REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Afaceristul Vasile Frîncu, condamnat DEFINITIV pentru evaziune fiscală

Afaceristul Vasile Frîncu, condamnat DEFINITIV pentru evaziune fiscală

Replica API 23 iulie 2019 | 00:13 1772

Afaceristul Vasile Frîncu nu scapă de condamnare în dosarul în care a fost acuzat de evaziune fiscal. După 5 ani de la trimiterea sa în judecată şi după o achitare pentru anumite fapte (detalii AICI), Frâncu a fost condamnat definitiv, de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, la o pedeapsă principală de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor. Condamnarea este cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului, prejudiciul adus statului de către Vasile Frîncu, prin omisiunea evidenţierii în actele contabile ale firmei sale, F&M Bunkering Services SRL a operaţiunilor efectuate în numele F&M Agency şi a veniturilor realizate în valoare de 100.000 de euro este de 134.505 lei, din care 67.182 lei TVA şi 67.323 lei impozit pe profit.

Cei 100.000 de euro au fost încasaţi cash pe 05.01.2010 de către F&M Bunkering Services, în biroul firmei, situat în clădirea Romtrans din Portul Constanţa, de către o angajată, Cătălina Machedon, pe atunci Petruc, în prezenţa şi la solicitarea lui Vasile Frîncu, de la Teodor Marius Fătu, ca reprezentant fictiv al Express Shipping SRL, firma lui Zoltan Gabriel Gorun. Angajata lui Frîncu a numărat banii, iar afaceristul i-a băgat în fişetul din birou, aşa zisele documente ale tranzacţiei fiind apoi semnate de către cei doi complici, afaceristul evitând astfel să lase urme care să-l acuze ulterior.

Potrivit procurorilor, banii proveneau din tranzacţii fictive cu 350 tone de motorină, lucru ştiut de toţi cei implicaţi, Frîncu încercând ulterior să-şi acopere urmele cu tot felul de înscrisuri, potrivit cărora banii fie provenea din partea Vifrana SA, o altă firmă de-a sa, cu rol de creditare, fie din bunkerajul de motorină pe Dunăre, afaceristul negând tot timpul că ar fi comis ceva ilegal, în ciuda probelor care i s-au adus la cunoştinţă.

„Inculpatul Frîncu Vasile a avut o atitudine obstrucţionistă şi şicanatorie, demonstrând o atitudine de negare a obligativităţii legii, încercând să creeze confuzie, generând disfuncţii cu ocazia actelor probatorii, fapt ce trebuie avut în vedere ca atare la aplicarea sancţiunii. Acestuia i-a fost prezentat dosarul la studiu, singur sau în prezenţa avocatului în mod repetat, pe parcursul a 6 zile, totalizând un timp alocat acestui drept procedural de cca 14 ore”, se arată în rechizitoriul procurorilor. Mai multe detalii: AICI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e ruda cu aia de a vandut bazinul de inot ?
0
2
pentru dubaidobrogea, declaram republica machedobrogea si alegem presedinte babu iar prim ministru puflene.
4
2
E unul dintre fostii mari tepari din port...fost contrabandist de motorina...normal ca a luat cu suspendare....cand sponsoriza la pdl pe vremea actualului europarlamentar si facea chermeze cu ei cum era. Din pacate fraierul a pierdut banii pe marea crama pe care a facut o
6
0
fata , cat de nevinovat e saracu, suspendat il undeva la vedere!
6
0
Tot cu suspendare ?!?! Jigodia asta a participat la furtul iahtului regal "LIBERTATEA" si la exportul "temporar" al acestuia ! Un lingau retardat al Partidului Democrat din acele vremuri.. Alooo, organeleeee!
15
3
o mare jigodie acest turnator.
21
1
Da nu mai bine ne despartim noi de statul asta ineficient condus de niste parveniti bucuresteni hrapareti si facem noi o Dobroge independenta cu sistem de taxare propriu si cu exploatarea petroliera si a gazelor naturale din marea Neagra? Ar putea fi un nou Dubai! Cu tot luxul, opulenta, puterea si influenta petrodolarilor! Tinem in spinare toti miticii securisti si toti sholdovenii sarantoci! V-ati uitat ce dezolant arata terenurile din Muntenia si ce frumos si plin de verdeata e cand intri in Dobrogea? Si unde sunt bani traiesc foarte bine impreuna romani machidoni tatari turci lipoveni etc.
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218