REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Afaceristul Mocianu, LOVIT de ANAF în afacerea de suflet: Cin Cin a fost ÎNCHIS! Se lasă cu plângeri penale

Afaceristul Mocianu, LOVIT de ANAF în afacerea de suflet: Cin Cin a fost ÎNCHIS! Se lasă cu plângeri penale

Replica API 2 iulie 2016 | 00:18 844

Angajaţii localului spun că e… o avarie la gaze; patronul o dă pe faţă şi acuză Antifrauda că l-a nedreptăţit

Angajaţii localului spun că e… o avarie la gaze; patronul o dă pe faţă şi acuză Antifrauda că l-a nedreptăţit

Este incredibil dar se întâmplă la Constanța! Localul Cin Cin din Piața Ovidiu, de pe bulevardul Tomis, a fost "vizitat" de ANAF și închis pentru o lună întrucât nu emitea bonuri fiscale! Însă, lucrurile și-au continuat cursul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Peste afișul pus de inspectori, a fost lipit un altul cu "avarie gaze". Ceea ce au declarat angajații este de-a dreptul strigător la cer! De cealaltă parte, administratorul Sorin Mocianu susține că eroarea aparține inspectorilor antifraudă și că va depune plângere!

Localul Cin Cin, administrat de consilierul județean Sorin Mocianu, ar putea bate recordul la tertipuri. Analizând situația cronologic, potrivit unor surse, la data de 27 iunie anul curent, s-a răspândit vestea că activitatea restaurantului a fost suspendată pe o perioadă de o lună de zile, de către ANAF. Însă, la fața locului nu exista nici un afiș care să precizeze acest lucru, așa cum se întâmplă în mod normal, ci unul cu: "avarie gaze". Este drept că, în acea zi, acolo nu se mai servea mâncare, ci doar vizavi, unde este aceeași afacere, dar sub un alt nume, ceea ce este perfect legal. Contactați telefonic, angajații Cin Cin au mințit cu nerușinare despre situația reală: "Nu, nu, nu, nu este adevărat! Avem o problemă la gaze și nu se poate face shaworma și kebab. Pentru delivery, da, se poate, dar aici nu putem servi. Dar tot ce este în meniu este valabil. Nu, nu este adevărat, este fals. Doriți să comandați ceva?", a spus angajata Cin Cin. Ulterior, a sosit și răspunsul ANAF, urmare a solicitării trimise de "Replica" de Constanța. "Vă aducem la cunoştinţă faptul că, în data de 25.06.2016, inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa au efectuat verificări specifice la societatea menţionată de dumneavoastră, urmare cărora au dispus suspendarea activităţii pentru o perioada de o lună, pentru încălcarea obligaţiei de utilizare a casei de marcat. Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate, precum şi de faptul că vă vom pune la dispoziţie toate informaţiile de interes public solicitate, aşa cum sunt ele definite prin Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public", se arată în răspuns. Potrivit informațiilor noastre, joi, 30 iunie, terasa Cin Cin era plină de oameni, și aici ne referim la spațiul vechi, care are interdicție de la ANAF.

Administratorul Cin-Cin va depune plângere la Parchet: "Dispoziția nu era falsă!"

„În ziua de 25 iunie eu am făcut o dispoziție de încasare de la mine ca administrator de 1.100 RON. I-am spus șefei de tură de pe zi că am lăsat această dispoziție de încasare în dulap. Seara, la ora 19:00, s-a schimbat șefa de tură, iar cea de pe zi a uitat să îi transmită colegei că în dulap se află această dispoziție. Pe la ora 21:00 a venit controlul. S-au făcut monetarele, au scos banii, s-au predat banii și în plus încă 1.100 RON. Nu e vorba că nu se emit bonuri fiscale și altele”, a explicat Sorin Mocianu. Acesta a afirmat că după ce s-au făcut monetarele, inspectorul a solicitat și documentele de proveniență a celor 1.100 RON. „Angajații au început să mă sune, însă eu nu aveam frecvență pentru că eram pe mare. Când am ajuns în port, am văzut și am sunat înapoi și am explicat situația. Dispoziția de încasare a fost dusă la inspector după două ore când încă nu încheiase procesul verbal, însă el a crezut că este falsă. Inspectorul a încheiat procesul verbal fără să țină cond de dispoziția care justifica banii. Apoi a dat suspendare pe activitate”, a mai adăugat administratorul Cin Cin. Acesta a precizat că va depune o plângere la Parchet pentru a dovedi că acea dispoziție nu este falsă. Toți angajații vor merge să dea declarații ca să justifice banii.

Liliana CHIRU, Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa iau barba in pula si nevasta este o curva !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614