REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Agathon: "România este o ţară sigură şi ar trebui să promovăm acest lucru"

Agathon: "România este o ţară sigură şi ar trebui să promovăm acest lucru"

Replica API 23 iulie 2012 | 00:00 221

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii susţine înfiinţarea poliţiei plajelor

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii susţine înfiinţarea poliţiei plajelor

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) propune înfiinţarea poliţiei plajelor, pentru a opri mica infracţiune, dar şi a poliţiei turistice după model european, care să-i penalizeze pe proprietarii hotelurilor lăsate în paragină. Tot FPTS susţine că România trebuie să insiste, în promovarea internaţională, pe faptul că este o ţară sigură, pentru că marii tour-operatori, atunci când aleg o destinaţie turistică, insistă ca ea să fie sigură.

"Cred, exprimându-mi compasiunea pentru victime şi părerea de rău pentru ceea ce s-a întâmplat în Bulgaria, atunci când bombele vorbesc, turismul tace, că România ar trebui foarte mult să insiste acum în promovare pe faptul că este o ţara sigură. Nu au existat atacuri, nu sunt executaţi oameni de afaceri în centrul Bucureştiului, în faţa unui hotel de cinci stele, aşa cum se întâmplă la Sofia, nu sunt poliţişti falşi care să jefuiască turiştii şi din acest punct de vedere România este o ţară sigură şi ar trebui să promovăm acest lucru. Marii tour-operatori de la TUI, atunci când aleg o destinaţie turistică, insistă foarte mult ca ea să fie sigură. România este şi va fi o ţară sigură", spune Agathon. Asociaţia Patronală Mamaia, având în componenţă 60 de hoteluri din Mamaia şi Eforie Nord, a devenit duminică membru al Federaţiei Patronale din Turism şi Servicii, în scopul promovării litoralului românesc, al identificării şi soluţionării problemelor cu care se confruntă turismul de litoral. Agathon crede că turismul trebuie să fie organizat sub forma unui Oficiu Naţional de Turism în subordinea ministrului, iar investiţiile aflate în executare trebuie să fie sistate în plin sezon estival. "Am avut o primă întâlnire cu secretarul de stat din turism, Cristian Bărhălescu, mă bucur foarte mult că este din Constanţa, şi i-am spus că avem nevoie ca turismul să fie organizat sub forma unui oficiu naţional de turism în subordinea ministrului. Turismul trebuie să aibă greutate. De turism trebuie să se ocupe cineva, nu trebuie să fie a cincea roată de la căruţă şi nu trebuie plasat într-un mister gigant. Sper să reuşesc să conving lumea bună de la Guvern că aceasta este soluţia de care avem nevoie cât se poate repede, după alegeri, că acum lumea este ocupată de cu totul alte evenimente", susţine Agathon.

Agathon, despre hotelul lui Bosânceanu: Dacă este lege, trebuie respectată

Sezonul estival 2013 va fi pregătit cu totul altfel decât a fost până acum. "Cu toţii am văzut celebrul hotel a lui Bosânceanu demolat, însă orice construcţie aflată în execuţie sau în demolare trebuie acoperită imediat cu plase, aşa cum se procedează în străinătate, să ştii că se întâmplă ceva acolo. Prin lege, de ce arată hotelul lui Bosânceanu aşa cum arată? Dacă este lege, trebuie respectată, dacă nu, va trebui să intervenim. Impresia este că te afli într-o zonă pe care nu o gospodăreşte nimeni", a mai explicat Agathon. Preşedintele FPTS susţine că poliţia plajei ar avea un rol esenţial pentru un turism de calitate. "Pentru că doamnele cu foarte multe fuste vând în continuare tot felul de chestii, de la porumb, până la piatra ponce, lichide în recipiente stranii, îngheţată făcută în albie de rufe, poliţia plajei descurajează acest tip de activităţi care incomodează, deranjează şi dă o impresie proastă despre ceea ce se întâmplă pe plajă în România. Mai mult ca oricând, după Burgas, prezenţa poliţiei plajei este importantă, pentru că ea ar descuraja şi eventualele atacuri de tip terorist, dacă cuiva i-ar veni această idee, să le aranjeze aici pe plajele noastre. 250 de kilometri ne despart de Burgas şi mulţi nu ştiu că foarte mulţi turişti din Israel vin în România şi nu ştiu că multe hoteluri sunt proprietate a unor grupuri israeliene", a mai explicat duminică la Mamaia, Agathon.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367