REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Afaceristul Mija îi spunea denunţătorului că împarte banii cu şeful CJC

Afaceristul Mija îi spunea denunţătorului că împarte banii cu şeful CJC

Replica API 11 februarie 2012 | 00:00 135

Cercetat pentru trafic de influenţă, păstrat în arest

Cercetat pentru trafic de influenţă, păstrat în arest

Curtea de Apel Constanţa a respins, vineri, ca nefondat recursul declarat de afaceristul Eugeniu Mija, împotriva propunerii de arestare preventivă. Mija este cercetat în stare de arest preventiv, de 29 de zile, pentru trafic de influenţă.

El a fost arestat de Tribunal, în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA, în timp ce primea bani de la un afacerist constănţean, căruia i-ar fi promis că îl va ajuta să recupereze mai multe datorii de la 5 primării din judeţ, prin intermediul cuiva din CJC. Potrivit avocatului inculpatului, nu se poate vorbi despre o infracţiune de corupţie, dat fiind că Mija nu cunoştea pe nimeni în cadrul CJC, ci despre o simplă escrocherie. În susţinerea recursului, inculpatul nu s-a prevalat de dreptul la tăcere, ci a acceptat să dea declaraţii. El şi-a recunoscut fapta, în sensul că a solicitat o sumă de bani, pretinzând că poate rezolva o problemă, dar că i-ar fi luat pentru el, fiind într-o situaţie delicată din punct de vedere financiar. Totuşi, din declaraţiile date vineri, reiese că l-ar fi cunoscut pe denunţătorul Radu Birea pe holurile Consiliului Judeţean. Potrivit declaraţiilor denunţătorului, date în faţa procurorilor DNA, ar fi fost informat de Eugeniu Mija că cei 15 mii de euro, reprezentând "onorariul" solicitat, urmau să se împartă între el, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, şi o altă persoană "importantă" din Bucureşti, care ar avea ceva influenţă în CJC. De precizat că denunţătorul, administrator al SC Metal Conf SRL, din Constanţa, avea de recuperat mai multe datorii, în cuantum de 5 milioane lei, de la 5 primării din judeţ: Adamclisi, Pecineaga, Băneasa, Deleni şi Dobromir, în urma efectuării unor lucrări în comunele respective.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614