REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Aflat la Penitenciarul Poarta Albă, un evazionist cu renume a mai primit o condamnare!

Aflat la Penitenciarul Poarta Albă, un evazionist cu renume a mai primit o condamnare!

Replica API 11 mai 2017 | 02:12 2121

Condamnare

Condamnare

Încă o condamnare pentru Adrian Stănei! Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală, care a ajuns la instanțe în 2015, fiind judecat alături de Daniel Răzvan Neacșu. Astfel, Stănei s-a ales cu doi ani cu suspendare, însă el este arestat în altă cauză. Decizia nu este definitivă. Cât despre Neacșu, el a fost achitat pentru complicitate la evaziune fiscală. Stănei este cunoscut cu antecedente penale, în trecut făcând parte dintr-o grupare infracţională care a organizat un circuit financiar ilicit prin intermediul firmelor fantomă.

Precizăm că Adrian Stănei este un cunoscut evazionist de la malul mării, în 2012 fiind arestat în urma unor percheziții. Din investigaţii s-a reţinut că în luna septembrie 2009, prin intermediul unei societăţi comerciale din Călărasi, firmă folosită doar ca intermediar scriptic în circutiul financiar iniţiat, cei doi suspecţi E. Petrică şi Adrian Stănei au virat suma de 300.000 lei cu titlu de avans cereale în contul societăţii comerciale din Cobadin.

În aceeaşi zi banii au fost ridicaţi în numerar din contul societăţii beneficiare în baza unui borderou de achitiziţie cereale, ce prezenta suspiciuni de falsificare, de către administratorul Bogdan. Această sumă de bani trebuia să ajungă prin intermediul lui C. George, (arestat în prezenta cauză) la M. Radu şi R. Liviu (de asemenea arestaţi în această cauză) care trebuiau să o restituie celor doi asociaţi, însă la ieşirea din sediul bancii, C. George a luat banii şi a disparut cu ei. În vederea recuperării sumei de 300.000 lei, cei doi asociaţi, împreună cu D. Vasile Ghiocel, de 43 de ani, din Eforie Nord, l-au lipsit de libertate în mod ilegal pe R. Bogdan şi l-au agresat fizic în sediul societăţii comerciale din Constanţa.

Totodată, a doua zi, prin constrâgere şi ameninţare l-au determinat pe M. Radu să înstrăineze apartamentul proprietate personala detinut în municipiul Constanţa lui E. Petrică, prin încheierea unui antecontract de vânzare-cumparare. Tot ca urmare a presiunilor exercitate de E. Petrică şi Adrian, asupra lui R. Liviu şi M. Radu, consideraţi direct răspunzători de pierderea sumei de 300.000 lei, aceştia au apelat la o cunoştinţă care a contractat un credit bancar în suma de 41.000 euro, bani care au fost viraţi direct în contul lui Adrian Stănei.

În 2016 a fost "săltat" de polițiști și introdus la Poarta Albă

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, la data de 25.04.2016, i-au depistat pe Enea Petrică Cristian, în vârstă de 50 de ani, condamnat la 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj şi lipsire de libertate; Râpeanu Liviu, în vârstă de 36 de ani, condamnat la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală; Stănei Adrian, în vârstă de 41 de ani, condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni economice şi şantaj; Caraion Corneliu, în vârstă de 34 de ani, condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnatură privată; Moisoiu Radu, în vârstă de 37 de ani, condamnat la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală şi instigare la fals în înscrisuri sub semnatură privată şi pe Pescaru Luigi, în vârstă de 39 de ani, condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la fals în inscrisuri sub semnatură privată. La aceeași dată, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Rurale Constanţa, Postul de Poliţie Cumpăna, l-au depistat pe Condrea George, în vârstă de 36 de ani, pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare cu pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Cei în cauză au fost introduşi în Penitenciarul Poarta Albă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cam putin a luat pt cat a furat. la mai multe furaciuni in stilul asta ca oricum se ia cu suspendare, nu?
1
0
m-am speriat.Credeam ca e porcul betiv.
2
0
cel mai tare este corneliu caraion ,nu a recunoscut ,defapt nu a facut nimic ca si altii care a turnat tot
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614