REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Află ce regim de slăbire ți se potrivește

Află ce regim de slăbire ți se potrivește

Replica API 28 iulie 2021 | 00:00 749

Totul ar trebui să fie mult mai simplu astăzi când avem atât de multe surse de informare la îndemână. Însă lucrurile nu stau mereu așa, în special atunci când există zeci de variante și opțiuni pentru subiectul care te interesează.

Vorbim astăzi despre diete, unul dintre cele mai populare subiecte în rândul femeilor. Sunt puține cele care se pot considera suficient de norocoase încât să nu își fi pus niciodată problema kilogramelor în plus. Iar cele care și-au dorit să slăbească măcar o dată în viață, după sarcină sau înainte de un eveniment important, știu cât de dificil este să o alegi, din marea de opțiuni, pe cea mai potrivită, scrie doc.ro.

Ar fi greu să îți oferim garanții pentru un anumit regim de slăbit, fiindcă rezultatele depind de foarte mulți factori, iar dacă vei vorbi cu mai multe persoane care au ținut aceeași dietă vei observa că rezultatele lor nu sunt deloc aceleași. Te putem ajuta însă în legătură cu alegerea dietei potrivite. Avem 4 pași care te vor conduce pe calea spre dieta perfectă.

Pasul 1: vizitează medicul

Primul și cel mai important pas este programarea la medic. În primă fază poți merge la medicul de familie, căruia îi vei spune că îți dorești să urmezi o dietă. Medicul îți va recomanda un set de analize de sânge și de urină, pentru a verifica stadiul anumitor boli cronice, dacă suferi de ele, dar și starea generală de sănătate. Ulterior, te poate îndruma către un nutriționist care să îți ofere consultanță pe parcursul dietei.

De ce este importantă vizita la medic? Fiindcă deși la o primă vedere pot părea lipsite de efecte negative, dietele pot cauza grave dezechilibre în organism, în special pe fondul unor afecțiuni sau tulburări, cum sunt cele endocrine, digestive, afecțiuni ale ficatului sau rinichilor. De exemplu, dietele hiperproteice sunt periculoase pentru persoanele cu probleme renale.

Un set de analize medicale te va asigura că începi dieta pe o bază solidă, iar șansele de reușită vor fi cu atât mai mari. În plus, acest pas te va ajuta să elimini câteva diete din planurile tale, fiindcă vei afla că nu sunt sănătoase pentru tine.

Pasul 2: informează-te

Acordă cât de mult timp poți informării, iar pe lângă detaliile pe care le citești pe internet sau le afli de la prieteni, îți recomadăm să discuți și cu un nutriționist. Este foarte important să știi ce se întâmplă în organismul tău atunci când ții o dietă, ce beneficii are un anumit regim, dar și ce riscuri.

Fă-ți o listă cu dietele de care ai auzit și care au rămas în urma filtrării de la pasul 1, apoi caută cât mai multe informații despre ele. Poți afla mai multe și din dosarul nostru de diete, disponibil aici (link). Află în ce constă fiecare regim, cât durează, cum se produce scăderea în greutate, ce vei mânca, cât sport trebuie să faci, cât de costisitor este meniul și dacă sunt necesar eforturi suplimentare sau deosebite.

Și pasul 2 te va ajuta să filtrezi dietele și să le ștergi de pe listă pe cele care îți displac, sunt prea dificile, prea costisitoare, etc.

Pasul 3: analizează-ți stilul de viață

Informându-te în privința diferitelor programe, vei observa că multe dintre ele presupun anumite eforturi. Mese la anumite ore, activitate fizică de un anumit fel, prepaparea și cântărirea unor alimente, etc.

Desenează un tabel al unei săptămâni și încearcă să notezi în el activitățile tale zilnice, cât mai în detaliu. La cât te trezești, cât timp și când gătești, în ce interval ești la serviciu, cât timp petreci cu copiii, când mergi la cumpărături, la cosmetică sau în oraș cu prietenii. Vezi cât timp poți să dedici sportului, dacă nu o faci deja și dacă ai disponibile ferestre pe care le poț folosi pentru a găti zilnic meniuri speciale sau pentru a cântări și calcula caloriile.

Deși un regim de slăbit este o schimbare pe care trebuie să ți-o asumi în totalitate, este mai bine să fii realistă de la început. Decât să alegi un regim pe care nu ești sigură că îl vei putea urma, și să fii nevoită să trișezi sau să renunți la jumătate, mai bine alegi altul. Este important ca dieta să ți se potrivească mănușă, iar eforturile pe care le faci să fie în sala de sport, și nu alergând între bucătărie și camera copiilor.

Pasul 4: fă-ți un plan pe baza unor obiective

Dacă ai urmat cei 3 pași de mai sus, în mod sigur ai restrâns lista dietelor pe care le poți urma la doar câteva. Acum nu îți mai rămâne decât să o alegi pe cea care ți se pare cea mai interesantă, mai ușor de pus în practică, sau cea mai potrivită pentru preferințele tale alimentare.

Ce mai trebuie să ai în vedere în acest pas sunt obiectivele tale. Cât vrei să slăbești și în cât timp? Calculează numărul de kilograme de care ai vrea să scapi cu programul fiecărei diete pe care o mai ai în vedere și vezi cât timp trebuie să acorzi fiecăreia. Nu uita că rezultatele care durează în timp se și obțin într-o perioadă mai îndelungată. Dacă vrei să scapi rapid de 4-5 kilograme cu o lună înainte de nuntă, te poți aventura și într-o dietă cu efecte rapide. Dar dacă vrei să scapi definitiv de 10, 20 de kilograme sau mai multe, înarmează-te cu răbdare pentru câteva luni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614