REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Agenții economici de pe str. Ștefan cel Mare, la un pas de faliment! Video!

Agenții economici de pe str. Ștefan cel Mare, la un pas de faliment! Video!

Replica API 24 ianuarie 2022 | 00:47 6156

Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare au transformat zona centrală într-o ‘uzină’ de praf și nervi întinși la maxim. Constănțenii care sunt nevoiți să străbată zona ce este în plin proces de reamenajare trebuie să se înarmeze cu multă răbdare și atenție. De locuri de parcare nici nu se mai pune problema. Clădirile nereabilitate fac și ele parte din imaginea de tristă și dezolantă a centrului.

În tot acest proces, operatorii economici par să fie principalii păgubiți. Cei mai mulți se plâng de faptul că din cauza lucrărilor vânzările le-au scăzut semnificativ, clienții evitând să mai ia la pas noroaiele.

„Comercianți timizi… probabil vor închide curând”

„Strada Ștefan cel Mare între Atelierelor și I.G. Duca. Nu că mai departe nu ar fi la fel de rău. Între aceleași străzi, Cuza Vodă, paralelă cu Ștefan cel Mare este închisă complet. Lucrări începute în august. Nu știu exact câți locuitori sunt în zonă, dar cei câțiva comercianți timizi care au rezistat "restaurărilor" trecute, probabil vor închide curând. La Policlinica cu Plată dacă trebuie să ajungă cineva cu vreun picior în ghips, nu știu exact cum ajunge, unde ar putea parcă cine îl însoțește. E trist și sufocant de revoltător. Nu că s-au demarat aceste lucrări. Și, până la urmă nu pentru că durează o veșnicie. Ci pentru că, din toate orașele civilizate, care ni se tot dau exemplu de cum se fac lucrurile, mai marii orașului nu au învățat minimul de considerație de a organiza un șantier, astfel încât deranjul să fie cât mai puțin resimțit”, a transmis Diana Dușu, operator economic de 18 ani, în zona peninsulară.

Iată ce prevede contractul

Amintim că prin acest proiect al municipalității, realizat cu fonduri europene, se urmărește reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare, precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente și crearea de zone shared-space (3.029,00 mp). De asemenea, va fi instalat mobilier urban, fântâni arteziene, vor fi amenajate spații verzi, trotuarele vor fi iluminate, vor exista piste de biciclete și treceri de pietoni, iar stațiile de transport public vor fi modernizate.

Citește și:

CUM va arăta str. ŞTEFAN CEL MARE, după MAREA REABILITARE!

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand ne faci mosule ,cabinele statiile? vandute le fer vechi? ai ba
2
0
Cel mai incompent primar. Da-ti demisia!
10
2
Huuuuo primarul WC!!! Multa mwe cu kkt pnl!!!
12
5
Orasul asta nu va iesi niciodata din mizerie. Asa primar , asa oras...
15
4
Fmm de hodorog senil
17
3
Primar incompetent. Firma manglitoare cu 5-6 muncitori. Nu vezi mai multi pe toata strada aia. Cum sa termine?!
35
3
Erau in faliment. Supravietuiau pt ca chiria este modica in zona aia.
22
4
Ceasuri analogice ne trebuie rapid, nu strada asfaltata! Asa va ramane inca 3 ani, stim de ce.
30
3
Corect era sa faca pe tronsoane iar reparatiile sa nu dureze mai mult o luna!
41
1
noua obsesie a lui chitac.
38
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614