în urma controlului efectuat în data de 25 octombrie 2019 s-a constatat că investitorul a continuat lucrările de construcții, în sensul că, față de lucrările descrise mai sus, au mai fost executate fără autorizație de construire constând în lucrări de amenajare a terenului prin compactarea cu material de umplutură, pat de piatră spartă și praf de piatră pe o suprafață de 1500 mp în continuarea lucrările descrise în procesul verbal de sancționare, În consecință, a fost întocmită o sesizare penală transmisă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Acord Confort Urban

De asemenea, s-a solicitat organelor de urmărire penală și, după caz, instanței, să dispună oprirea temporară a lucrărilor pe tot parcursul procesului penal și desființarea construcțiilor realizate ilegal. Mai mult, acesta este acuzat că ar fi tăiat arbori pentru a face loc investiției.

Alexe Stelian: Am acord cu Confort Urban!

La rândul său, investitorul, respectiv Alexe Stelian, a declarat, pentru Replica, că a încheiat un acord cu societatea Confort Urban pentru ”reparații platformă betonată” și că a contestat amenda emisă de Poliția Locală în instanță. De precizat că acordul a fost încheiat în luna august 2019 și este valabil 60 de zile. ”Terenul este o platformă betonată. Am fost amendat eronat. Am încheiat cu Confort Urban un acord privind executarea lucrărilor de reparații la platformă. Pe o parte din această platformă am contract de închiriere. După executarea lucrărilor la platforma care necesită reparații, voi obține un alt contract de închiriere. După ce mi-a dat acordul, Poliția Locală mi-a spus că-mi trebuie autorizație de construire pentru amenajare parcare. De bună credință, am demarat procedurile, deși autorizația de construire se solicită atunci când construiești ceva de la 0, eu amenajez. În urmă cu 3 săptămâni am obținut certificatul de urbanism pentru amenajare parcare. Titularul certificatului este Confort Urban, investitorul este SC Alexe Construct Armat SRL”, a declarat Alexe Stelian.

Certificat de urbanism

Cât despre arborii tăiați, Alexe Stelian a precizat că aceștia nu se aflau pe terenul public, ci pe teren proprietate privată, pe bulevardul Aurel Vlaicu, aparținând administratorului fostei fabrici Integrata. ”Aceștia erau aplecați, uscați, aproape să cadă peste trecători. Nu erau pe proprietatea privată”, a specificat investitorul.

Alexe Stelian a ținut să menționeze faptul că intenționează să amenajeze pe ternul în cauză o europarcare verde, ce va fi asezonată cu 50 de palmieri înalți de 5 metri, iluminați. Aceștia vor fi aduși din Italia însă, transportul mai întârzie din pricina coronavirusului. ”Eu, Alexe Stelian, voi face cea mai frumoasă parcare din Constanța. Cu palmieri înalți de 5 metri, iluminați. Aceștia urmează să ajungă, întârzie transportul din pricina coronavirusului”, a punctat investitorul.

Reprezentanții primăriei au confirmat, pentru Replica, faptul că a fost sesizat Parchetul Judecătoriei, urmând ca procurorii să ia o decizie în acest sens.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
M a mancat baiatul asta mi ai mancat totii banii
0
0
Stelica e bageac are range si mertan in fata la casa
3
0
asta are cu executare nu inteleg cum draq nu l au inchis inca
0
1
stelica e baiat de nota 10 la fel este si restaurantul . sa moara familia mea daca am vazut atata rautate
4
4
Nu este adevarat nimic din ce se scrie este cel mai bun sef pe care lam avut vreodata.Se comporta foarte frumos cu noi toti si plateste foarte bine
4
12
L-am vazut odata la local. Urla la bucatar ca i-a adus sarmalele neincalzite. Tremurau toti si asta urla ca apucatu. Nu stiu ce afaceri invart dar atat el cat si sotia se comporta de parca ar fi cel putin peste Bill Gates.
8
3
inca un machidon prost cu tupeu.
13
6
toate constructiile ilegale sunt trimise la parchet, asa ca, nimic special
4
1
Are aprobare de la Confort urban. Inspectorii cu "girofar" ai lui Fagabou ce fac?
4
2
Alexe este NR.1 in topul judetean al persoanelor fizice cu datorii la stat ! Noi platim ca prostii, el trage tepe ! Tot ce are este luat pe datorie sau leasing. Firmele nu sunt pe numele lui, are cazier fiscal !
12
4
Ala e localu meu
8
11
Il cunosc eu de multi ani e un tepar si un ordinar sre noroc cu tasu lu zoe
24
5
E un tip care stie ce face si cand isi propune ceva nu se lasa pana nu realizeaza ce isi propune.Este de treaba dar invidia si rautatea este foarte mare la noi
7
30
Copacio nu erau uscati! Erau toti tineri si f verzi! Au taiat tot ca sa faca cale de vedere pt acea cladire parasita pe care vor sa puna reclame publicitare! Copacii au fost taiati abuziv!
22
5
da adevaru ca poate face cea mai smechera parcare ca la cate tepe a dat evident ca nu face pe banii lui .un jeg de om.excroc.
20
2
Maine fagadau psd cineva vine da spaga si fagadau psd vinde acel teren care da spaga mai mare
10
2
Este in stare sa ti o futa si pe mata sa ti ia banii. nu l m ai lauda pe acest specimen!
16
5
Criticati si va dati cu parerea fara sa-l cunoaste-ti pe D-ul Stelian Alexe , face-ti si voi toate actele de binefacere, donatii si multe alte lucruri ,pe care le face D- UL Alexe, ofera ajutor tuturor si nu stie sa zica niciodata NU, doar ca nu-i place sa se afiseze daca pot spune asa.Fiecare sa se uite in oglinda ,daca aveti prin casa si dupa aceia sa criticati o pers pe care nu o cunoasteti.
5
30
Acest individ a venit o saracie in Constanta sa apucat de mansarde a dat tepe si in stanga si in dreapta si acum vezi Doamne este mare afacerist
22
11
Nu aveti decat sal pupati in dos.
9
20
Chiar este un om sufletist si serios! nu mai manjiti voi sub nume anonime ! poate ca TOT omul a avut caderi insa nu poti judeca daca bu cunosti! poti face treaba! si da este un om ce isi respecta parinti mai intai de toate! UN OM CE ISI RESPECTA PARINTI E RAI! NU MAI JUDECATI!daca chiar este liber si voi va mirati dc este liber inseamna ca asta merita! nu a omorat pe nimeni! omul starneste invidie pt ceea ce este!
5
25
Pai daca Alexe asta a facut acord scris cu Confort urban unde e ilegalitatea? sa raspunda confort urban pentru eventualele nereguli
8
13
asta nu e Alexe care a fost sefut la ANR, GSP, secretar de stat si care are 2 baieti?
14
5
L am cunoscut pe acest alexe stelian in 2017 si vreau sa va spun ca este un tip foarte serios cu care chiar poti sa faci treaba
3
29
Imprumuta bsni de la tot orasu, nu i mai da inapoi, in schimb isi face leasing la Range Rover. Asta da makidon
26
5
makedonu cica ii vrajeste pe astia de la pol locala, el amenajeaza nu construieste, da stie makedonu ca pentru constructie noua, trebuia sa scoata mai multi paratii din buzunare, si cum titntile cu tintile, dzecile cu dzecile, paratii aoa, cum sa dea nea stelica al nostru baiat bun niste bani in plus primariei, mai bine da SPAGA.
24
2
Vrem sa vedem si noi autorizatia de la salonu Eximia
42
2
Pune ma fira i al dracului langa palmieri aia din Italia si niste tufe de aloe vera si niste frunze de dafin.Dobitoc patentat ce esti.
28
1
....asta inca nu este la puscarie...???
46
2
Bara Stefan a turnat betonu din bani lui Stelian e nevinovat
7
9
Acest stelin alexe a facut multe la viata lui dar acesti gardieni publici il amendeaza pe om ca a aranjat o parcare din banii lui si mai bine lasa gunoaiele stranse acolo. Niste gabori nenorociti
23
33
Asta este cel mai serios om, cine cunoaste stie!!!
5
46
Pai, voi "Stelica" voiati sa faca afaceri cinstite?
37
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102