rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Discuții aprinse

Afiș la o biserică: 'Lumânările de altă proveniență nu vă aduc nici un folos duhovnicesc'

Afișul dintr-o biserică din Năvodari, prin care credincioșii sunt îndemnați să folosească numai lumânări cumpărate de aici, a devenit viral pe internet. ”Lumânările de altă proveniență nu vă aduc nici un folos duhovnicesc”, scrie în afiș. Arhiepiscopia Tomisului a reacționat, spunând că ”se cuvine ca să-L procurăm pe Hristos de la El acasă, nu de la mall”.

Fotografia cu afișul din Biserica ”Sfânta Cuvioasă Paracheva” din Năvodari a reaprins discuțiile despre activitatea economică a bisericii. ”Aprinderea lumânărilor de altă proveniență decât cele bisericești nu vă aduce nici un folos duhovnicesc”, se arată în afișul ștampilat și semnat de către Consiliul Parohial.

Criticile apărute în urma viralizării fotografiei au fost combătute de Arhiepiscopia Tomisului, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, preotul Eugen Tănăsescu.

”Care este paguba duhovnicească? Păi: În cult, lumânarea simbolizează pe Hristos. Se cuvine ca să-l procurăm pe Hristos de la El acasă, nu de la mall. Cum ar fi să dau cu cădelnița la slujbă prin mall? Altfel ne plângem, ipocrit, că sărbătorile lui Hristos au fost comercializate de Iepuraș și Moș Crăciun. În fapt, se plâng doar ”credincioșii de mall”, cei care-și fac Învierea și Crăciunul prin mall”, a scris preotul Tănăsescu pe contul său de Facebook.

Arhiepiscopia: ”Lumânarea nu-i comerț, e donație”

”Lumânarea nu-i comerț, e donație. Pe lângă Legea 103/1992, care oferă cultelor posibilitea de a-și produce și folosi exclusiv obiectele de cult, e mai mult vorba de o relație de filiație, ucisă încet încet de duhul individualist al comerțului. Lumânarea este mica donație prin ce credinciosul își sprijină propria biserică”, susține Tănăsescu.

”Sf. Pavel zice: ”Dacă noi am semănat la voi pe cele duhovnicești, mare lucru este oare dacă pe cele pământești ale voastre le vom secera?”. Dacă nici măcar o lumânare n-ai pentru Mama ta, biserica, atunci ne mai miră de ce sunt părinți abandonați de copiii lor?”, continuă Eugen Tănăsescu.

Tănăsescu: ”Asta e paguba. Că-L bagi pe Hristos într-o lume comercializată”

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului mai spune să nu se mai trimită facturi la biserici. ”Asta e paguba, că-L bagi pe Hristos într-o lume comercializată”, a scris preotul Tănăsescu.

”Desigur, păgubiți sunt doar cei care au pierdut sentimentul de filiație parohială. Iar paguba e că li se pare că sprijinirea Bisericii e comerț. Vreți să nu mai pară comerț? Nu mai trimiteți facturi la biserici, pe persoană juridică. Scoateți biserica din capitalism și nu o să mai pară capitalistă. Asta e paguba. Că-L bagi pe Hristos într-o lume comercializată”, se încheie intervenția lui Tănăsescu.

R.C.

miercuri, 16 octombrie 20192546
Comentarii

02Pt. Relu ora 21:25 :(16 oct 22:35)
Ce ai fumat prietene ? Dar de preotul ANDREI de la Navodari care are pensiune si hotel pe malul marii la T5abara Navodari , ce spuneti ! Dar despre popa CRISTINICA fost lucrator la Politia Rutiera care are pensiune a Eforie Nord si biserica noua in Statiunea MAmaia la MELODY , ce spuneti ! Dar vdespre popii care fac turism habotnicesc la toate moashtele , ce spuneti ?
03Dumbrava(16 oct 22:17)
Relu tea innebunit laba si pianu
10Proverb romanesc(16 oct 21:49)
Prost e cine da, nu cine cere.
31Relu(16 oct 21:25)
Imi bag pula in Biserica voastra. Sa ma cac pe hristosul vostru. Sa-mi suga pula Iisus. Muie
01klaus(16 oct 21:17)
Au fost multe idei si religii inaintea crestinismului . Fiecare sustinea ca detine adevaru . Si au disparut . Nu sunt ateist , ci agnostic .
14o baba surda(16 oct 19:48)
Ce rol au prelatii atunci cand sunt invitati sa sfinteasca magazine, malluri, garaje, farmacii ,autostrazi , aparatura medicala ? Oare nu dumnealor amesteca lucrurile ,,in folosul bisericii " ? Ce-i al cezarului si ce-i al mamonei ?
06Ilie(16 oct 19:37)
In timp ce Faraonul Preafericit Daniel e preocupat sa termine Catedrala Mantuirii Neamului, neamul moare de foame si se confrunta cu saracie.
13nae(16 oct 19:30)
Isus a fost un om obisnuit oricum nu a fost bogat nu a cerut si nici nu a primit beneficii materiale,popalaii de azi izvorasc bogatie si mandrie prosteasca nu au nimic in comun cu Isus,spagoveanu,daniel, pidosnici securisti ,hoti, daca ei sunt seftanii ce crededeti de subordonati
06alooo(16 oct 18:39)
la biserica cu pricina este preotul Vasile, care are o avere foarte mare. Ce invatatura ne da acest preot?
16Pt.Doina Ghioroaie(16 oct 18:34)
Ce sa promoveze presa tu proasto cand reactiile astea pe care le vezi nu se datoreaza presei ci popilor laconi,si nu vezi cum te expimi "in randul maselor"adica chiar daca oameni vad ca fara bani nici nu ii ingroapa popi ei oameni nu gandesc ei sunt o masa manevranila.Ma fato tu esti mai tupeista si decat o curva.
17mari(16 oct 17:47)
Statul trebuie sa faca ordine financiara si in domeniul bisericesc ----chiar si restructurari ca in orce domeniu !----Lucrurule s-au denaturat mult
29Petre(16 oct 17:32)
Baga-mi-as pula-n barbile voastre de otzi cu luminarile voastre cu tot!
112Dragii mei ,(16 oct 17:16)
Faceti distinctie intre credinta si religie. Pentru credinta nu este nevoie de popi si lumanari ci doar de suflet curat
011Cata(16 oct 16:31)
Inalt prea sfintia voastra cand vizitati cimitiru din palazu ca acolo e scos din capitalism, e la parohie. Banii care ii dau anual, acum dublu fata de anul trecut, se duc la Isus? Ca cimitirul e o mizerie.
014Mircea(16 oct 16:26)
s-au inmultit ca paduchii aceasta popime, traieste in bogatie ,mulge si ultimul ban din tasca fraierilor care vin si pupa racle ce au niste oase . O adevarata hotie si cu lumanarile astea . Ei nu platesc nici o taxa dar profita de pensii , spitale ,etc in mod gratuit , sunt multi peste 55.000 de popi. Majoritatea pedofili, curvari, niste potlogari .
121Doina Ghioroae(16 oct 15:44)
Nu puneti problema cum trebuie si deci nu sunt de acord cu atitudinea presei pe care o consider ostila fata de credinta stramoseasca. Cumparam lumanari din biserica pentru biserica, nu le punem in pom ca pe cele din comert. Daca ar fi ceva de intrebat este despre folosirea sumelor incasate de biserici in ajutorul credintei si al credinciosilor. Si mai ales promovati in randul maselor ideea sanatoasa ca preotii sunt in slujba Domnului ca sa ne ajute sa obtinem, nu comercializeaza folosul duhovnicesc, chiar daca se dau bani, credinta e in inima, nu in buzunare.
210Si uite asa(16 oct 15:06)
au reusit popii ce nici torturile iudeocomunistilor nu au reusit - indepartarea de Biserica ca de Credinta nu ai cum sa-l indepartezi pe om!
96Pt cei ce comenteaza aiurea(16 oct 14:15)
De acee nu mai aveti bun simt pentru ca va credeti Dumnezei si va permiteti sa insultati, calomniati si sa generalizati rautatile unora, etc.
110...(16 oct 12:41)
Da cand va f..eti intre voi si puneti mana pe copii cum e ?
013teodosie(16 oct 11:53)
un bon fiscal ceva? pt mambo jambo asta cu povesti inventate de evrei ?
54GETA(16 oct 10:58)
Poate spune adevarul, de unde stiti ?
217Crestinu(16 oct 10:50)
Nu cumparati lumanari din alta parte deoarece nu ne mai aduc noua foloase, zise popa. Teo, cum interpretezi asta ... Mai lesne este sa treaca camila prin urechile acului, decat sa intre un bogat in imparatia lui Dumnezeu!?
113Lenin(16 oct 10:46)
Impozit pe prostie!
318Mokanelul prea cuvios(16 oct 10:20)
Ti ai draq de secaturi si hoti . Omu da cat poate nu cat vreti voi pe lumanari. Capitalisti salbatici. Huo
032Adi(16 oct 10:19)
Daca veniti cu lumanari de la mall bagati 10 lei in cutia milei si hop se activeaza lumanarea pe folos duhovnicesc !
217Tanasescu(16 oct 10:01)
un poponar oneros
184pt plebeii de mai jos(16 oct 09:59)
Asta va fute pe voi grija? Arunca presa o cioaca si hop si voi ca batlanii
112Cetateanul turmentat(16 oct 09:54)
Eu sunt foarte linistit in privinta asta , banii de lumanari ai beau , noi betivii avem Dumnezeul nostru ...la noi se aprinde doar bricheta , cand avem bani de tigari !
121Rusine sa va fie(16 oct 09:25)
Eu cumpar lumanari de unde vreau eu cu 0,10 bani nu cu 0,50 bani
111Dan pt 08.00(16 oct 08:58)
Proasta este ma-ta. Citeste bine ce am scris, saracule! Asta am spus si eu! Normal ca o sa cumperi lumanari de unde este mai ieftin. Fugi direct la galeata si doi mici. Sictir!
335Gheo(16 oct 08:45)
A vazut vreunul, preoti slabi si cocosati de probleme? Vreun popa conducand Logan, ati vazut? Popa sa stea cu chirie? Poate unul tanar la inceput de cariera. Auzi la ei, nu are valabilitate lumanarea procurata din alta parte. Pai D-zeu ii selectioneaza pe enoriasi dupa lumanari? Lumina o porti in suflet. De ce credeti ca umbla popii impodobiti cu aur? Ca sa-i vada D-zeu de sus. Bah, nu v-ar fi rusine si nu v-ar murii altii inainte! O adevarata industrie,biserica ortodoxa. La celelalte culte nu am vazut asa ceva. Dar cand exista prostime, da-i inainte. Iarta-ma Doamne! Nu pe religie am boala!
421Dracu(16 oct 08:30)
De vina nu sunt escrocii astia ci prosti care rup poarta la biserica,nu vedeti cum la ,,prea sfanta,,Parascheva s au cum drscu ii spune cum prosti cad in genunchi doar doar cistiga la loto 6 din 49..
533un fan(16 oct 08:14)
Religia, cea mai mare farsa si bataie de joc a omenirii!
234Tupeu(16 oct 08:10)
Iti mintea'n loc cand vezi cat tupeu au popii din cta. Sunt si preoti printre ei, cu har pe care ii asculti cu drag si respect si care transmit cuvantul Lui, din inima . Este insa si gasca de golani al tupeistului de Tomitan. Astia nu stiu decat sa ceara bani, sa faca comert si sa isi umfle burtile. Cum le da cineva peste bot, zbiara ca nu sunt crestini cei care ii pun la punct. Dar cacatul de Spagovean cu hoetul lui, pochii cu pensiuni si carciumi, ce sunt? Institutia bisericii trebuie impozitata, ca noi toti. Gata cu mocangeala, sa dea socoteala pt banii incasati.Ca la japca sunt primii...
243Escu(16 oct 08:08)
Anuntul este corect doar daca pentru lumanarile din biserica omul nu trebuie sa dea nici un ban doar daca vrea poate sa dea doneze ceva maruntis,altfel daca voi vindeti lumanari asta nu este tot capitalsim adica activitate aducatoare de profit economic ma farizeilor ?.
105@Dan(16 oct 08:00)
esti prost nu e pensie mica, salariu mic sau ce spui tu acolo e economie de piata, macar la lumanari. E normal sa cumperi ce e mai ieftin daca mai scump nu merita!!!
030@06.38(16 oct 07:56)
Ati uitat sa spuneti ca lumanarile in Bucuresti si in restul tarii costa 0.50 lei. Da, lumanarile alea groase si bine facute.
225Chip cioplit(16 oct 07:49)
Farisei cu bling bling
039Dan(16 oct 07:23)
Asa este. Fiecare biserica isi vinde propriile lumanari. Dar ce ne facem atunci cand biserica cumpara lumanarea de la mall cu 20 de bani si o vine enoriasului cu 2 lei? Omul mai merge la mall si vede, se uita in buzunar si iarasi vede ca veniturile i s-au imputinat si ce sa faca, cumpara de acolo ca este mai ieftin. In tara asta de hoti unde toti fura, el ce sa faca? Pensie mica, salariu mic..ramane cu credinta care este in sufletul lui de muritor. Pe vremuri lumina simbolica aparea din lumanari. Acum avem lanterne cu led. Asta asa ca o gluma. Dar buna, nu?
331Problema e alta(16 oct 06:38)
In Bucuresti, la Prislop, in celelalte orase ale tarii, lumanarile care se vand in biserici sunt de 2 ori mai groase ca cele din Cta si, cel mai important, toate au imprimate pe ele cu negru numele Arhiepiscopiei de acolo. Eu imi cumpar de vreo 5 ani lumanari din Bucuresti. In cta lumanarile sunt niste caricaturi in comparatie cu cele din Bucuresti. Asta sa se trateze de presa. Nu subiecte care instiga, care creaza ura si mizerie.
mai mult...Replica
19 noi 00:00ReplicaANCHETĂ de PROPORȚII: constănțeni, parte dintr-o GRUPARE INFRACȚIONALĂ care acționa în Marea Britanie! VIDEO

Oamenii legii au acționat simultan pe teritoriul României și al Marii Britanii, prin efectuarea, în paralel, a 11...305

19 noi 12:44ReplicaAcțiune de amploare în centrul Constanței: o familie numeroasă a fost evacuată dintr-un imobil de pe strada Mercur1128
19 noi 14:02ReplicaTRAGEDIE! BEBELUȘ GĂSIT MORT, la TOPRAISAR!524
19 noi 00:00ReplicaBloc cu 8 etaje în Mamaia, pe locul unei parcări!

Stațiunea Mamaia s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani. S-a construit mult și încă se investește în cea mai...2036

19 noi 00:00ReplicaCentru pentru persoane fără adăpost la Constanţa: cine ia 100.000 de euro să le construiască868
19 noi 00:00ReplicaSenatorul Vergil Chiţac îşi face partid local1868
19 noi 00:00ReplicaREZULTATELE ANCHETEI unui ACCIDENT RUTIER MORTAL, produs în Eforie: ce VITEZĂ avea MAȘINA!

Un bărbat a fost trimis în judecată, pe 22 martie a.c., pentru ucidere din culpă, fiind vorba despre un accident...850

19 noi 01:33ReplicaBișnițarul care a avariat maşina Poliției, după urmăriri în trafic, a amenințat un polițist local cu toporul1057
19 noi 00:00ReplicaRomânia reală: groapa de gunoi de la marginea comunei Lumina şi apa contaminată din care se adapă oile651
19 noi 00:00ReplicaSCHIMBARE de SITUAȚIE în cazul agentului de pază care a FURAT MAȘINA de la MUNCĂ și a condus-o BEAT și FĂRĂ PERMIS!

Este cunoscut cu antecedente penale, iar ultima sa "ispravă" i-a mai adus un dosar penal. Instanța de fond îl...694

19 noi 00:00ReplicaTERORIZATĂ de soțul PROASPĂT ELIBERAT din închisoare, din Spania!724
19 noi 00:03ReplicaAvalanşă de sesizări la adresa Distrigaz, Engie și Enel: întârzieri la lucrări şi majorări nejustificate şi neanunţate1037
Vremea
13.6°13.6° - 15.2° marţi, 19 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 87%
Vânt: 3.16 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 noi 00:00SportCosmin Contra a fost DEMIS de la naționala de fotbal

După meciul pierdut cu 0-5 de România în Spania, Cosmin Contra a confirmat la interviurile de la zona mixtă că nu...677

19 noi 00:00SportMichel Platini, despre sistemul VAR: ”E un rahat!”

Francezul Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, a criticat dur implementarea sistemului de arbitraj video (VAR) în...527

19 noi 00:00SportDănuț Lupu, necruțător cu Ianis Hagi: „Dacă nu joci acum, când joci?”

Dănuț Lupu, fost internațional, a comentat situația de la naționala României și a spus că mijlocașul Ianis...656

19 noi 00:00SportMihaela Buzărnescu a dat în judecată WTA! De unde a plecat scandalul: „Nu vreau să facem valuri”

Mihaela Buzărnescu (31 de ani, locul 110 WTA) a dat în judecată Asociația de Tenis Feminin (WTA) și cere...589

Local
19 noi 11:31LocalPoliţist local din Cobadin, bătut cu un lanţ. Agresorul, condamnat

În urmă cu câteva luni, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un polițist local din Cobadin...877

19 noi 03:13LocalEveniment cultural religios organizat de Muftiatul Cultului Musulman, „Săptămâna Nașterii Profetului Muhammed“. VIDEO

Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare Ataşatul pentru Servicii Religioase și Consulatul General al...682

19 noi 03:12LocalVârstnică accidentată cu mașina de un șofer care efectua manevra de mers cu spatele

Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Tulcea, la data de 18 noiembrie, în timp ce conducea o autoutilitară pe...455

19 noi 03:01LocalATENȚIE! Poliţia Română a declanșat acţiunea 'Foc de artificii'

Și în acest an sunt continuate activitățile la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi...355

19 noi 02:58LocalRAZII în Constanța: mașini controlate și persoane conduse la Secția 2 Poliție!

Polițiști din cadrul Secției 2, la data de 16 noiembrie a.c., în intervalul orar 22.00 - 06.00, au desfășurat o...1421

19 noi 03:10LocalPolițiștii constănțeni, controale în trafic: mai mulți șoferi au rămas pietoni!

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia, la data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 01.10, au depistat un...1903

19 noi 03:11LocalSurprize plăcute pentru seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța!

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a transformat căminul pentru...379

19 noi 03:10LocalSCANDALURI la Constanța: femei AGRESATE și date afară din casă de către soți și copii!

Polițiști din cadrul Secției 5, la data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 21.30, au fost sesizați de către o...505

19 noi 03:08LocalAccident rutier în Constanța: un pieton a fost rănit!

Un accident rutier a avut loc în dimineața zilei de luni,18 noiembrie a.c., în Constanța, mai exact la trecerea de...616

18 noi 00:00LocalUrmează alegerile! Verificaţi-vă valabilitatea cărţii de identitate!

Dreptul de vot se exercită în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român. În acest context, Direcţia...479

Politică
19 noi 00:00PoliticăOrban: La Congresul PPE susţinem candidatura lui Tusk la funcţia de preşedinte şi a lui Mureşan la cea de vicepreşedinte

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii îi susţin la Congresul Partidului Popular...157

19 noi 00:00PoliticăPNL a sesizat BEC cu privire la distriburea de către PSD a unor broşuri cu informaţii 'false'

PNL a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la distribuirea de către PSD a unor broşuri, pe motiv că acestea...186

19 noi 00:00PoliticăOrban: Prezenţa la vot va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform analizelor PNL

Prezenţa la vot în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform...146

19 noi 00:00PoliticăIohannis, despre renunţarea la imunitate: Când ajungem la schimbarea Constituţiei, voi relua această temă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Ploieşti, că imunitatea preşedintelui este prevăzută în...156

19 noi 03:13PoliticăIohannis, întrebat ce se va întâmpla dacă vine Dăncilă la dezbatere: Nu va fi primită

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă nu va fi primită la dezbaterea organizată marţi, de...668

19 noi 03:14PoliticăMAE a finalizat expedierea materialelor pentru votul în străinătate la turul al doilea

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat luni expedierea către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale...252

19 noi 03:12PoliticăOrban, despre dezbateri: Nu ne convoacă pe noi PSD, nu ne stabileşte nouă programul PSD

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni, cu privire la invitaţiile la dezbateri lansate de foşti...524

19 noi 03:09PoliticăContinuă lucrările de modernizare a bulevardului Tomis!

Confort Urban SRL a demarat luni procesul de reabilitare a trotuarelor pe bulevardul Tomis, tronsonul delimitat de...764

19 noi 03:12PoliticăOrban - vizită la stadioanele pentru EURO-2020: Guvernul va urmări ca antreprenorii să aibă tot ce au nevoie ca să finalizeze lucrările

Guvernul va urmări ca antreprenorii care efectuează lucrările de construcţie sau modernizare la stadioanele Steaua,...301

19 noi 03:09PoliticăMembrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din Constanța își vor primi indemnizațiile la sfârșitul acestei săptămâni

Primăria Municipiului Constanța informează că, miercuri, joi și vineri, va efectua plata indemnizațiilor membrilor...789

Monden
19 noi 00:00MondenAlex Bodi și Bianca Drăgușanu vor divorța la începutul lunii decembrie. „Va fi definitiv, indiferent de alte discuții”

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu nu mai pot forma un cuplu. Se pare că cei doi au ajuns la această concluzie, în...279

19 noi 00:00MondenȘtefan Bănică Jr. a vorbit despre relația cu fiica lui, Violeta. „Nu înseamnă că nu sunt un tată bun”

Ștefan Bănică Jr. a dezvăluit recent, cât de importantă este relația cu cei doi copii pe care îi are din...393

19 noi 00:00MondenLa nici 21 de ani, Nicole Cherry face tratamente pentru celulită

În mod normal, Nicole Cherry, care pe 5 decembrie va împlini 21 de ani, nu ar trebui să se gândească la celulită....241

19 noi 18:08MondenDiana Dumitrescu a slăbit 12 kg în două luni! A renunțat la obiceiul de a mânca seara și face sport

Diana Dumitrescu a devenit mamă, pentru prima oară, în septembrie, când l-a adus pe lume pe Carol Anton. Kilogramele...323

19 noi 00:00MondenCezar Dometi concurează la America’s Got Talent pentru un milion de dolari

Simpaticul solist care a făcut furori la „Vocea României” (PRO TV) şi a trecut şi pe la „X Factor” (Antena...204

19 noi 00:00MondenLara Fabian și-a amânat concertele din Craiova şi Bucureşti. Când au fost reprogramate

Concertele Larei Fabian din Craiova şi Bucureşti au fost amânate din cauza unei boli cu care artista a fost...208

19 noi 00:00MondenMacaulay Culkin face reclamă la ciorapi

Devenit celebru datorită rolului din cea mai frumoasă comedie de Crăciun din istorie, „Singur acasă”, Macaulay...257

19 noi 00:00MondenSir Elton John a dezvăluit că a învăţat să meargă din nou după ce a fost la un pas de moarte

Muzicianul britanic Elton John a dezvăluit că a fost speriat la gândul că nu va supravieţui pentru a-şi vedea...218

19 noi 00:00Monden'Joker', primul film de categorie 'R' care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Lungmetrajul "Joker", dedicat unui personaj inspirat din universul benzilor desenate, a depăşit weekendul trecut...204

19 noi 00:00MondenMarilyn Manson îl va însoţi pe Ozzy Osbourne în turneul acestuia din America de Nord

Marilyn Manson i se va alătura lui Ozzy Osbourne în turneul cântăreţului britanic din America de Nord de anul...178

Mapamond
19 noi 00:00MapamondUE: Escaladarea violenţelor în Hong Kong este inacceptabilă

Comisia Europeană a avertizat luni că violenţa ca răspuns la escaladarea protestelor din Hong Kong este...176

19 noi 00:00MapamondPremierul Republicii Moldova îşi anunţă vizita la Moscova

Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunţat luni că va efectua în cursul acestei săptămâni o...198

19 noi 00:00MapamondÎnaintea summitului de la Paris, Moscova anunţă returnarea a trei nave militare ucrainene, sechestrate acum un an în Marea Neagră

Moscova a predat luni Ucrainei cele trei nave de război pe care le capturase anul trecut în urma unui incident naval...170

19 noi 00:00MapamondSpania: Liderul separatist Quim Torra, judecat pentru nesupunere

Procesul în care liderul regional separatist catalan Quim Torra este inculpat pentru nesupunere, după ce a refuzat să...176

19 noi 00:00MapamondRegatul Unit: Conservatorii au un avans de 14 puncte procentuale faţă de laburişti

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au un avans de 14 puncte procentuale faţă de opoziţia laburistă în...183

19 noi 00:00MapamondConvorbire telefonică între premierul bulgar şi secretarul general al NATO, în perspectiva summitului Alianţei de la Londra

Premierul bulgar Boiko Borisov şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au avut o convorbire telefonică, în...176

19 noi 00:00MapamondPapa a luat prânzul alături de 1.500 de persoane nevoiaşe

Papa Francisc a găzduit 1.500 de persoane fără adăpost şi nevoiaşe la masa de prânz de duminică, în contextul...188

19 noi 00:00MapamondUn pod construit cu aproape un secol în urmă şi renovat s-a prăbuşit în sudul Franţei: cel puţin un mort

Cadavrul unui adolescent de 15 ani a fost recuperat din râul Tarn din sudul Franţei după ce un pod s-a prăbuşit în...212

19 noi 00:00MapamondSUA: Patru morţi şi şase răniţi într-un atac armat în California, anunţă poliţia

Patru bărbaţi tineri au fost ucişi şi alte şase persoane au fost rănite duminică seară într-un "atac armat în...177

19 noi 00:00MapamondFranţa: Justiţia a identificat 250 de potenţiale victime ale unui fost chirurg acuzat de pedofilie

Justiţia franceză a identificat 250 de potenţiale victime ale unui chirurg pensionar, acuzat de violuri şi agresiuni...188

Sănătate
18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...585

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...725

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1551

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...735

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1105

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5246

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...953

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1070

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1317

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9648