REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

AGA de la CNADNR este condusă de secretare de meserie

AGA de la CNADNR este condusă de secretare de meserie

Replica API 20 noiembrie 2013 | 00:00 1406

A plecat Ibolya, a venit vamaioata Răcănel

A plecat Ibolya, a venit vamaioata Răcănel

La mai bine de 5 luni după ce "Replica" prezenta în premieră una din şefele Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN), bizara entitate pe nume Ibolya Edit Gyenge, constatăm că juna de 23 de ani care se crede poetă, dar nu face decât să-ţi insulte inteligenţa, a dispărut din peisajul companiei. O fi de bine, s-or fi săturat până şi tovarăşii din ministerul lui Dan Şova de aerele de "hartistă" ale Ibolyei, în paranteză fie spus angajată la una din fundaţiile conduse de Dan Voiculescu. Numai că am descoperit şi cine a luat locul fetei la fel de dotată în arte şi ştiinţe ca un cap de pod, motiv pentru a ne minuna din nou de cât profesionalism musteşte într-o companie de stat precum CNADN. Noua membră a Adunării Generale a Acţionarilor de la compania naţională de drumuri este Irina Răcănel, de 34 de ani, o vamaioată feroce, colegă cu filoţoapa Ibolya în Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS).

Irina Răcănel vine în AGA de la CNADN din postura de secretară la Departamentul Afacerilor Europene, arta răspunsului la telefon şi meşteşugul transportului cafelei la şefu' fiind, fără doar şi poate, arhisuficiente pentru a decide ce şi cum într-o companie de stat care rulează şi administrează miliarde de euro. Chiar şi aşa, măcar nu te face să-ţi piezi minţile precum Ibolya, care se credea genială pentru că se întreba dacă am putea trăi fără viaţă. Irina Răcănel are un mare şi pătimaş hobby: Vama Veche. Majoritatea pozelor şi postărilor sale de pe pagina de socializare prezintă frânturi şi aventuri, mai mult sau mai puţin bahice, la malul mării, în tărâmul magic al Vămii. Secretara avansată în AGA de la CNADN lucrează la departamentul condus de Dan Şova de pe 01.04.2013, din 2007 fiind consilieră în Departamentul pentru Afaceri Europene, până în 2011, când ajunge în Ministerul Afacerilor Europene, pentru ca, din decembrie 2012, să treacă şi pe la Ministerul Afacerilor Externe. Nu are casă, terenuri, maşini, conturi, în fapt nu are absolut nici un bun în proprietate, potrivit declaraţiei sale de avere, în care apare doar salariul anual de 36.000 lei încasat de la Ministerul Afacerilor Europene.

Sexy secretara, membră în AGA de la CNADN

Vamaioata Irina Răcănel nu va avea însă singură grijă de drumurile patriei. Unul din colegii săi din AGA este avocatul Bogdan Toncescu, membru al unei familii extrem de influente şi bogate: mama, Angela Toncescu, este fosta şefă a Consiliului pentru Supravegherea Asigurărilor care şi-a stabilit singură un salariu de 29.000 euro pe lună, iar tatăl este managerul societăţii de stat Plafar SA. Toncescu este consilier al preşedintelui Traian Băsescu, dar şi la Departamentul pentru Afaceri Europene din subordinea lui Victor Ponta. "Replica" scria, în luna iulie, despre Bogdan Toncescu şi mega-achiziţia sa din New York, unde şi-a cumpărat un apartament de lux în blocul The Paladin, cu 675.000 de dolari. Ceilalţi membri ai AGA de la CNADN sunt Valerica Nistor, director în cadrul Ministerului de Finanţe, Doina Marian, consilieră la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul şi Elena Alexandra Niculae. Ultimele două personaje desăvârşesc prin valoare şi competenţe tabloul ultraprofesioniştilor de la CNADN. Astfel, Doina Marian a fost pusă să aibă grijă de autostrăzile şi drumurile din România după o prodigioasă carieră de scriitoare de manuale pentru gimnaziu la disciplina Desen Artistic şi Educaţie Plastică, iar Elena Alexandra Niculae este sexy secretara ministrului Dan Şova, dar şi tovarăşă de clubăreală cu Irina Răcănel şi o altă consilieră de la DPIIS, Mari Mîrzanca.

Cristian ANTON

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367