REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Agenţi de la Save & Self, prinşi în Brăila cu o maşină plină de arme

Agenţi de la Save & Self, prinşi în Brăila cu o maşină plină de arme

Replica API 30 mai 2011 | 00:00 177

Se întorceau la Constanţa după o partidă de braconaj

Se întorceau la Constanţa după o partidă de braconaj

Patru agenţi de la firma de pază constănţeană Save & Self Security au fost prinşi, în seara zilei de joi, 27 mai, de către poliţiştii brăileni, cu un adevărat arsenal asupra lor, pentru care nu aveau documente legale. Agenţii au fost opriţi în trafic, după ce maşina în care se aflau, un Opel Astra alb, înscripţionat cu numele Save & Self, cu numărul de înmatriculare B 77 JDV, a distrus gardul unei locuinţe din comuna Viziru, iar şoferul a fugit de la faţa accidentului. Potrivit inspectorului Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, în seara zilei de 26 mai a.c., la orele 21.03, un locuitor din Viziru a sesizat poliţia cu privire la faptul că o maşină i-a distrus gardul curţii. Echipa deplasată la faţa locului a constatat că maşina a distrus gardul de plasă pe o distanţă de 6,5 metri, la locul faptei fiind găsite bara din faţă şi plăcuţa cu numărul de înmatriculare ale autoturismului.

Poliţiştii au dat în consemn maşina şi, la scurt timp, aceasta a fost oprită în trafic, între localităţile Însurăţei şi Bărăganu. Opelul înscripţionat cu însemnele Save & Self era condus de Ionel Dragomirescu, de 32 de ani, din satul Osmancea, comuna Mereni, judeţul Constanţa, care avea asupra sa un pistol cu bile de cauciuc, marca Walther p22T, de calibru 10x22T şi un încărcător cu 7 cartuşe cu bile de cauciuc. În maşină se mai aflau Ionuţ Fătu, de 21 de ani, din Constanţa, care avea asupra lui o armă de vânătoare, marca Super Nova Benelli, Ioan Bârdănaş, de 27 de ani, din comuna Topraisar, cu o armă de vânătoare marca Baikal asupra sa şi Istvan Szanto, de 26 de ani, din Bistriţa Năsăud, care avea asupra sa un pistol cu aer comprimat, marca Gamo V-3 şi încărcător aferent cu butelie de aer comprimat şi o armă de vânătoare marca Nova Pump Action Benelli. Cel din urmă a prezentat pentru pistol un certificat de deţinător pentru arme neletale- persoane fizice, emis de IPJ Bistriţa Năsăud, din anul 2007. Mai mult decât atât, în portbagajul maşinii au mai fost descoperite 13 cartuşe cu bile de cauciuc, cu inscripţia Rubber Ball, de calibru 17,5 mm. Poliţiştii au cerut ocupanţilor maşinii să prezinte documentele privind provenienţa armelor şi muniţiei pe care le aveau asupra lor, iar aceştia au spus că sunt angajaţii firmei de pază Save & Self Security din Constanţa, iar actele solicitate se află la sediul firmei. Cercetările au fost preluate de către poliţiştii brăileni de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au stabilit că bărbatul din Bistriţa nu avea dreptul de a purta pistolul asupra sa, ci doar de a-l deţine la domiciliu. Poliţiştii brăileni au confiscat tot arsenalul aflat asupra agenţilor Save & Self, întocmind faţă de Istvan Szanto dosar penal pentru de armă neletală fără drept, iar pentru şoferul Ionel Dragomirescu dosar penal pentru distrugere. De asemenea, continuă cercetările pentru a se stabili dacă ocupanţii maşinii aveau acte pentru armele şi muniţia găsite asupra lor. Din informaţiile preliminare, se pare că agenţii Save & Self Security se întorceau la Constanţa după o partidă de braconaj.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102