REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Aflat în plin divorț cu soția, încearcă să-și salveze copilul din mediul în care trăiește. Bebelușul s-a îmbolnăvit de TBC!

Aflat în plin divorț cu soția, încearcă să-și salveze copilul din mediul în care trăiește. Bebelușul s-a îmbolnăvit de TBC!

Replica API 22 iulie 2019 | 00:00 255

Mama este și ea internată, suferind de aceeași boală

Mama este și ea internată, suferind de aceeași boală

Un bebeluș de niciun an, în pericol în casa bunicii materne cunoscută cu o boală gravă?! Tatăl micuței, care se află în divorț cu mama acesteia, este disperat și încearcă prin orice mijloace să scoată bebelușul din mediul care ar fi îmbolnăvit-o, atât pe ea, cât și pe mama acestuia. Judecătorii, în primă fază, au dispus luarea copilului de urgență de la bunica maternă și stabilirea domiciliului la tată.

Părinții s-au despărțit pe 30 octombrie anul trecut când femeia a decis să plece cu copilul la mama sa, în localitatea Amzacea. Între timp, a depus acțiunea de divorț, procesul aflându-se în desfășurare pe rolul instanței de judecată. Valentin B. este îngrijorat pentru că locuința bunicii materne ar fi un focar de infecție pentru boli de plămâni, dovadă că soția cu care se află în divorț a fost internată împreună cu copilul în Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța. Înainte de a fi externată minora, tatăl a demarat procedura pentru a o lua la domiciliul său din Mangalia. În acest sens, a depus la Judecătoria Mangalia o ordonanță preșidențială, iar instanța a constatat că: bunica maternă este purtătoare a virusului tuberculozei și refuză administrarea unui tratament, astfel că aceasta a determinat îmbolnăvirea minorei, de vreme ce micuța și mama acesteia s-au îmbolnăvit doar după ce au început să locuiască cu bunica maternă a minorei. Instanța de fond a stabilit că reîntoarcerea minorei la domiciliul bunicii materne reprezintă un risc pentru sănătatea minorei, aceste împrejurări fiind pe deplin probate, așa că, pe 6 iunie, mai exact după trei zile de la externarea copilului, Judecătoria Mangalia a decis ca bebelușul să stea la tată. Mama s-a opus mutării acestuia la domiciliul tatălui, deși medicii i-au recomandat urmarea tratamentului și îngrijire maximă într-un mediu corespunzător. Din dorința de a nu traumatiza minora și pentru că speră că se va înțelege cu mama acesteia pentru a crește copilul în condiții normale, tatăl a susținut în fața instanței, potrivit rolii.ro, că nu a dorit să pună în executare hotărârea primei instanțe prin intermediul unui executor judecătoresc.

Femeia a formulat recurs, la Tribunalul Constanța, menționând că prima instanță nu i s-a dat dreptul la apărare, în condițiile în care se afla internată în spital. Aceasta a spus că tatăl nu a fost sincer în declarații, omițând să amintească faptul că în anul 2018 și el a fost internat timp de două luni în Spitalul TBC Agigea, internare care a fost urmată de o lungă perioadă de recuperare, perioadă în care s-a aflat în concediu medical. De asemenea, femeia s-a mai apărat în fața judecătorilor, în ceea ce privește acuzațiile potrivit cărora mama sa suferă de TBC și refuză tratamentul. Aceasta spune că bătrâna s-a aflat în evidențele cabinetului cu TBC pulmonar în anul 2002, dar în prezent nu se mai regăsește în aceste evidențe.

La rândul său, soțul femeii a admis că a fost suferind și a fost internat, dar a menționat că tot din familia soției a luat virusul respectiv.

Tribunalul Constanța a decis vineri, 19 iulie, că trebuie respectate întocmai prevederile legale care garantează părților accesul la instanță și un proces echitabil, în sensul că mama trebuie să se apere, motiv pentru care a admis apelul, a anulat sentința Judecătoriei Mangalia și a trimis cauza spre rejudecare primei instanțe. Decizia este definitivă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108