REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Afaceristul prins că deversa acumulările de apă de la vilă în Lacul Siutghiol RECIDIVEAZĂ GRAV!

Afaceristul prins că deversa acumulările de apă de la vilă în Lacul Siutghiol RECIDIVEAZĂ GRAV!

Replica API 12 aprilie 2017 | 09:16 953

Trei conducte, plus podeţe care blochează aleea

Trei conducte, plus podeţe care blochează aleea

La început lunii aprilie, reporterii “Replica” prezentau un caz înregistrat în stațiunea Mamaia, unde, de la un imobil aflat în construcție, printr-o conductă se deversau infiltrații de apă direct în Lacul Siutghiol! Garda de Mediu a intervenit prompt și a sancționat responsabilul, interzicându-i descărcarea surplusului de apă în lac.

Cum pentru unii vorba „unde-i lege, nu-i tocmeală” se traduce prin „câinii latră, ursul merge”, iată că şi proprietarul construcţiei în cauză, Aras Nurgian, continuă să sfideze autorităţile. Dacă tot a primit amendă, ce s-a gândit investitorul? Nu a retras nici prima conductă improvizată, ba chiar a adăugat încă două, să meargă treaba mai repede! Și de data aceasta, comisarii Grăzii de Mediu Constanța au fost sesizați în vederea efectuării unui alt control.

Tupeu de afacerist! Aras Nurgian, cel care ridică o vilă cu regim de înălțime P+6-8E exact pe malul lacului Siutghiol, își face în continuare de cap. Asta deși a fost amendat de Garda de Mediu pentru neasigurarea la construirea imobilului în cauză a condițiilor de colectare și evacuare a apelor freatice acumulate în zona fundației. Mai mult decât atât, au fost montate alte două conducte pe lângă cea deja existentă, poluarea lacului Siutghiol fiind iminentă. În mod ironic sau nu, pentru a nu pune în dificultate șoferii care tranzitează zona au montat și podețe peste conductele respective. Din păcate, situația s-a agravat prin această măsură improvizată!

“Poate și Primăria să ia masuri pentru că se obstrucționează un drum public din cauza conductelor și podețelor improvizate din scânduri cu cuie care traversează drumul public, cale de acces la imobilul unde locuiesc. Cu o mașină normală chiar nu poți să traversezi cele două podețe aflate pe conducte. Săptămâna trecută mi-am lovit mașina pe dedesubt trecând podețele. Este o situație extrem de neplăcută pentru locatarii din zonă”, a spus un constănțean. Garda de Mediu a intrat din nou în alertă, o echipă fiind trimisă la fața locului pentru a se stabili neregulile.

Diana NEAȚĂ

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/proprietarul-unei-vile-din-mamaia-amendat-de-garda-de-mediu-deversa-apa-in-lacul-siutghiol-313590/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai apa din lac se duce tot acolo filtrata
0
0
ati gasit acarul Paun!!!! bravo, rusine sa va fie. Toti care au construit in zona malului lacului Siutghiol - Mamaia au procedat la fel. Atunci unde erati ziaristi de carton? Erau alti investitori, deci trebuie sa va intelegem.
1
0
Ziar modest ....ziaristi si mai modesti
4
0
Nu conteaza ce si cum deverseaza! Numai in tara asta de cacat unii isi permit sa faca orice fiindca autoritatile dorm pe ele si sunt corupte! Si daca ar fi apa cu nisip din ghiol, asa cum spun unii pe aici, cine plm l-a pus sa-si construiasca casa in buza lacului? Dar asta e treaba pe la noi, unii sunt mai egali decat altii!
5
0
Inseamna ca si largirea plajelor a fost o poluare, amestec de apa cu nisip dragat?
2
1
Aras nurgian este si el o mizerie ! nu inteleg cum este lasat sa contribuie la starea jalnica si toxica in care se afla lacul !
1
0
N-am nici o treaba cu afaceristul asta, dar pe voi astia de la replica va roade tare de tot invidia. Aveti niste unghii in gat de va ies pe partea cealalta. Atat de tampitei sunteti incat nu realizati ca apa aia e apa de infiltratie tot din ghiol. Dar cand e de mancat de cur pe cineva si facut stiri bomba sunteti mai rau ca Mircea Badea la mancat rahat.
8
9
se vad in poze muntii de nisip escavati. constructie beton tata, la primul cutremur e in ghiol cu tot cu fraierii care vor cumpara. cine a dat autorizatie?
11
2
Garda de Mediu sa aibe in vedere si Statiunea Costinesti terasa lui Petre Marian SC.DISCO MAX.
8
0
Ce se asteptau autoritatile?Sa-si sape aia sant si sa puna tevi pt.scurgere,sa se conecteze la vreo fosa sau hazna?Daca a mers treaba atata timp,de ce sa nu continue?Cine i-a dat autorizatie de constructie,cine a verificat legalitatea lucrarii,cine a facut receptia lucrarii?Auzim?
19
0
nu ma pricep, dar s-a gindit cineva ca s-ar putea sa fie chiar apa din ghiol infiltrata, ca acolo e numai nisip? si atunci unde ar fi poluarea?
9
13

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218