REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

AFACERISTUL pentru care fostul director din Port, Decebal Şerban, şi-a pus pielea-n saramură, TRÂNTEŞTE 7 BLOCURI CU 8 ETAJE!

AFACERISTUL pentru care fostul director din Port, Decebal Şerban, şi-a pus pielea-n saramură, TRÂNTEŞTE 7 BLOCURI CU 8 ETAJE!

Replica API 20 februarie 2018 | 08:29 1454

Se extinde în toată zona metropolitană

Se extinde în toată zona metropolitană

foto cu rol ilustrativ

Constanța devine o metropolă din ce în ce mai aglomerată. Un afacerist de al cărui nume se leagă un scandal în zona străzii Ştefan cel Mare, în care a fost implicat şi un fost director în Portul Constanţa, intenţionează să construiască nu mai puţin de 7 blocuri cu 8 etaje, la limita municipiului cu localitatea Cumpăna. Dumitru Vasile, căci despre el este vorba, construieşte un complex rezidenţial şi în „buza” plajei din Năvodari, prin urmare, se poate spune că afaceristul bifează, pas cu pas, toate punctele cardinale ale judeţului.

Detaliile proiectului de la graniţa cu localitatea Cumpăna

Pentru construcţia celor 7 blocuri de 8 etaje la marginea orașului, în zona de sud-vest, înspre localitatea Cumpăna, motivarea investitorului este, conform documentaţiei depuse în atenţia autorităţilor, spre avizarea memorandumului, următoarea: „Dezvoltarea economică a orașului Constanța și creșterea continuă a cererii de spații locative și pentru diferite activități economice, determină în prezent o expansiune continuă a construcției de clădiri de apartamente și birouri, spații comerciale și de recreere.

Pe amplasamentul analizat, situat în zona de sud-vest a orașului Constanța, Cartier Veterani, conform planului de încadrare în zonă, titularul proiectului dorește construirea unui ansamblu de blocuri cu apartamente de locuit (cu două camere și studiouri), cu regim de înălțime P+8E, cu funcțiunea de locuințe colective”.

Conform datelor din documentaţie, beneficiarul deține în zona studiată un teren în suprafață totală de 25.000,00 mp, cu front la strada Prelungirea Meșterului Manole de 63,32m și front la strada Prelungirea Lanului de 63,80 m, conform extras de carte funciară nr.232848 și a Contractului de vânzare-cumpărare nr. 1149/12.04.2017, emis de BNP C. Nicolae Bogdan. Pe parcursul derulării proiectului, beneficiarul a încheiat un contract de asociere cu societatea South Side Constanța Residence SRL, conform Contract de Asociere autentificat cu nr.1814/07.08.2017 de către BNP S. Daniela.

Destinația terenului a fost stabilită prin planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aprobate, respectiv PUZ aprobat HCL nr.489/09.11.2009. Conform Certificatului de urbanism nr. 2078/18.07.2017, emis de Primăria Municipiului Constanța și conform PUZ HCL nr.489/09.11.2009 , terenul face parte din zona ZM3, zonă mixtă cu locuințe colective și servicii, cu regim de înălțime P+8E. Terenul este situat în intravilanul municipilui Constanța, face parte din zona de impozitare C și are următoarele vecinătăți: la nord- strada General de brigadă Ioan Eremia; la sud - DC1A (Constanța – Cumpăna); la est - strada Prelungirea Lanului; la vest- prelungirea străzii Meșterul Manole.

Tema de proiectare stabilită pentru investiția propusă prevede realizarea unui ansamblu de 7 blocuri ce vor avea un regim de înălțime P+8E și vor găzdui 448 unități locative: apartamente cu două camere și apartamente tip studio, spații comune și parcări.

Alte investiţii de care se leagă numele lui Dumitru Vasile

În nordul litoralului, la Năvodari, afaceristul ridică un complex rezidenţial de blocuri şi spaţii comerciale, termenul de finalizare fiind anul 2019, după cum arată panoul de identificare a lucrărilor. Beneficiarul viitoarelor clădiri cu 7 etaje (locuinţe şi spaţii comerciale la parter) este nimeni alta decât SC Zaphyr Tour & Travel, o firmă implicată în mai multe astfel de proiecte imobiliare, dar şi în scandaluri.

În 2016 însă, aceeaşi firmă se lansa într-un proiect în zona hotelului Scandinavia din staţiunea Mamaia, mai exact construcţia unui bloc cu 4 etaje. Conform datelor oficiale, societatea este deţinută de Dumitru Vasile, despre care se scria, acum câţiva ani, că este în anturajul fostului director general al Portului Constanţa, Decebal Şerban. Detalii aici:

https://www.replicaonline.ro/evazionistul-inscris-in-cursa-pentru-realizarea-bretelei-rutiere-a-portului-constanta-in-anturajul-directorului-decebal-serban-90766/

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se construieste haotic . Case linga apare un bloc de 7 etaje . Acela era un cartier de case si trebuia mentinuta arhitrctura cat de cat . Un maxim de 3 etaje .
2
0
Din cate slugi ale partidelor s-au perindat pe postul ala, Decebal Serban ala a fost cel mai prost Director General al APMC-ului!
0
1
Valerica asta crede ca toata lumea este proasta ...!
1
0
Stop blocuri vrem si fabrici
5
0
Dar Decebal din Port cat are din afacere, ca se pricepea bine la luat si impartit
6
2
Zona de sud se va dezvolta foarte mult in viitorul apropiat. Retineti!
6
1
Vasile Dumitru asta e , de fapt , paravan pentru Valerica "baiat destept" Preda.
9
0
Niste hoti.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614