REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Afaceristul Dimoftache, care a pus în pericol sănătatea constănţenilor, trimis în judecată pentru ABUZ de ÎNCREDERE!

Afaceristul Dimoftache, care a pus în pericol sănătatea constănţenilor, trimis în judecată pentru ABUZ de ÎNCREDERE!

Replica API 18 iunie 2016 | 01:18 581

Dosar după dosar

Dosar după dosar

Răzvan Dimoftache

Afaceristul Răzvan Dimoftache, care a pus în pericol sănătatea constănţenilor întrucât a comercializat tone de carne alterată, s-a mai ales cu o trimitere în judecată, de data aceasta fiind vorba despre abuz de încredere.

Se îngroaşă teancul dosarelor penale pe numele lui Răzvan Dimoftache. Pe 9 mai anul curent, acesta a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, alături de alte 8 persoane, respectiv Daniela Violeta Calotă, Daniel Stanciulescu, Cristina Braşoveanu, Emilian Augustin Şuică, Denis Omer, Şenol Ibraim, Nicu Boiciuc, Elena Bozuc şi SC All Plus Consulting SRL, pe când părţi vătămate sunt Luminiţa Eugenia Munteanu, SC Caracul Srl prin Lichidator Judiciar Ld Expert Grup Ipurl, Lupaşcu Maria, SC Prod Import Cdc SRL prin reprezentant Costea Costel şi ANAF - Direcţia Generală a Vămilor - Direcţia Generală Regiolană a Finanţelor Publice Galaţi. Potrivit anchetatorilor, Răzvan Dimoftache, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2007-2009, s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totală de 128.657 lei, reprezentând T.V.A şi impozit pe profit. De asemenea, în cursul anului 2009, Răzvan a procedat la falsificarea instrumentelor oficiale constând în ştampile, instrumente oficiale pe care le-a utilizat pentru a crea aparenţă de legalitate a cărnii şi a produselor din carne cu care s-a aprovizionat în calitate de reprezentant al firmei. Ulterior, în cursul anului 2013, sus-numitul, în calitate de administrator, a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecţiei fiscale. Având în vedere refuzul predării documentelor contabile, în urmă efectuării unei percheziţii domiciliare la sediul social al firmei a fost identificate peste 400 de înscrisuri contrafăcute prin scanare de către acesta, reprezentând certificate de sănătate publică falsificate, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei mărfurilor (carne şi produse din carne), cu care societatea s-a aprovizionat. Totodată, au mai fost identificate o ştampila falsificată, precum şi un contract falsificat de închiriere spaţiu comercial. Ulterior, organele fiscale au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat prin neînregistrarea contravalorii mărfurilor vândute în suma totală de 200.739, 35 lei. Autorităţile i-au închis cele două magazine situate în Piaţa Tomis 3 şi i-au confiscate şi, ulterior, distrus toată marfa care urma să ajungă pe mesele constănţenilor.

Trimis în judecată și de DNA, alături de un fost procuror

Ulterior, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar, a inculpatului Vasile Balaican, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și în stare de libertate, și a inculpatului Răzvan Dimoftache, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Totul a ieşit la iveală încă de când Dimoftache era cercetat pentru evaziune fiscală, oamenii legii efectuând percheziţii domiciliare. Atunci au fost găsite în calculatorul său mai multe filmuleţe, realizate de afacerist, în timp ce discuta şi-i dădea bani procurorului pentru a-l scăpa de un alt dosar penal, de când fusese prins la volan fără permis. Acum, pe 15 iunie anul curent, la Judecătoria Constanța a fost înregistrat un alt dosar penal, în care Dimoftache este acuzat de abuz de încredere.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/procuror-filmat-cand-primea-taxa-de-protectie-cum-a-ajuns-balaican-in-vizorul-dna-alaturi-de-afaceristul-dimoftache-277511/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369