REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Află decizia luată de Primăria Municipiului Constanţa în privinţa platformelor de colectare

Află decizia luată de Primăria Municipiului Constanţa în privinţa platformelor de colectare

Replica API 22 februarie 2019 | 02:47 488

Primăria Municipiului Constanţa continuă lucrările de împărţire a platformelor de colectare a deşeurilor din oraș pe două secțiuni: deșeuri reciclabile și deșeuri menajere.

Lucrările au fost executate deja în zona centrală, zona peninsulară, cartierele Tomis I și Tomis II, se lucrează în Tomis III și Faleză Nord și vor fi realizate în toate cartierele orașului, la toate cele 389 de platforme.

"Recomandăm constănțenilor să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător", se arată într-un comunicat de presă.

Colectarea selectivă a deșeurilor din acele containere se realizează cu ajutorul a 7 autogunoiere special destinate în acest sens. Deșeurile colectate selectiv și sortate sunt transportate la stația de sortare, unde sunt predate în vederea valorificării.

Măsura este luată de municipalitate pentru a ne încadra în țintele de reciclare prevăzute de legislația europeană în vigoare și pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța.

Această măsură a municipalității a început să fie implementată din ianuarie 2019, însă la capitolul colectare selectivă a deșeurilor Primăria Constanța a făcut primele demersuri în anul 2008. Mai exact, încă de atunci funcționează un sistem de colectare selectivă pe trei fracții. În câteva zone cu blocuri din municipiu Constanța au fost montate containere de tip iglu cu o capacitate de 2,5 mc, astfel: 175 de containere albastre pentru hârtie și carton, 175 galbene pentru plastic și metal și 27 verzi pentru sticlă.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Replica a devenit copilul mai mic a lui stiripesurse si luju. Doar de la ei se informeaza. Pentru articolul cu Mangalia replica a ster toate comentariile si nu mai da voie sa-i dam mu1e piticului radu cristian la fel ca si la artcolele cu prostulde titi brailoiu. Mu1e radu cristian, mu1e titi brailoiu si stroe de la raja.
7
0
Asa da ! Fara tziganoi la gunoaie, focare vii de infectii
1
0
Bravo Fagadau bravo PSD singurul partid care tine la popor
1
3
Daca tot colectam selectiv si ii facem buzunarul si curu mare lui Martinica....ce zici Decebalus? ceva reducere a taxei de habitat ??
1
0
Platforme de colectare a gunoiului nu amplasati si in compozitorilor, blocuri ati aprobat sa se construiasca.
1
0
sigur le selectam pentru gunoieri ? nu cumva,ca si in cazul fostelor containere specializate, vor fi golite de cine se stie ??
0
0
Ingropati naibii ghenele astea......sunt urate, jegoase, inestetice, miros urat, strica imaginea, jegoase, jegoasr, jegoase.....suntem in urma rau de tot
3
1
La ce sa te astepti de la un oras populat in proportie de 90% de Moldoveni!
4
1
ba animalelor, mai iesiti din Romania si vedeti cum containerele de gunoi sunt ingropate in pamant avand gazon in jurul lor si nu mirosuri, sobolani si indieni. ti-ai dracu cu administratia voastra inapoiata.
8
1
@ constantean....bine spus ! Diferenta de ani , fiind mult mai mare , fata de orase , din Transilvania . Asta tine , nu numai de administratie , dar si de constanteni . Stiu , voi fi injurat .
4
0
Bun venit in Constanta ora exacta -20 ani in urma... civilizatiei
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920