rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 9 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Afecțiunile glandei tiroide în sarcină

Bolile tiroidiene, hipertiroidismul și hipotiroidismul, sunt relativ frecvente în timpul sarcinii și sunt important de tratat.

Sursă foto: Shutterstock

Ce este tiroida

Glanda tiroidă este o glandă endocrină în formă de fluture care se află în mod normal în partea inferioară a gâtului. Sarcina tiroidei este de a produce hormoni tiroidieni, care sunt secretați în sânge și apoi transportați către fiecare țesut din corp, scrie doc.ro.

Tiroida eliberează hormoni care reglează metabolismul (modul în care corpul folosește energia), inima și sistemul nervos, greutatea, temperatura corpului și multe alte procese din organism.

Glanda tiroidă în sarcină

În primele 18-20 de săptămâni de sarcină, bebelușul este complet dependent de mamă pentru producerea hormonilor tiroidieni, care sunt eliberați prin placentă.

Acești hormonii sunt deosebit de necesari pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă a creierului și a sistemului nervos al fătului în primele trei luni de sarcină. Începând cu perioada de mijloc a sarcinii, tiroida bebelușului va începe să producă propriii hormoni tiroidieni.

Bebelușul rămâne, însă, dependent de mamă pentru ingerarea unor cantități adecvate de iod, care este esențial pentru producerea hormonilor tiroidieni. În acest sens, Organizația Mondială a Sănătății recomandă un aport de iod de 250 micrograme/zi, în timpul sarcinii.

Estrogenul și gonadotropina corionică umană (hCG) sunt hormonii care influențează testele funcției tiroidiene în sarcină, putând determina creșterea nivelului hormonilor tiroidieni. Din această cauză diagnosticarea bolilor tiroidiene care se dezvoltă în timpul sarcinii poate să fie puțin mai dificilă.

Glanda tiroidă, de asemenea, poate crește în volum în timpul sarcinii. Cu toate acestea, gușa asociată sarcinii apare mult mai frecvent în zonele cu deficit de iod ale lumii. Este relativ neobișnuit în Statele Unite. Această creștere este, de obicei, de 10-15% , a dimensiunii și nu este evidentă, în general, la examinarea fizică efectuată de medic.

Medicul tău, însă, va fi atent la simptomele care sugerează necesitatea unor teste suplimentare.

În plus, uneori, se poate dezvolta o tiroidă mărită semnificativ, ceea ce îl va face pe medicul tău să dorească să efectueze testele funcției tiroidiene.

Cu toate acestea, dacă ai hipertiroidism sau hipotiroidism preexistent, ar trebui să te aștepți să primești mai multă asistență medicală pentru a menține aceste afecțiuni sub control în timpul sarcinii, în special în primul trimestru.

Ocazional, sarcina poate provoca simptome similare cu hipertiroidismul, dar dacă ai simptome noi sau care îți pun probleme, inclusiv palpitații, scădere în greutate sau vărsături persistente, trebuie să consulți medicul.

Simptome hipertiroidism și hipotiroidism sarcină

Hipertiroidismul în sarcină

Simptomele hipertiroidismului pot fi confundate cu cele ale sarcinii, cum ar fi ritmul cardiac crescut, sensibilitatea la căldură și oboseala. Alte simptome ale hipertiroidismului includ:

• bătăi neregulate ale inimii;

• nervozitate crescută;

• greață sau vărsături severe;

• tremurat ușor al mâinii;

• probleme cu somnul;

• pierdere în greutate;

• creștere mică în greutate, peste cea așteptată de la o sarcină tipică.

Hipotiroidismul în sarcină

Simptomele hipotiroidismului, cum ar fi oboseala severă și creșterea în greutate, pot fi ușor confundate cu simptomele normale ale sarcinii. Alte simptome pot include:

• constipație;

• dificultate de concentrare sau probleme de memorie;

• sensibilitate la temperaturi scăzute;

• crampe musculare.

Cauze hipertiroidism sarcină

Cea mai frecventă cauză a hipertiroidismului matern în timpul sarcinii este boala autoimună Graves, care apare la 0,2% dintre pacientele gravide. În cazul acestei tulburări, organismul produce un anticorp (o proteină produsă de organism atunci când crede că este prezent un virus sau o bacterie) numită imunoglobulină stimulatoare a tiroidei (TSI), care determină glanda tiroidă să reacționeze excesiv și să producă prea mult hormon tiroidian.

Mai mult decât atât, niveluri foarte ridicate de gonadotropină corionică umană (hCG), observate în formele severe de grețuri matinale, pot provoca hipertiroidism tranzitoriu la începutul sarcinii.

Chiar dacă ai suferit un tratament cu iod radioactiv sau o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea tiroidei, corpul tău poate produce în continuare imunoglobulină. Dacă aceste niveluri cresc prea mult, imunoglobulina va călători prin sânge până la fătul în curs de dezvoltare, ceea ce poate determina ca tiroida acestuia să înceapă să producă mai mulți hormoni decât este necesar.

Atâta timp cât medicul îți verifică nivelul hormonilor tiroidieni, atât ție, cât și fătului vei primi îngrijirea necesară pentru a ține sub control orice problemă medicală.

Cauze hipotiroidism sarcină

Cea mai frecventă cauză a hipotiroidismului este tulburarea autoimună cunoscută sub numele de tiroidita Hashimoto. În cazul acesteia, organismul atacă din greșeală celulele glandei tiroide, lăsând tiroida fără suficiente celule și enzime pentru a produce suficient hormon tiroidian care să îndeplinească nevoile organismului.

Astfel, hipotiroidismul în sarcină poate apărea din cauza existenței inițiale a tiroiditei Hashimoto, a tratamentului inadecvat al unei femei suferinde de hipotiroidism dintr-o varietate de cauze sau a supratratamentului unei femei hipertiroidiene cu medicamente antitiroidiene. Aproximativ, 2,5% dintre femei vor avea un TSH mai mare de 6 mUI/L (ușor crescut) și 0,4% vor avea un TSH mai mare de 10 mUI/L în timpul sarcinii.

Diagnostic boli tiroidă sarcină

Hipertiroidismul și hipotiroidismul în timpul sarcinii sunt diagnosticate pe baza simptomelor, examenului fizic și analizelor de sânge pentru a măsura nivelul hormonului de stimulare a tiroidei (TSH) și hormonilor tiroidieni T4 (tiroxina) și T3 (triiodotironina).

Tratament hipertiroidism sarcină

Pentru femeile care necesită tratament pentru hipertiroidism, se utilizează un medicament antitiroidian care blochează producția de hormoni tiroidieni. Acest medicament, Propiltiouracil, se administrează, de obicei, în primul trimestru și, dacă este necesar, poate fi utilizat Metimazol, după primul trimestru. În cazuri rare, în care femeile nu răspund la aceste medicamente sau au efecte secundare din cauza terapiilor, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei părți a tiroidei.

Hipertiroidismul se poate agrava în primele 3 luni după naștere, iar în această situație ar putea fi nevoie să ți se mărească doza de medicamente.

Hipertiroidismul ușor, reprezentat prin niveluri ușor crescute ale hormonilor tiroidieni și simptome minime, este adesea monitorizat îndeaproape fără terapie, atâta timp cât mama și bebelușul nu întâmpină probleme.

În situația în care hipertiroidismul este suficient de sever pentru a necesita terapie, se optează pentru medicamentele antitiroidiene, Propiltiouracilul fiind preferată în primul trimestru.

Nu este recomandată adăugarea de levotiroxină în cazul medicamentației pentru tiroidă.

La pacientele care dezvoltă o reacție alergică la medicamente antitiroidiene, intervenția chirurgicală este o alternativă acceptabilă. Îndepărtarea chirurgicală a glandei tiroide este cea mai sigură în al doilea trimestru de sarcină.

Terapia cu iod radioactiv este contraindicat pentru tratarea hipertiroidismului în timpul sarcinii, deoarece traversează cu ușurință placenta și este absorbit de glanda tiroidă a copilului. Acest lucru poate provoca distrugerea glandei și poate duce la hipotiroidism permanent.

Beta-blocantele pot fi utilizate în timpul sarcinii pentru a ajuta la tratarea palpitațiilor semnificative și a tremorului din cauza hipertiroidismului. Acestea sunt necesare, de obicei, doar până când hipertiroidismul este controlat cu medicamente antitiroidiene și ar trebui utilizate în cantități mici!

Complicații hipertiroidism sarcină

Hipertiroidismul matern tratat necorespunzător poate duce la travaliul timpuriu și preeclampsie (hipertensiune arterială severă în sarcină).

În plus, femeile cu boala Graves activă în timpul sarcinii prezintă un risc mai mare de a dezvolta hipertiroidism sever, cunoscut sub numele de furtună tiroidiană sau criză tireotoxică.

Boala Graves se poate manifesta inițial în primul trimestru de sarcină sau se poate agrava în această perioadă de timp în cazul unei femei care suferă deja de această tulburare.

Boala Graves se îmbunătățește, adesea, în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină și se poate agrava în perioada postpartum sau poate apărea atunci pentru prima dată.

Hipertiroidismul matern necontrolat a fost asociat cu tahicardie fetală (ritm cardiac rapid), bebeluși mici ca dimensiune pentru vârsta lor gestațională, naștere prematură, moartea unui făt în uter și malformații congenitale.

Tratament hipotiroidism sarcină

Hipotiroidismul este tratat cu un hormon sintetic numit Levotiroxină, care este similar cu hormonul T4 produs de glanda tiroidă.

În mod ideal, femeile cu hipotiroidism ar trebui să-și optimizeze doza de levotiroxină înainte de a rămâne însărcinate. Necesarul de levotiroxină crește frecvent în timpul sarcinii, de obicei cu 25 până la 50%. În plus, medicul va ajusta doza de levotiroxină odată cu sarcina și va continua să monitorizeze testele funcției tiroidiene la fiecare 4 săptămâni în prima jumătate a sarcinii pentru a se asigura că femeia are o funcție tiroidiană normală pe tot parcursul sarcinii. De îndată ce naști, poți reveni la doza obișnuită de levotiroxină de dinainte de sarcină.

De aceea, dacă ai hipotiroidism și iei Levotiroxină, este important să îți anunți medicul imediat ce știi că ești gravidă!

Femeile care au un nivel de TSH mai mare de 10 mUI/L în primul trimestru de sarcină trebuie tratate pentru hipotiroidism. În schimb, femeile cu un TSH de 2,5 sau mai puțin, nu au nevoie de tratament cu levotiroxină. Pentru femeile cu TSH măsurat între 2,5 și 10 mUI/L, recomandările pentru tratament variază și pot depinde de prezența sau absența anticorpilor TPO la mamă.

Când anticorpii TPO sunt pozitivi, tratamentul este recomandat atunci când TSH este peste 4 mUI/L și trebuie luat în considerare atunci când TSH este între 2,5 și 4,0 mUI/L. Cu toate acestea, atunci când nu există anticorpi TPO, adică sunt negativi, recomandările specialiștilor sugerează că tratamentul poate fi luat în considerare atunci când TSH este între 2,5-10,0 mUI/L.

Complicații hipotiroidism sarcină

Hipotiroidismul netratat sau tratat inadecvat are un risc crescut de avort spontan și a fost asociat cu anemie maternă, miopatie (durere musculară, slăbiciune), insuficiență cardiacă congestivă, preeclampsie (o creștere foarte mare a tensiunii arteriale), anomalii placentare și hemoragie postpartum (sângerare). Aceste complicații sunt mai probabil să apară la femeile cu hipotiroidism sever. Unele riscuri par să fie, de asemenea, mai mari la femeile cu anticorpi împotriva peroxidazei tiroidiene (TPO). Este posibil ca femeile cu hipotiroidism ușor să nu aibă simptome sau să le atribuie sarcinii.

Copiii născuți cu hipotiroidism congenital (fără funcție tiroidiană la naștere) pot prezenta anomalii cognitive, neurologice și de dezvoltare severe dacă afecțiunea nu este recunoscută și tratată prompt. Cu un tratament precoce, aceste anomalii de dezvoltare pot fi prevenite în mare măsură.

Hipotiroidismul sever netratat la mamă poate duce la tulburarea dezvoltării creierului la copil. Studii recente au sugerat că anomalii ușoare ale creierului pot fi prezente și la copiii născuți de femei care au avut hipotiroidism ușor netratat în timpul sarcinii.

Recomandări boli tiroidă sarcină

Vitaminele prenatale conțin fier și calciu care pot bloca absorbția hormonului tiroidian în organism. Din acest motiv, Levotiroxina și vitaminele prenatale nu trebuie luate în același timp, ci la o distanță de cel puțin 4 ore.

Specialiștii recomandă verificarea TSH-ulu, de îndată ce sarcina este confirmată, la femeile cu risc crescut de boală tiroidiană, cum ar fi cele cu tratament anterior pentru hipertiroidism sau hipotiroidism, cu antecedente familiale de boală tiroidiană, cu antecedente personale de boală autoimună și acelea care suferă de gușă, adică o mărire anormală a glandei tiroide.

Femeile cu antecedente de boală Graves care au fost tratate cu iod radioactiv (RAI) sau au suferit o tiroidectomie ar trebui să li se testeze și anticorpii Graves (TRAb) la începutul sarcinii pentru a evalua riscul de transmiterea de anticorpi la făt.

Dacă anticorpii sunt crescuți, se recomandă testarea de urmărire în săptămânile 18-22. În cazul în care anticorpii sunt încă crescuți și atunci, este indicată monitorizare suplimentară în săptămânile 30-34 pentru a evalua necesitatea monitorizării fetale și neonatale.

Boala Graves este o tulburare autoimună cauzată de producția de anticorpi care stimulează glanda tiroidă, denumite imunoglobuline, care traversează placenta și pot interacționa cu tiroida bebelușului.

Se știe că nivelurile ridicate de imunoglobulină maternă cauzează hipertiroidism fetal sau neonatal, dar acest lucru este mai puțin frecvent, aparând în timpul sarcinii la doar 1-5% dintre femeile cu boală Graves.

Din fericire, acest lucru se întâmplă, de obicei, numai atunci când nivelurile de imunoglobulină ale mamei sunt foarte mari. În acest context, măsurarea imunoglobulinei la o mamă cu boala Graves este recomandată la începutul sarcinii și, dacă valorile inițiale sunt crescute se va relua în jurul săptămânilor 18-22 de sarcină.

Când o mamă cu boala Graves necesită terapie cu medicamente antitiroidiene în timpul sarcinii, hipertiroidismul fetal este rar. Un motiv potențial de îngrijorare pentru bebeluș este atunci când mama a fost tratată pentru boala Graves, de exemplu a urmat terapie cu iod radioactiv sau a suferit o intervenție chirurgicală, și nu mai necesită medicamente antitiroidiene.

Astfel, este foarte important să spui medicului dacă ai fost tratată pentru boala Graves în trecut pentru o monitorizare adecvată care să îți asigure că bebelușul tău rămâne sănătos în timpul sarcinii!

Medicamentele folosite pentru pentru tratamentul hipertiroidismului traversează placenta și pot afecta funcția tiroidiană a copilului și pot provoca gușă fetală.

Utilizarea oricărui medicament în primul trimestru de sarcină a fost asociată cu malformații congenitale, deși defectele asociate cu Propiltiouracil sunt mai puțin frecvente și mai puțin severe.

În plus, operația de îndepărtare a tiroidei sau tratamentul cu iod radioactiv poate fi luate în considerare înainte de sarcină, pentru a evita necesitatea utilizării medicamentației în timpul sarcinii. Când sunt necesare medicamentele antitiroidiene, Propiltiouracil este de preferat până în săptămâna 16 de sarcină.

Se recomandă, de asemenea, ca cea mai mică doză posibilă de medicamente antitiroidiene să fie utilizată pentru a controla hipertiroidismul matern pentru a minimiza dezvoltarea hipotiroidismului la bebeluș.

În general, beneficiile pentru copil de a trata o mamă cu hipertiroidism în timpul sarcinii depășesc riscurile, dacă terapia este monitorizată cu atenție!

joi, 28 octombrie 2021218
Audiență ÎN DIRECT cu primarul VERGIL CHIȚAC!
Advertisement
GANDUL.RO
Devastator! Cine e milionarul mort în mașina care s-a izbit violent de singurul copac de pe marginea drumului
Comentarii
mai mult...Sănătate
9 dec 00:00SănătateStudiu: Celibatarii din mediul rural cu boli cardiovasculare, risc crescut de deces prematur?

Celibatarii cu boli cardiovasculare, care locuiesc în zone rurale, pot avea un risc crescut de deces prematur din cauza...151

9 dec 00:00SănătateSanitas: 85.000 de salariaţi ar trebui să beneficieze de creşteri salariale în 2022159
9 dec 00:00SănătateUn echipament modern care depistează celulele canceroase a fost instalat la un spital din țară182
9 dec 01:15SănătateOMS descurajează utilizarea plasmei pentru a trata pacienţii cu COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a pronunţat marţi în mod ferm împotriva utilizării plasmei de la...196

9 dec 00:00SănătateCoronavirus: Compania Sinovac anunță un vaccin împotriva variantei Omicron în trei luni127
9 dec 00:00SănătateȘeful OMS pe Europa: Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, o soluţie de ultimă instanţă145
9 dec 20:47SănătateProfilul pacientului infectat cu Omicron

Un studiu publicat pe site-ul Consiliului Științific Medical din Africa de Sud, după analiza a 166 de pacienți...226

9 dec 00:00SănătateCum pot fi evitate formele grave de COVID-19 la pacienții vulnerabili176
9 dec 00:00SănătateNelu Tătaru are soluția pentru criza din sistemul de sănătate: 'Trebuie să răsplătim munca și performanţa!'148
9 dec 00:00SănătateNutriţionist: Indicat ar fi ca şi după finalizarea perioadei de post să menţinem o alimentaţie echilibrată

Scopul principal al postului religios este, fără îndoială, unul spiritual, dar această perioadă cu importante...129

9 dec 00:00SănătateINSP: Până pe 5 decembrie - 5.160 de cazuri COVID cu varianta Delta, 2 cazuri confirmate cu Omicron115
9 dec 01:14SănătateCoronavirus - Fauci: Este „aproape sigur“ că Omicron nu este o variantă mai gravă decât Delta359
Vremea
8° - 9.1° joi, 9 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 76%
Vânt: 5.86 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/4916101518404
5/40313937292122
joker8530361713
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 dec 00:17SportBAYERN MUNCHEN-BARCELONA 3-0: Echipa catalană eliminată din Champions League

Barcelona este condusă cu 2-0 la pauza meciului cu Bayern Munchen, într-un meci care contează pentru etapa a șasea...397

9 dec 00:16SportFotbal: Juventus a câştigat Grupa H a Ligii Campionilor, după pasul greşit făcut de Chelsea

Juventus Torino a câştigat Grupa H a Ligii Campionilor la fotbal, după ce Chelsea a remizat la Sankt Petersburg cu...263

9 dec 02:45SportGheorghe Popescu va fi consilierul premierului Nicolae Ciucă pe probleme de sport

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, în prezent preşedinte al clubului Farul Constanţa, a anunţat că va ocupa...300

9 dec 00:00SportScrimă: Ana-Maria Popescu şi-a anunţat retragerea din activitate cu ochii în lacrimi

Scrimera română Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo, şi-a anunţat, marţi, retragerea din...183

Local
9 dec 22:18LocalACCIDENT rutier la Sibioara. O mașină s-a RĂSTURNAT

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină miercuri, 8 decembrie a.c., la Sibioara, în...494

9 dec 22:18LocalRecomandările polițiștilor constănțeni pentru circulație în siguranță, în condiții de iarnă

Ținând cont de faptul că în următoarea perioadă sunt anunţate fenomene meteo specifice sezonului rece,...261

9 dec 22:19LocalConsiliul Județean Constanța, convocat în ședință. Iată ordinea de zi

515

9 dec 13:20LocalPOLIȚIA: Bagă-ți NASUL în ZĂPADĂ, NU mașina!

Este clar că Poliția Română stă bine la capitolul ”imagine”. Și spunem asta întrucât persoanele care se...778

9 dec 22:19LocalACOPERIŞUL UNEI CASE, în FLĂCĂRI, la TECHIRGHIOL

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină miercuri, 8 decembrie, în Techirghiol, pe strada...1408

9 dec 22:19LocalAŢI VĂZUT ACEASTĂ PERSOANĂ? SUNAŢI LA 112!

1357

Politică
9 dec 21:03PoliticăKelemen Hunor, despre relaxarea restricțiilor: 'Nu poţi să vaccinezi tot poporul dacă nu doreşte'

Vicepremierul Kelemen Hunor estimează că relaxările restricţiilor propuse marţi seară de CNSU şi care intră spre...358

9 dec 21:04PoliticăKelemen Hunor, explicaţii despre taxa de solidaritate

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei taxe de 1% din cifra de...391

8 dec 00:00PoliticăGuvernul urmează să aprobe miercuri prelungirea stării de alertă, începând cu data de 9 decembrie

272

9 dec 21:01PoliticăAlexandru Rafila, după anunţarea relaxărilor de Sărbători: „Toleranţă ZERO faţă de încălcarea regulilor”

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă...399

9 dec 21:01PoliticăNicolae Ciucă l-a numit pe Marian Neacșu secretar general al Guvernului

Nicolae Ciucă l-a numit marți pe Marian Neacșu secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Dan Cărbunaru a...374

9 dec 21:02PoliticăMinistrul Agriculturii, despre scumpirile de anul viitor: "Depindem de producţia agricolă"

România, lovită de scumpiri de sărbători. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat marţi, la Antena 3,...266

9 dec 21:03PoliticăSONDAJ Politico: PSD se află la 39%. AUR a trecut de USR

Publicația europeană Politico.eu prezintă un sondaj politic pentru România, în care PSD are un scor mai mult decât...937

8 dec 00:00PoliticăIohannis: Revizuirea Legilor Justiţiei trebuie finalizată iar anomaliile generate de SIIJ, înlăturate

Reformele în domeniul Justiţiei nu mai pot întârzia, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, care a...294

8 dec 00:00PoliticăAUR anunţă depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor

321

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3589

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...2110

3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video

1683

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...5127

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2552

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2671

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1674

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1958

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

3743

Monden
9 dec 00:00MondenSylvester Stallone va interpreta pentru prima dată rolul principal într-un serial de televiziune

Actorul american Sylvester Stallone va interpreta pentru prima dată rolul principal într-un serial de televiziune,...162

9 dec 00:00MondenNicole Kidman o va interpreta pe legendara actriţă Lucille Ball în 'Being the Ricardos'

De cele mai multe ori, prezenţa pe afiş a unei vedete de talie mondială precum Nicole Kidman este o binecuvântare...151

9 dec 02:02MondenMusicalul „West Side Story“, de Steven Spielberg, interzis în şase ţări arabe din Orientul Mijlociu

162

9 dec 00:00MondenActorul american Jussie Smollett neagă că a înscenat o agresiune rasistă împotriva sa

Actorul american de culoare Jussie Smollett a negat ferm luni, în timpul procesului său, că ar fi înscenat în 2019,...138

9 dec 00:00MondenObiecte personale ale lui Karl Lagerfeld, adjudecate la licitaţie pentru 12 milioane de euro

O parte dintre obiectele personale ale creatorului de modă Karl Lagerfeld a fost adjudecată în cadrul unei licitaţii...134

9 dec 00:00MondenLungmetrajul 'After Love' a câştigat şase trofee la gala British Independent Film Awards 2021

125

Mapamond
9 dec 01:21MapamondAtac armat la Moscova: Un fost militar a ucis două persoane pentru că i s-a atras atenția să poarte mască

Un bărbat a deschis focul într-un centru administrativ din Moscova, ucigând două persoane și rănind alte trei, au...346

9 dec 01:21MapamondOmicron: Comisarul european pentru sănătate le cere statelor UE să-şi coordoneze restricţiile de circulaţie

Comisia Europeană a făcut apel marţi la Cei 27 să-şi coordoneze restricţiile de circulaţie în contextul...834

9 dec 01:23MapamondCehia impune vaccinarea obligatorie pentru medici şi poliţişti

242

Sănătate
9 dec 20:47SănătateProfilul pacientului infectat cu Omicron

Un studiu publicat pe site-ul Consiliului Științific Medical din Africa de Sud, după analiza a 166 de pacienți...226

9 dec 00:00SănătateCum pot fi evitate formele grave de COVID-19 la pacienții vulnerabili

Pacienții care nu pot dezvolta anticorpi neutralizanți față de SARS-CoV-2 din cauza condițiilor medicale sau a...176

9 dec 00:00SănătateNelu Tătaru are soluția pentru criza din sistemul de sănătate: 'Trebuie să răsplătim munca și performanţa!'

148

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT