REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Afganistan: Explozia produsă miercuri la o moschee din Kabul s-a soldat cu 21 de morţi

Afganistan: Explozia produsă miercuri la o moschee din Kabul s-a soldat cu 21 de morţi

Replica API 20 august 2022 | 00:00 771

Explozia produsă miercuri seară la o moschee din Kabul a cauzat moartea a 21 de persoane, a anunţat joi poliţia din capitala afgană, transmit Reuters şi AFP.

''Ieri, o explozie s-a produs într-o moschee (...) în timpul slujbei de seară. Ca rezultat, 21 dintre concetăţenii noştri au murit ca martiri şi 33 au fost răniţi'', a declarat într-un comunicat Khalid Zadran, purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, citează Agerpres.

''Deflagraţia a fost cauzată de explozibili plasaţi în moscheea'' sunită, situată în nord-vestul capitalei afgane, a adăugat el.

ONG-ul italian Emergency, care activează într-un spital din Kabul, a menţionat că cinci copii figurează printre persoanele internate în urma exploziei.

Moscheea Sediqia, vizată de explozie, se află în cartierul sunit Khair Khana şi dispune, de asemenea, de o şcoală coranică.

Acest atac intervine la o săptămână după moartea unui demnitar religios taliban şi a fratelui său, ei fiind ucişi într-un atac sinucigaş într-o şcoală coranică din Kabul, revendicat de organizaţia Stat Islamic.

Liderul religios respectiv, Rahimullah Haqqani, era cunoscut pentru retorica sa vehementă împotriva Statului Islamic.

Numărul atentatelor în Afganistan s-a redus după preluarea puterii la Kabul de către talibani, în urmă cu un an. Totuşi, atacuri cu bombă au avut loc mai ales la finalul lunii aprilie, în timpul lunii sfinte a Ramadanului, şi la sfârşitul lunii mai, zeci de persoane fiind ucise.

Majoritatea atacurilor au fost revendicate de Stat Islamic, care vizează în principal minorităţile religioase afgane şiită şi sikh, dar şi pe talibani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369