REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Agenţia de Mediu a solicitat conducerii Portului Constanţa să refacă Master Planul

Agenţia de Mediu a solicitat conducerii Portului Constanţa să refacă Master Planul

Replica API 16 februarie 2016 | 23:24 319

Protest

Protest

Master Planul Companiei Naţionale Administraţia Portului Constanţa (CNAPMC), motiv de protest pentru aproximativ 30 de operatori portuari! Aceştia au luat cu asalt sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de capitolul de mediu inclus în Master Plan Portului Constanţa. În opinia protestatarilor, raportul de mediu înaintat de autorii proiectului este neserios, bazat pe date expirate sau chiar false şi întocmit de persoane fără pregătire în domeniu. Toate ONG-urile de mediu, reprezentantul patronatului portuarilor, cel al operatorilor, până şi Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, au fost prezenţi la dezbaterea publică organizată la începutul acestei luni şi au cerut respingerea Master Planului Portului Constanţa.. „Din punctul nostru de vedere, raportul de mediu, ca şi Master Planul, este defectuos. De aceea, vrem să punem puţină presiune, să respingă acest raport de mediu. Acordul de Mediu, cât şi Master Planul, nu ţin cont de foarte multe probleme, despart Portul de Constanţa de cetăţeni, nu mai vorbim de faptul că n-au o strategie coerentă, nici pentru lucrători, nici pentru operatori. Dacă va fi pozitiv, îl vom ataca în instanţă“, a declarat, ieri, Cristian Toma, preşedintele filialei judeţene a BNS Constanţa. Nu va însă nevoie să se ajungă la instanţă. Cel puţin, nu deocamndată, iar asta pentru că Monica Zaharia, directorul APM, a anunţat că a respins Master Planul Portului, în ceea ce priveşte acordul de mediu.

Drept urmare, va urma o nouă dezbatere. „În data de 12 februarie a.c., Comitetului special constituit al APM Constanța a decis refacerea acordului de mediu și luarea în considerare a observațiilor prezentate în dezbaterea publică. APM, conform atribuțiilor, ia în considerare observațiile justificate cu privire la protecția mediului. În acest Master Plan, nu sunt stabilite obiectivele de mediu“, a declarat Monica Zaharia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369