REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Afaceristul DIMOFTACHE, autodenunț din spatele GRATIILOR!

Afaceristul DIMOFTACHE, autodenunț din spatele GRATIILOR!

Replica API 3 noiembrie 2020 | 00:00 5495

Afaceristul Răzvan Dimoftache, care a ajuns în atenţia publică după ce, prin firma pe care o conduce, DR Company SRL, procesa carne, la parterul unui bloc, lângă o ghenă de gunoi, fără a deţine autorizaţie, reclamă, din nou, condițiile din penitenciar. Aflat încarcerat încă din vara anului trecut, fiind condamnat la 6 ani și 6 luni pentru corupție, Dimoftache a reclamat, de mai multe ori, condițiile din spatele gratiilor. Recent, acesta a formulat o plângere conform art. 56 din Legea 254/2013, privind drepturile condamnaților, aflat în prezent în Penitenciarul Rahova. Cu această ocazie, afaceristul a formulat și un autodenunț, pentru favorizarea făptuitorului.

Dimoftache este cazat la Penitenciarul Rahova, într-o cameră de deținere ce este prevăzută cu două corpuri de iluminat dar numai unul singur dintre cele două corpuri de iluminat este prevăzut efectiv cu neon, nefiind așadar asigurată iluminarea suficientă a camerei de deținere, motiv pentru care a fost afectată vederea sa, solicitând efectuarea unui control oftalmologie. Deținutul spune că a solicitat în repetate rânduri gospodarului secției de deținere montarea unui tub de neon și pentru cel de-al doilea corp de iluminat din camera de deținere, cu precizarea că gospodarul secției de deținere l-a îndrumat să se "înțeleagă" cu deținutul care lucrează la întreținere.

A preferat să îi dea deținutului de la întreținere un pachet de țigări și o jumătate de cutie de ness. Dimoftache a formulat, cu privire la acest aspect, un autodenunț pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 269 C.p. (în condițiile în care schimbul de bunuri între deținuți este interzis), impunându-se așadar sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la acest aspect, dar și cu privire la săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 297 C.p., art. 244 C.p., art. 238 C.p., în formă continuată, de către gospodarul secției de deținere E 4care l-ar fi amenințat că, dacă va mai vorbi despre practica de plăti anumite servicii unui deținut, va avea de suferit.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Boul asta isi face viata grea si la puscarie. Cand vor afla detinutii ca face denunturi, pe langa faptul ca-i vor largi esapamentul si cavitatea bucala, il vor teroriza probabil pana va sfarsi atarnat in baie de teava de la dus.
1
0
ce fata de ordinar
1
0
Un nenorocit de om!! La MULTI ANI in puscarie, sa nu aiba parte de gratiere. Sa ti se dea sa mananci carnea aia imputita de o vindeai la oameni !!!!
3
0
Vai de el. Un nemernic
1
0
Dimoftache tu estu un Escroc Ordinar. Nu iti mai covine la puscarie.
4
0
Afacerist? Toti golanii si evazionistii sunt "afaceristi"?!
11
0
idiotul asta il batea pe ta-su cu 20 de ani in urma la ICRA in curte. Un nemernic !
13
0
Eu nu inteleg .De cind puscariasii sunt afacerisiti?
11
0
Cate detalii! Un pachet de tigari,jumatate de cutie de ness...pe cand si o videoconferinta?
8
0
Vai de plua lui! Se stie ce patesc sifoanele din parnaie.
12
0
Asta i cel care a incercat sa se ia la tranta cu ceva procurori , parca.Nu se face
12
0
... cu gura aia cum o tine deschisa ! Asta este cel mai infect sifon ! Deja a ajuns fetita unuia la Poarta Alba ... si lumea spune ca-i cam place ! Peste 6 ani o sa vrea sa se intoarca la IUBI singur .... ca IUBI are de executat 9 ani !
14
0
Ai grija la sapun, ca te stiu toti de sifon
18
3
Ce bine este in libertate ... ma boule ! Sifon ai fost ... sifon ai ramas ! La toti cunoscutii le este sila de tine ... pishatule !
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367