rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Discuții aprinse

Afiș la o biserică: 'Lumânările de altă proveniență nu vă aduc nici un folos duhovnicesc'

Afișul dintr-o biserică din Năvodari, prin care credincioșii sunt îndemnați să folosească numai lumânări cumpărate de aici, a devenit viral pe internet. ”Lumânările de altă proveniență nu vă aduc nici un folos duhovnicesc”, scrie în afiș. Arhiepiscopia Tomisului a reacționat, spunând că ”se cuvine ca să-L procurăm pe Hristos de la El acasă, nu de la mall”.

Fotografia cu afișul din Biserica ”Sfânta Cuvioasă Paracheva” din Năvodari a reaprins discuțiile despre activitatea economică a bisericii. ”Aprinderea lumânărilor de altă proveniență decât cele bisericești nu vă aduce nici un folos duhovnicesc”, se arată în afișul ștampilat și semnat de către Consiliul Parohial.

Criticile apărute în urma viralizării fotografiei au fost combătute de Arhiepiscopia Tomisului, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, preotul Eugen Tănăsescu.

”Care este paguba duhovnicească? Păi: În cult, lumânarea simbolizează pe Hristos. Se cuvine ca să-l procurăm pe Hristos de la El acasă, nu de la mall. Cum ar fi să dau cu cădelnița la slujbă prin mall? Altfel ne plângem, ipocrit, că sărbătorile lui Hristos au fost comercializate de Iepuraș și Moș Crăciun. În fapt, se plâng doar ”credincioșii de mall”, cei care-și fac Învierea și Crăciunul prin mall”, a scris preotul Tănăsescu pe contul său de Facebook.

Arhiepiscopia: ”Lumânarea nu-i comerț, e donație”

”Lumânarea nu-i comerț, e donație. Pe lângă Legea 103/1992, care oferă cultelor posibilitea de a-și produce și folosi exclusiv obiectele de cult, e mai mult vorba de o relație de filiație, ucisă încet încet de duhul individualist al comerțului. Lumânarea este mica donație prin ce credinciosul își sprijină propria biserică”, susține Tănăsescu.

”Sf. Pavel zice: ”Dacă noi am semănat la voi pe cele duhovnicești, mare lucru este oare dacă pe cele pământești ale voastre le vom secera?”. Dacă nici măcar o lumânare n-ai pentru Mama ta, biserica, atunci ne mai miră de ce sunt părinți abandonați de copiii lor?”, continuă Eugen Tănăsescu.

Tănăsescu: ”Asta e paguba. Că-L bagi pe Hristos într-o lume comercializată”

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului mai spune să nu se mai trimită facturi la biserici. ”Asta e paguba, că-L bagi pe Hristos într-o lume comercializată”, a scris preotul Tănăsescu.

”Desigur, păgubiți sunt doar cei care au pierdut sentimentul de filiație parohială. Iar paguba e că li se pare că sprijinirea Bisericii e comerț. Vreți să nu mai pară comerț? Nu mai trimiteți facturi la biserici, pe persoană juridică. Scoateți biserica din capitalism și nu o să mai pară capitalistă. Asta e paguba. Că-L bagi pe Hristos într-o lume comercializată”, se încheie intervenția lui Tănăsescu.

R.C.

miercuri, 16 octombrie 20192631
Comentarii

02Pt. Relu ora 21:25 :(16 oct 22:35)
Ce ai fumat prietene ? Dar de preotul ANDREI de la Navodari care are pensiune si hotel pe malul marii la T5abara Navodari , ce spuneti ! Dar despre popa CRISTINICA fost lucrator la Politia Rutiera care are pensiune a Eforie Nord si biserica noua in Statiunea MAmaia la MELODY , ce spuneti ! Dar vdespre popii care fac turism habotnicesc la toate moashtele , ce spuneti ?
03Dumbrava(16 oct 22:17)
Relu tea innebunit laba si pianu
10Proverb romanesc(16 oct 21:49)
Prost e cine da, nu cine cere.
31Relu(16 oct 21:25)
Imi bag pula in Biserica voastra. Sa ma cac pe hristosul vostru. Sa-mi suga pula Iisus. Muie
01klaus(16 oct 21:17)
Au fost multe idei si religii inaintea crestinismului . Fiecare sustinea ca detine adevaru . Si au disparut . Nu sunt ateist , ci agnostic .
14o baba surda(16 oct 19:48)
Ce rol au prelatii atunci cand sunt invitati sa sfinteasca magazine, malluri, garaje, farmacii ,autostrazi , aparatura medicala ? Oare nu dumnealor amesteca lucrurile ,,in folosul bisericii " ? Ce-i al cezarului si ce-i al mamonei ?
06Ilie(16 oct 19:37)
In timp ce Faraonul Preafericit Daniel e preocupat sa termine Catedrala Mantuirii Neamului, neamul moare de foame si se confrunta cu saracie.
13nae(16 oct 19:30)
Isus a fost un om obisnuit oricum nu a fost bogat nu a cerut si nici nu a primit beneficii materiale,popalaii de azi izvorasc bogatie si mandrie prosteasca nu au nimic in comun cu Isus,spagoveanu,daniel, pidosnici securisti ,hoti, daca ei sunt seftanii ce crededeti de subordonati
06alooo(16 oct 18:39)
la biserica cu pricina este preotul Vasile, care are o avere foarte mare. Ce invatatura ne da acest preot?
16Pt.Doina Ghioroaie(16 oct 18:34)
Ce sa promoveze presa tu proasto cand reactiile astea pe care le vezi nu se datoreaza presei ci popilor laconi,si nu vezi cum te expimi "in randul maselor"adica chiar daca oameni vad ca fara bani nici nu ii ingroapa popi ei oameni nu gandesc ei sunt o masa manevranila.Ma fato tu esti mai tupeista si decat o curva.
17mari(16 oct 17:47)
Statul trebuie sa faca ordine financiara si in domeniul bisericesc ----chiar si restructurari ca in orce domeniu !----Lucrurule s-au denaturat mult
29Petre(16 oct 17:32)
Baga-mi-as pula-n barbile voastre de otzi cu luminarile voastre cu tot!
112Dragii mei ,(16 oct 17:16)
Faceti distinctie intre credinta si religie. Pentru credinta nu este nevoie de popi si lumanari ci doar de suflet curat
011Cata(16 oct 16:31)
Inalt prea sfintia voastra cand vizitati cimitiru din palazu ca acolo e scos din capitalism, e la parohie. Banii care ii dau anual, acum dublu fata de anul trecut, se duc la Isus? Ca cimitirul e o mizerie.
014Mircea(16 oct 16:26)
s-au inmultit ca paduchii aceasta popime, traieste in bogatie ,mulge si ultimul ban din tasca fraierilor care vin si pupa racle ce au niste oase . O adevarata hotie si cu lumanarile astea . Ei nu platesc nici o taxa dar profita de pensii , spitale ,etc in mod gratuit , sunt multi peste 55.000 de popi. Majoritatea pedofili, curvari, niste potlogari .
121Doina Ghioroae(16 oct 15:44)
Nu puneti problema cum trebuie si deci nu sunt de acord cu atitudinea presei pe care o consider ostila fata de credinta stramoseasca. Cumparam lumanari din biserica pentru biserica, nu le punem in pom ca pe cele din comert. Daca ar fi ceva de intrebat este despre folosirea sumelor incasate de biserici in ajutorul credintei si al credinciosilor. Si mai ales promovati in randul maselor ideea sanatoasa ca preotii sunt in slujba Domnului ca sa ne ajute sa obtinem, nu comercializeaza folosul duhovnicesc, chiar daca se dau bani, credinta e in inima, nu in buzunare.
210Si uite asa(16 oct 15:06)
au reusit popii ce nici torturile iudeocomunistilor nu au reusit - indepartarea de Biserica ca de Credinta nu ai cum sa-l indepartezi pe om!
96Pt cei ce comenteaza aiurea(16 oct 14:15)
De acee nu mai aveti bun simt pentru ca va credeti Dumnezei si va permiteti sa insultati, calomniati si sa generalizati rautatile unora, etc.
110...(16 oct 12:41)
Da cand va f..eti intre voi si puneti mana pe copii cum e ?
013teodosie(16 oct 11:53)
un bon fiscal ceva? pt mambo jambo asta cu povesti inventate de evrei ?
54GETA(16 oct 10:58)
Poate spune adevarul, de unde stiti ?
217Crestinu(16 oct 10:50)
Nu cumparati lumanari din alta parte deoarece nu ne mai aduc noua foloase, zise popa. Teo, cum interpretezi asta ... Mai lesne este sa treaca camila prin urechile acului, decat sa intre un bogat in imparatia lui Dumnezeu!?
113Lenin(16 oct 10:46)
Impozit pe prostie!
318Mokanelul prea cuvios(16 oct 10:20)
Ti ai draq de secaturi si hoti . Omu da cat poate nu cat vreti voi pe lumanari. Capitalisti salbatici. Huo
032Adi(16 oct 10:19)
Daca veniti cu lumanari de la mall bagati 10 lei in cutia milei si hop se activeaza lumanarea pe folos duhovnicesc !
217Tanasescu(16 oct 10:01)
un poponar oneros
184pt plebeii de mai jos(16 oct 09:59)
Asta va fute pe voi grija? Arunca presa o cioaca si hop si voi ca batlanii
112Cetateanul turmentat(16 oct 09:54)
Eu sunt foarte linistit in privinta asta , banii de lumanari ai beau , noi betivii avem Dumnezeul nostru ...la noi se aprinde doar bricheta , cand avem bani de tigari !
121Rusine sa va fie(16 oct 09:25)
Eu cumpar lumanari de unde vreau eu cu 0,10 bani nu cu 0,50 bani
111Dan pt 08.00(16 oct 08:58)
Proasta este ma-ta. Citeste bine ce am scris, saracule! Asta am spus si eu! Normal ca o sa cumperi lumanari de unde este mai ieftin. Fugi direct la galeata si doi mici. Sictir!
335Gheo(16 oct 08:45)
A vazut vreunul, preoti slabi si cocosati de probleme? Vreun popa conducand Logan, ati vazut? Popa sa stea cu chirie? Poate unul tanar la inceput de cariera. Auzi la ei, nu are valabilitate lumanarea procurata din alta parte. Pai D-zeu ii selectioneaza pe enoriasi dupa lumanari? Lumina o porti in suflet. De ce credeti ca umbla popii impodobiti cu aur? Ca sa-i vada D-zeu de sus. Bah, nu v-ar fi rusine si nu v-ar murii altii inainte! O adevarata industrie,biserica ortodoxa. La celelalte culte nu am vazut asa ceva. Dar cand exista prostime, da-i inainte. Iarta-ma Doamne! Nu pe religie am boala!
421Dracu(16 oct 08:30)
De vina nu sunt escrocii astia ci prosti care rup poarta la biserica,nu vedeti cum la ,,prea sfanta,,Parascheva s au cum drscu ii spune cum prosti cad in genunchi doar doar cistiga la loto 6 din 49..
533un fan(16 oct 08:14)
Religia, cea mai mare farsa si bataie de joc a omenirii!
234Tupeu(16 oct 08:10)
Iti mintea'n loc cand vezi cat tupeu au popii din cta. Sunt si preoti printre ei, cu har pe care ii asculti cu drag si respect si care transmit cuvantul Lui, din inima . Este insa si gasca de golani al tupeistului de Tomitan. Astia nu stiu decat sa ceara bani, sa faca comert si sa isi umfle burtile. Cum le da cineva peste bot, zbiara ca nu sunt crestini cei care ii pun la punct. Dar cacatul de Spagovean cu hoetul lui, pochii cu pensiuni si carciumi, ce sunt? Institutia bisericii trebuie impozitata, ca noi toti. Gata cu mocangeala, sa dea socoteala pt banii incasati.Ca la japca sunt primii...
243Escu(16 oct 08:08)
Anuntul este corect doar daca pentru lumanarile din biserica omul nu trebuie sa dea nici un ban doar daca vrea poate sa dea doneze ceva maruntis,altfel daca voi vindeti lumanari asta nu este tot capitalsim adica activitate aducatoare de profit economic ma farizeilor ?.
105@Dan(16 oct 08:00)
esti prost nu e pensie mica, salariu mic sau ce spui tu acolo e economie de piata, macar la lumanari. E normal sa cumperi ce e mai ieftin daca mai scump nu merita!!!
030@06.38(16 oct 07:56)
Ati uitat sa spuneti ca lumanarile in Bucuresti si in restul tarii costa 0.50 lei. Da, lumanarile alea groase si bine facute.
225Chip cioplit(16 oct 07:49)
Farisei cu bling bling
039Dan(16 oct 07:23)
Asa este. Fiecare biserica isi vinde propriile lumanari. Dar ce ne facem atunci cand biserica cumpara lumanarea de la mall cu 20 de bani si o vine enoriasului cu 2 lei? Omul mai merge la mall si vede, se uita in buzunar si iarasi vede ca veniturile i s-au imputinat si ce sa faca, cumpara de acolo ca este mai ieftin. In tara asta de hoti unde toti fura, el ce sa faca? Pensie mica, salariu mic..ramane cu credinta care este in sufletul lui de muritor. Pe vremuri lumina simbolica aparea din lumanari. Acum avem lanterne cu led. Asta asa ca o gluma. Dar buna, nu?
331Problema e alta(16 oct 06:38)
In Bucuresti, la Prislop, in celelalte orase ale tarii, lumanarile care se vand in biserici sunt de 2 ori mai groase ca cele din Cta si, cel mai important, toate au imprimate pe ele cu negru numele Arhiepiscopiei de acolo. Eu imi cumpar de vreo 5 ani lumanari din Bucuresti. In cta lumanarile sunt niste caricaturi in comparatie cu cele din Bucuresti. Asta sa se trateze de presa. Nu subiecte care instiga, care creaza ura si mizerie.
mai mult...Replica
17 feb 10:55ReplicaCine este bărbatul care a MURIT în urma accidentului provocat de fostul prefect Albu

Bărbatul care a provocat teribilul accident de duminică seara, 16 februarie, este fostul prefect al Constanței, Ioan...2876

17 feb 10:10ReplicaMicrobuz plin cu copii, implicat într-un accident la Constanța. Mai multe victime1352
17 feb 00:00ReplicaFostul deputat Constantin Chirilă, numit și la șefia Autorității Navale Române1925
17 feb 00:00ReplicaFraţii Micula îşi iau gândul de la construcţia a două hoteluri în Mamaia

Nu mai este o noutate faptul că fraţii Micula au probleme în afaceri. Considerate pe vremea lui Ceuaşescu perlele...1259

17 feb 00:00ReplicaLACUL SIUTGHIOL, la mâna judecătorilor! Își iau privații ADIO de la INVESTIȚII?1460
17 feb 00:00ReplicaPASAJUL de la GARĂ, DOLDORA de DROGAȚI și BARBUGII!960
17 feb 10:56ReplicaFostul prefect al Constanței, Ioan Albu, implicat într-un accident rutier: Era BEAT

Bărbatul care a provocat teribilul accident de duminică seara, 16 februarie, este fostul prefect al Constanței, Ioan...4789

17 feb 00:00ReplicaConsiliul Județean Constanța cumpără servicii de curățenie. Va fi același câștigător?614
17 feb 00:00ReplicaDECĂDEREA zonei Energia: FURTURI, GUNOAIE, HAITE de CÂINI și multă INCOMPETENȚĂ!928
17 feb 00:00ReplicaSCHIMBAREA la FAȚĂ a Constanței: un șantier enorm la malul mării!

Constanța a devenit orașul în care se află câte un șantier la orice pas. Nu există colțișor care să nu fie...1378

17 feb 00:00ReplicaUn hoţ din Cumpăna şi-a UCIS complicele de infracţiuni într-un accident rutier746
17 feb 00:00ReplicaPovestea chirurgului Bolton, supranumit TAIE-TOT, primul medic al orașului Cernavodă679
Vremea
8.9°8.9° - 10.5° luni, 17 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 51%
Vânt: 4.85 m/s
Presiune: 1028 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 feb 00:00SportReal Madrid - Celta 2-2. Hazard a jucat excelent, dar "galacticii" pierd teren în lupta pentru titlu

Real Madrid a reușit doar o remiză, pe teren propriu, cu modesta Celta Vigo, 2-2, iar avansul față de marea rivală,...160

17 feb 00:00SportLazio - Inter 2-1. Lupta la titlu se anunță palpitantă: trei puncte între primele trei clasate

Lazio își continuă parcursul de vis în Serie A, formația lui Simone Inzaghi reușind să învingă cu 2-1 pe Inter,...144

17 feb 00:00SportIanis Hagi, decisiv la golul victoriei lui Rangers cu Livingston!

Ianis Hagi (21 de ani) a oferit pasa decisivă la unicul gol al victoriei lui Rangers cu Livingston. Duelul de pe Ibrox...589

17 feb 00:00SportDinamo a făcut spectacol și pe teren, și în tribune: A câștigat eternul derby cu FCSB

Derbiul Ligii I, Dinamo - FCSB, s-a disputat, duminică, pe Arena Naţională, partidă care a contat pentru etapa a...422

Local
17 feb 00:00LocalFostul prefect al Constanței, Gheorghe Martin, a încetat din viață!

Gheorghe Martin, fost prefect al Constanței între anii 2002-2005, a încetat din viață în noaptea de 15 spre 16...763

17 feb 00:00LocalMANGALIA! Contrabandistul Iaia, CLIENTUL fidel al MASCAȚILOR!

Unul dintre indivizii prinși în flagrant la Mangalia este cunoscutul contrabandist Iaia Orhan, care a și fost acum...493

17 feb 13:47LocalDEPOZIT de DROGURI de RISC la Constanța!

Procurorii DIICOT – Structura Centrală și Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofițerii de poliție judiciară...647

17 feb 00:00LocalAteliere de educaţie muzeală la Muzeul de Artă Populară Constanța

Preșcolarii și școlarii pot participa de luni, 17 februarie, la ateliere de educație muzeală care au ca tematică...175

17 feb 13:10LocalAccident rutier pe şoseaua Mangaliei

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 15 februarie a.c., în municipiul...215

17 feb 00:00LocalNăvodari. A făcut accident cu maşina, apoi a spus că i-a fost furată!?

Ieșit la cumpărături în seara de sâmbătă, un localnic din Năvodari a avut o surpriză neplăcută. Astfel,...240

17 feb 12:36LocalPolițiștii din Constanța, de vorbă cu vârstnicii despre hoții din locuințe

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activităţi informativ-preventive pe...178

17 feb 00:00LocalAutobuzele destinate elevilor constănțeni, pe trasee de luni!

Pentru a veni în sprijinul părinților, Primaria Municipiului Constanța împreună cu CT BUS introduce de luni trei...242

17 feb 00:00LocalIcre transportate fără documente legale, confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona de competență,...261

17 feb 00:00LocalAutoturism de 30.000 de euro, indisponibilizat la Vama Veche de poliţişti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche – județul Constanța au descoperit...341

Politică
17 feb 00:00PoliticăOrban a subliniat la Munchen legitimitatea deplină a aspiraţiilor României de aderare la spaţiul Schengen

Premierul Ludovic Orban a subliniat, la Munchen, legitimitatea deplină a aspiraţiilor României de aderare la spaţiul...185

17 feb 00:00PoliticăLiderul ALDE: Ne propunem să mergem singuri la alegerile locale şi parlamentare

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi-a propus să meargă la alegeri singur şi la alegerile...180

17 feb 00:00PoliticăPonta: Nu votăm guvernul Orban, nu participăm la o piesă de teatru de prost gust

Pro România nu va vota învestirea guvernului Orban II, dar în comisiile de specialitate votul nu va fi unul...183

17 feb 00:00PoliticăMarcel Ciolacu: PSD va încerca şi alianţe politice pentru viitoarele alegeri

Partidul Social Democrat îşi propune "un proiect ambiţios", dar va încerca şi "alianţe politice pentru viitoarele...190

17 feb 00:00PoliticăTăriceanu: ALDE nu vede rostul alegerilor anticipate

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că partidul pe care-l conduce nu vede care este rostul...171

17 feb 00:00PoliticăMinistrul Apărării - întâlnire cu subsecretarul general al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi subsecretarul de stat al ONU pentru operaţii de menţinere a...176

17 feb 23:05PoliticăMarcel Ciolacu: PSD trebuie să revină la masa dialogului european

Partidul Social Democrat trebuie să revină la masa dialogului european şi să renunţe la atitudini neconstructive,...181

17 feb 00:00PoliticăGuvern: Premierul Orban a exprimat la Munchen interesul extinderii cooperării economice cu Germania

Premierul Ludovic Orban a avut, cu ocazia participării la Conferinţa de Securitate de la Munchen, o serie de...173

17 feb 00:00PoliticăMAE: Aurescu a subliniat, într-o întrevedere cu Mevlut Cavuşoglu, că Turcia este un partener important al României în regiune

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut sâmbătă, în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen, o...159

17 feb 00:00PoliticăCiolacu se va întâlni la Bruxelles cu Stanişev, Timmermans şi Sassoli

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, va efectua o vizită de lucru,...182

Monden
17 feb 22:10MondenLoredana Groza și Bănică Jr sunt jurați la „Next Star“

Loredana Groza (49 de ani) şi Ştefan Bănică Jr (52 de ani) vor intra în pâine luna viitoare, când se va da...296

17 feb 00:00MondenGina Chirilă s-a retras de la "Bravo, ai stil. Celebrities" după ce i s-a făcut rău la filmări

Însărcinată în 6 luni, modelul Gina Chirilă a decis să se retragă din competiția de la Kanal d. Frumoasei soții...228

17 feb 00:00MondenAlexandra Stan a schimbat prefixul, dar nu renunţă la decolteurile obraznice

Îndrăgita solistă Alexandra Stan (30 de ani), care s-a iubit cu Dorian Popa, Marcel Prodan, dar şi cu Bogdan...271

17 feb 00:00MondenEle sunt vedetele care au prins un loc în „Cartea Recordurilor“

Vă mai amintiţi de micuţa Cleopatra Stratan care, la doar trei anişori, era în toate topurile muzicale cu piesa...235

17 feb 00:00MondenPovestea lui Theodor Marcu, micuțul matematician care a intrat direct în semifinala "Românii au talent"

Nu e puțin lucru ca la un an și jumătate, un copil să știe tot alfabetul, iar la 6 ani să facă tot felul de...307

17 feb 00:00MondenColonelul din „Captain America“ filmează la Bucureşti, dar n-are fiţe de Hollywood

În ultimii ani, tot mai mulți actori de la Hollywood au venit în România pentru a filma producții importante....246

17 feb 00:00MondenRobbie Williams şi Ayda Field au anunţat naşterea celui de-al patrulea copil

Robbie Williams şi soţia sa, Ayda Field Williams, au anunţat naşterea unui băieţel, prin intermediul unei mame...187

17 feb 00:00MondenGest emoţionant al chitaristului trupei Queen: I-a cântat live unui ursuleţ koala salvat din incendiile australiene

Brian May, chitaritul formaţiei Queen, a vizitat un centru de îngrijiri pentru animale salvate în timpul incendiilor...188

17 feb 00:00MondenActriţa şi activista Jane Fonda, în vârstă de 82 de ani, a anunţat că va renunţa la chirurgia estetică

Actriţa şi activista Jane Fonda, în vârstă de 82 de ani, care nu a ascuns niciodată că a recurs la chirurgia...217

17 feb 00:00MondenBillie Eilish a dezvăluit melodia principală a următorului film din seria "James Bond"

La doar două zile după ce a postat pe Twitter câteva acorduri la pian, fără voce, din noua piesă tematică pentru...159

Mapamond
17 feb 00:00MapamondRegatul Unit: Începând din 2021, regulile post-Brexit vor „închide robinetul“ pentru străinii slab calificaţi

Regatul Unit va 'închide robinetul' pentru străinii slab calificaţi şi le va solicita tuturor lucrătorilor...206

17 feb 00:00MapamondUniunea Europeană trebuie să dezvolte un apetit pentru putere, susţine Josep Borrell

Statele din Uniunea Europeană trebuie să fie dispuse să intervină în soluţionarea crizelor internaţionale sau,...165

17 feb 20:02MapamondSerghei Lavrov compară tensiunile dintre Moscova şi NATO cu Războiul Rece

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a comparat, sâmbătă la Munchen, tensiunile dintre Rusia şi NATO cu Războiul...156

17 feb 00:00MapamondRouhani: Teheranul nu va purta niciodată negocieri cu SUA sub presiune

Iranul nu va avea niciodată discuţii cu SUA, inamicul său de lungă durată, sub presiune, a declarat duminică...159

17 feb 00:00MapamondCoronavirus: Bilanţul mondial urcă la aproape 1.700 de morţi, primul deces înregistrat în Europa

Numărul morţilor provocate în China continentală de noul coronavirus se apropia duminică de 1.700, în timp ce...161

17 feb 00:00MapamondGermania: Poliţia a operat primele arestări după raiduri în şase landuri împotriva unor extremişti de dreapta

Poliţia germană a operat sâmbătă primele arestări după ce în ajun a efectuat raiduri în şase landuri în...172

17 feb 00:00MapamondRusia: Două persoane, rănite într-un atac cu cuţitul într-o biserică din Moscova

Un bărbat a fost arestat duminică la Moscova după ce a înjunghiat două persoane într-o biserică ortodoxă din...158

17 feb 00:00MapamondCoronavirus - Malaysia anunţă că o pasageră din SUA de pe un vas de croazieră a fost testată pozitiv

Malaysia a anunţat sâmbătă că o pasageră de origine americană, în vârstă de 83 de ani, de pe un vas de...179

17 feb 00:00MapamondPapa Francisc a convocat un sinod al episcopilor în 2022

Papa Francisc a convocat o adunare generală a Sinodului Episcopilor pentru toamna anului 2022, subiectul acestei...153

17 feb 00:00MapamondCoronavirus - Un turist chinez a murit în Franţa; primul deces înregistrat în Europa

Un turist chinez în vârstă de 80 de ani, infectat cu noul coronavirus şi internat în Franţa de la sfârşitul...162

Sănătate
17 feb 09:00SănătateAntrenamentul cu greutăți: ce benefici are pentru sănătate

Antrenamentul de forță, cum ar fi ridicarea greutăților sau utilizarea benzilor de rezistență, îți construiește...193

17 feb 00:00SănătateCinci plante de apartament sigure pentru copii și animalele de companie

Ornamentele florale pot înfrumuseța orice locuință, adăugând un plus de culoare și de energie spațiilor în care...206

17 feb 00:00SănătatePoluarea aerului: risc de schizofrenie și de osteoporoză

Studii recente au arătat că poluarea aerului prezintă un risc major pentru sănătate, din cauza diverselor patologii...163

17 feb 00:00SănătateLegătura dintre grăsimea abdominală și atacurile de cord repetate

Conform celor mai recente cercetări în domeniu, persoanele cu burtă care au, în istoricul medical, un atac de cord,...202

17 feb 00:00SănătateO singură pastilă de anticorpi ar putea elimina virusul HIV la nou-născuți

Potrivit unui studiu¹ recent, realizat pe maimuțe, o singură doză de tratament pe bază de anticorpi poate preveni...167

17 feb 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: România a demarat toate acţiunile necesare pentru pregătirea în caz de epidemie cu coronavirus

România a demarat toate acţiunile necesare şi măsurile pentru pregătirea în caz de epidemie cu noul coronavirus...166

17 feb 08:40SănătateÎncepe adevăratul DEZASTRU! Noul CORONAVIRUS a ajuns în Africa!

Autorităţile din Egipt au anunţat vineri că au înregistrat un caz de infectare cu noul virus gripal din China,...361

17 feb 08:35SănătateRaed Arafat: 'Nu poți să lași ca un spital privat să ucidă spitalul public din zona lui'

Raed Arafat, șeful DSU, a susținut sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Digi24, că ordonanța de urgență...197

17 feb 08:33SănătateExperţii Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA: Cele trei modalităţi de transmitere a coronavirusului

Experţii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA au explicat care sunt modalităţile prin...208

17 feb 00:00SănătatePacienții cu boli cardiace sunt operați prin incizii foarte mici, de medicii de la Spitalul Universitar din București

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) a devenit unul dintre puținele centre din Europa unde se face...203